CityHost.UA
Допомога і підтримка

Внутрішня оптимізація

blog 47 Як дизайн сайту впливає на його просування

Чи впливає дизайн сайту на його просування в ТОП видачі? На які чинники впливає дизайн сайту і чому слід дбати не тільки про юзабіліті.

blog 43 Перевірка валідності сайту

Що таке валідація сайту. Перейдіть в блог CityHost і дізнайтеся, як перевірити валідність сайту, чому валідація важлива для просування сайту.

blog 40 Навіщо на сайті хлібні крихти

Навіщо потрібен навігаційний ланцюжок на сайті. Що таке хлібні крихти і як їх використовувати в оптимізації ресурсу. Детальніше в блозі CityHost в статті про хлібні крихти

blog 37 Що таке фавікон сайту і як його встановити

Чи потрібен фавікон сайту? Хостинг-провайдерCityHost пропонує дізнатися, що таке фавікон, яким повинен бути правильний favicon сайту і обов'я

blog 45 Що таке юзабіліті сайту

Що таке юзабіліті сайту. Хостинг-провайдет CityHost пропонує дізнатися, як юзабіліті впливає на ранжування і користувачів сайту компанії, чому слід дбати про юзабіліті.

blog 42 Вплив швидкості сайту

Перевірка швидкості сайту за допомогою Google інструментів. Як швидкість сайту впливає на ранжування, які способи прискорити сайт існують.

blog 39 Що таке вихідні посилання сайту

Перевірка вихідних посилань на сайті - як здійснити пошук зовнішніх посилань. Пропонуємо дізнатися, як шукати вихідні посилання.

blog 35 Як прибрати дублі сторінок сайту

Видалити дублі сторінок на сайті без магії просто, якщо слідувати рекомендаціям CityHost. Дізнайтеся, як знайти дублі сторінок, що робити з дублями і як і як від них позбавитися.

blog 44 Про адаптивність сайту і її вплив

Почему адаптивность сайта так важна для продвижение. CityHost предлагает узнать, что такое адаптивность сайта, как адаптивность сайта влияет на позиции сайта

blog 41 Вплив циклічних посилань

Ніколи не чули про циклічні посилання? Перейдіть по посиланню і дізнайтеся, що таке циклічні посилання, як видалити циклічні посилання.

blog 36 Що таке xml карта сайту

Що таке карта сайту і як вона впливає на сайт. Яке призначення xml карти сайту. Детальніше в бога хостинг-провайдера CityHost. Перейдіть і дізнайтеся, якою має бути xml карта

blog 33 Що таке перелiнковка сайту

Як зробити грамотну перелінковку сайту. Перейдіть за посиланням і дізнайтеся, що таке внутрішня перелінковка сайту, як вона впливає на ранжування і навіщо її робити.

Внутрішня оптимізація сайту – один з ключових етапів просування проекту. Направлена ​​на роботу з самим проектом: починаючи від структури і закінчуючи контентом.

Внутрішня оптимізація в першу чергу виконується для користувачів, які будуть заходити на сайт. Від того, наскільки їм зрозуміла структура веб-ресурсу, наскільки легко вони зможуть знаходити потрібні розділи і оформляти замовлення, безпосередньо залежить прибуток компанії. Адже якщо пошуковики бачать, що інтернет-магазин людям подобається, і вони проводять на ньому багато часу – то підвищують позиції у видачі.

Якщо ж користувачі заходять і швидко виходять – значить, юзабіліті сайту залишає бажати кращого. Такий проект вимагає доопрацювання, а тому не заслуговує місця в ТОП-10.

Основні етапи внутрішньої оптимізації сайту

Внутрішня оптимізація включає в себе роботу над:

  1. Контентом. Контент – це не тільки тексти. Це все, що розміщується на сайті: опис товарів, перелік характеристик, зображення, відео. Те, що надає користувачам інформації про продукцію або послуги. Для користувачів контент повинен бути експертним і корисним, а для пошукових систем – унікальним та оптимізованим.
  2. Структурою сайту. Пошукові системи уважно аналізують структуру веб-ресурсу. Вони дивляться, наскільки грамотно вона побудована, чи дотримана ієрархія, чи правильно розподілені ключові запити по сторінках, чи зручно користувачам орієнтуватися на сайті.
  3. Title. Це важливий елемент оптимізації коду сторінок. По ньому пошуковики розуміють, під які ключові слова просувається конкретний розділ. А користувачі бачать Title в пошуковій видачі. Якщо даний заголовок їх зацікавить – вони зайдуть до вас, а не до конкурентів.
  4. Заголовком H1. Якщо Title відображається в пошуковій видачі, то заголовок H1 – на самій сторінці. За важливістю вони приблизно однакові. Для пошукових систем – це додатковий фактор, що показує, по яких запитах просувається сторінка. А користувачам він допомагає визначити тематику сайту і зрозуміти, в якому розділі вони зараз знаходяться.
  5. Підзаголовками H2. Вони розбавляють об'ємний контент, дозволяють пробігтися очима по тексту і швидко знайти абзац, що містить потрібну для людини інформацію. Google з Яндексом теж враховують підзаголовки H2, їх кількість, корисність, розташування. Плюс їх можна оптимізувати під другорядні запити, тим самим отримавши непогану надбавку трафіку за додатковими ключовими словами.
  6. Перелінковкою. Внутрішня перелінковка сайту – потужний інструмент для оптимізації. Притому – безкоштовний. Проставляючи посилання на різних сторінках в межах сайту можна грамотно розподіляти вагу, «переводити» користувачів на корисні для них розділи і навіть покращувати позиції в пошуковій видачі.

Внутрішня оптимізація – фундамент вашого сайту

Тепер ви знаєте, що таке внутрішня оптимізація, і що вона дає. Навіть перерахованих вище 6 пунктів достатньо, аби потрапити в ТОП пошукових систем. Але їх насправді набагато більше. Працювати з нею доведеться постійно, так як внутрішня оптимізація сайту не закінчується ніколи. Завжди можна щось поліпшити. Що саме – читайте в блозі компанії CityHost.