CityHost.UA
Допомога і підтримка

Вплив рівня вкладеності на просування

 2961
13.08.2019
article

Рівнем вкладеності сторінок називають їх місце розташування на сайті по відношенню до головної сторінки, яка вважається розташована на першому рівні. Простіше кажучи, скільки разів вам доведеться клікнути мишкою і перейти по сторінках, щоб дістатися до потрібної, такою і буде її вкладеність. Наприклад, якщо ви пройдете шлях від головної сторінки за категоріями «Краса і мода» - «Тенденції сезону 2021-2022» - «Жіночий одяг» - «Піджаки», то опинитеся на сторінці четвертого рівня вкладеності. Вкладеність дозволяє створювати розділи та підрозділи, які спрощують навігацію і процес пошуку потрібних товарів або елементів каталогу.

Навіщо потрібно визначати вкладеність

За цим параметром пошукові системи обчислюють значущість сторінок. Рівень вкладеності не менш важливий фактор ранжування ніж мета-теги або ключові слова. Вважається, що чим менший рівень вкладеності сторінки, тим вище її важливість. Виходячи з цього сторінки з меншим рівнем вкладеності отримують більш високі позиції в пошукових системах, а значить користувачі частіше отримуватимуть посилання на неї під час пошуку. При цьому, якщо закопати інформацію глибоко під іншими розділами сайту, то пошукові роботи можуть і не дістатися до неї. І в результатах пошукової видачі вона може не з'явиться, що буде критично, якщо сайт просувається, а ви плануєте отримувати клієнтів через пошукові мережі.

Як перевірити рівень вкладеності сторінки

Пошуковики ведуть підрахунок рівня вкладеності інакше, ніж користувачі. Кількість переходів вони визначають за кількістю слешів в домені після назви головного розділу. Наприклад, адреса «https: //компанія.укр/документація/наказ.html» приведе до сторінки другого рівня. Але URL може бути налаштований так, щоб пропускати деякі розділи. Слешів в такому випадку буде менше, але кількість кліків для переходу залишиться колишньою. Тому не потрібно покладатися на призначений для користувача підрахунок рівня вкладеності, а краще перевірити результат за допомогою спеціальних сервісів.

Навіщо піднімати сторінку за показником вкладеності

Це послужить досягненню відразу декількох цілей, які суттєво полегшать просування вашого сайту. Іншими словами, якщо хочете зробити свій портал популярним, займіться скороченням рівня вкладеності розділів і сторінок сайту. Це допоможе:

  • Прискорити індексацію розділів або потрібних сторінок. Чим ближче до поверхні сайту знаходяться ключові розділи, тим швидше їх знайде пошуковик. Тому сторінки, які шукають найчастіше, вигідно розташовувати на 1-2 рівні вкладеності.
  • Збільшити вагу сайту і його розділів. Щоб пошукова система видавала посилання на ваш портал однією з перших, вона повинна вважати його дуже вагомим. Чим менше рівень вкладеності кожної сторінки, тим більш значущою вважає її робот. Тому розділи першого і другого рівнів частіше виявляються в топі при видачі.
  • Знизити ризик того, що пошуковик пропустить сторінку. Створюючи структуру сайту, потрібно постаратися зробити так, щоб на ньому взагалі не було розділів нижче третього рівня.

Це також може істотно полегшити навігацію для користувачів і спростити в цілому процес використання даного сайту.

Як зменшити вкладеність

Знизити вкладеність можна, і для цього у веб-майстрів є кілька способів:

  1. Розробити html-карту сайту. На ній відвідувач зможе знайти потрібний розділ і перейти туди за один клік.
  2. Створити логічну і зрозумілу систему перехресних посилань між розділами.
  3. Винести посилання на всі сторінки в меню або футер на головній сторінці.

Це дозволить безпосередньо переходити в потрібному напрямку, а не повертатися кожен раз до початку шляху. Головне - все продумати до дрібниць, щоб структура сторінок була логічною і зрозумілою не тільки творцеві сайту, але і будь-якому користувачеві, який хоче знайти певну інформацію для себе. Особливо важливо продумати заздалегідь структуру сайту, якщо сайт великий і планується розмістити багато інформації або товарів.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити недорогий хостинг ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: