CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як дизайн сайту впливає на його просування

 2972
11.07.2019
article

Вплив дизайну на SEO набагато більший, ніж думає багато хто з вебмайстрів й сеошників. Він тісно пов’язаний з юзабіліті онлайн-ресурсу, проте, незважаючи на це, не варто ототожнювати ці поняття — відмінностей між ними не менше, ніж подібностей.

Поведінкові фактори — те, на що більше всього впливає зовнішній вигляд сайту, якщо мова йде про його зв’язок з SEO. Інтернет-магазини, портали та блоги з гармонійною гамою кольорів, правильно підібраними шрифтами і графічними елементами сприймаються відвідувачами, як надійні. І далі ви дізнаєтеся про те, які дії виконуються в першу чергу, щоби вплив дизайну сайту на просування був позитивним.

Як оптимізувати дизайн для відвідувачів

  1. Виправте неприємне оформлення, яке ріже очі і викликає негативні емоції. Інакше відвідувачі покинуть ваш інтернет-магазин, форум або блог, відразу після того, як зайшли на нього. Оптимізація дизайну сайту — завдання для дизайнера зі стажем або креативного агентства.
  2. Перевірка на адаптивність сайту — завдання, якому рекомендуємо поставити високий пріоритет. Адже навіть продумані в плані дизайну онлайн-ресурси, які ідеально виглядають на широкоформатних моніторах, можуть відображатися неправильно на дисплеях смартфонів, якщо не оптимізувати код і графіку під мобільні пристрої.
  3. Дизайн і просування сайту також пов’язують шрифти — витратьте сили й час, щоби підібрати їхнє правильне сімейство, розмір і колір. Тексти — найважливіша частина блогів, порталів, форумів і не менш важливий елемент інтернет-магазинів. Але мало хто буде читати навіть круті статті, якщо вони написані світло-сірим 9-піксельним Комік Сансом на білому тлі.
  4. Продумайте навігацію до дрібниць. Це елемент дизайну, який сильно впливає на те, повернеться відвідувач на ваш сайт ще раз або піде до конкурентів.

Як оптимізувати дизайн сайту для пошукових систем

  1. Не перевантажуйте веб-сторінки таблицями стилів або файлами скриптів тільки для того, щоби зробити їх більш красивими. З кожним новим рядком коду й кожним новим доданим графічним елементом, «вага» сторінок збільшується і вони починають завантажуватися повільніше. А повільні сайти не люблять ні відвідувачі, ні веб-краулери.
  2. Не створюйте навігацію з використанням JavaScript або Flash — пошукачі не особливо добре ставляться до цих технологій. Та й на юзабіліті сайту це впливає негативно — у браузерах, що не підтримують Flash і JavaScript або у яких вони відключені, сайтом буде неможливо повноцінно користуватися.
  3. Розміщуйте важливий текстовий контент у верхній частині веб-сторінки — цей трюк допомагає прискорити рух сайту до ТОП-1.
  4. Додайте на сайт внутрішній пошук. Деякі пошуковики розцінюють його, як елемент, завдяки якому стає зручно користуватися сайтом, і заохочують портали та інтернет-магазини з внутрішнім пошуком високими позиціями у видачі.

Ви дізналися, як дизайн сайту впливає на просування і які дії виконати в першу чергу для його оптимізації. Застосовуючи ці знання на практиці, ви створите красивий онлайн-ресурс, на якому відвідувачі будуть проводити багато часу, а пошукові роботи — давати пріоритет у русі до верху видачі.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанія CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: