CityHost.UA
Допомога і підтримка

Cайтобудування

blog 569 ТОП-15 ТГ-каналів для тих, хто розвиває власні сайти

Шукаєте джерела натхнення для сайту? Ми зібрали ТОП-15 Телеграм-каналів, що пропонують ідеї з маркетингу, SEO та технічних аспектів.

blog 557 Як покращити SEO свого сайту за допомогою Yoast SEO

Детальний огляд зі скриншотами плагіну Yoast SEO на WordPress: від встановлення та базових налаштувань до оптимізації постів та сторінок.

blog 552 Google Analytics 4 для початківців: що таке GA4 та як ним користуватися

Посібник з налаштування Google Analytics 4: від огляду особливостей та інтерфейсу до інструкції по переходу з Universal Analytics.

blog 548 Що таке сайт-агрегатор: типи агрегаторів, розрахунок заробітку та покрокова інструкція створення

Стаття для охочих створити сайт-агрегатор з автоматизованим наповненням без навичок програмування та з мінімальними інвестиціями.

blog 565 Що таке WHOIS, для чого його використовують та як перевірити домен

WHOIS — це сервіс, за допомогою якого можна дізнатися багато корисного про домен. Читайте у статті про те, як користуватися WHOIS.

blog 556 Як використовувати Google Adsense для монетизації сайту

Як заробляти на Google Adsense: від реєстрації до розміщення реклами на сайті та виведенні коштів — детальний матеріал зі скриншотами.

blog 551 ТОП-8 найкращих тем WordPress для блогу, актуальних у 2024 році

Вибрати тему для блогу серед тисяч тем WordPress — задача непроста. Але ми допоможемо вам розібратися та розгляднемо 8 кращих актуальних тем.

blog 546 Що таке DNS та як працює система доменних імен

Що таке DNS та DNS-сервер, де та як прописати NS сервери, що таке DNS-записи і як їх редагувати — відповідаємо на поширені питання користувачів.

blog 564 Що таке пошуковий робот та як ним керувати

Зі статті ви дізнаєтеся, що таке пошуковий робот та як ним керувати для отримання відвідувачів з пошукової системи.

blog 555 Як адаптувати свій сайт для мобільних пристроїв

Сучасний сайт неможливий без адаптації під екрани різних гаджетів. Читайте у статті про різні способи створення адаптивного сайту.

blog 549 Показник відмов на сайті — як його аналізувати та зменшити

Читачі заходять на сайт, не взаємодіють з ним і відразу виходять? Так виглядає відмова — важливий показник, про який ми розкажемо у цій статті.

blog 543 Сторінка вдячності на сайті: як та для чого її оформлювати

Продавайте більше, формуйте лояльне ком’юніті та показуйте свою любов до клієнтів за допомогою сторінки вдячності.

В епоху інформаційних технологій сайтобудування доступне всім. Щоб створювати власні проекти, зовсім не обов'язково вчитися 5 років на програміста. І навіть відвідувати 2-місячні курси по сайтобудування. Сьогодні вся інформація є в мережі, у відкритому доступі. У тому числі і в блозі про сайтобудування хостинг-компанії CityHost.

Чи складно створювати сайти і вивчати тонкощі сайтобудування?

Це раніше створення сайту було чимось за гранню фантастики. Тепер же ця задача під силу будь-якому – потрібно лише захотіти. Причому на сьогодні існує 2 способи навчитися створювати сайти самостійно. І кожен може вибрати підходящий для себе варіант.

Перший спосіб – це вивчення мов веб-програмування і верстки. У мережі достатньо книг, курсів, онлайн-семінарів по цій темі. Причому у відкритому доступі, тобто вся інформація повністю безкоштовна. Деякі джерела – платні, але вартість цілком прийнятна.

Так, на навчання сайтобудування знадобиться багато часу і зусиль. Потрібно буде розібратися в теорії, потім застосовувати отримані знання на практиці, напрацьовувати досвід. Але в подальшому перед вами відкриється чудова перспектива займатися сайтобудуванням на професійному рівні. Іншими словами, заробляти на створенні сайтів для клієнтів.

Другий спосіб простіше. Він полягає в ознайомленні з основами створення сайту на конкретній CMS. Наприклад, на популярному нині Wordpress. В даному випадку достатньо розібратися в простих речах:

Тут теж достатньо інформації по темі – наприклад, в мережі легко знайти уроки по сайтобудуванню, присвячені роботі з конкретною CMS. Причому в будь-якому форматі: текстовому або у вигляді відеороликів.

Такий варіант більше підходить тим, хто хоче створити сайт для себе. За часом це набагато швидше, ніж потрібно на вивчення мов програмування. Та й зусиль знадобиться менше. Розібравшись в цьому, можна зробити блог або невеликий інтернет-магазин, а потім отримувати певний прибуток з реклами чи продажу товарів.

Головне – бажання!

Створити сайт самостійно дуже просто. Так, крім цього доведеться ще розбиратися в інших нюансах. Наприклад, як вибрати надійний хостинг сайтів, як робити бекапи, як захистити сайт від вірусів. Але всю цю інформацію ви можете знайти в нашому блозі CityHost, вивчаючи корисні статті по сайтобудуванню.