CityHost.UA
Допомога і підтримка

Цікаві факти про IT

blog 544 Найбільш дивні комп'ютерні ігри усіх часів

Божевільний козел, мандрівний хлібчик, сюрреалістичне 3D-середовище – це лише деякі приклади з нашої підбірки найбільш дивних ігор.

blog 515 Розвінчуємо міфи про послуги хостинг-провайдерів

Навколо хостингу та роботи серверів існують міфи, які збивають з пантелику користувачів та ускладнюють їхнє життя. Нумо розвінчувати їх!

blog 460 Віртуальний планетарій Stellarium 1.0 — цифрова версія Всесвіту

Віртуальний планетарій — унікальний проект, який розроблявся 20 років. Він допоможе користувачам вивчати зоряне небо, не виходячи з дому.

blog 457 Скільки серверів у Вікіпедії та інші цікаві факти про найбільший словник світу

Вікіпедія знає все про все. А що ми знаємо про неї? Читайте цікаві факти про найбільшу енциклопедію в історії людства.

blog 520 Календар айтівця — свята і важливі дати з IT-галузі

Хочете швидко знайти важливу дату з IT-галузі? Наша команда створила зручний календар айтівця з ключовими подіями в історії.

blog 509 Тріумф та загрози штучного інтелекту — як нейромережі впливають на наше життя і як вони законодавчо регулюються

З цієї статті ви дізнаєтеся про найбільші досягнення і помилки штучного інтелекту, а також про його правове регулювання у різних країнах.

blog 459 ТОП-12 найвідоміших українських кібератак на російські сайти

Українська IT-армія майстерно псує нерви окупантам в інтернет-просторі. Ми зібрали для вас дайджест — найгучніші кібератаки на російські сайти.

blog 451 Цікаві факти про національні домени країн світу

А ви знали, що домени .tv та .bar насправді належать країні Тувалу та місту Бар? Несподівані факти про національні зони — у цій статті.

blog 517 Сніфер, скамер, фрауд та інші «матюки» – короткий словничок для початкуючих айтівців

Айпішка, аптайм, кряк, ребутнути, кулхацкер – це не просто набір слів, а поширені IT-терміни. І усі вони, разом з прикладами, є в статті.

blog 501 Хостинг-провайдер, інтернет-провайдер та мобільний провайдер — чим вони займаються і як їх не плутати

Провайдери бувають різні, і надають вони різні послуги. Інтернет, хостинг і мобільний зв’язок — три кита, які тримають інформаційний світ.

blog 458 Як малювати в Midjourney: нейромережа малює зображення за текстовими запитами

Штучний інтелект Midjourney створює зображення за текстовими запитами користувачів. Розказуємо, як зареєструватися і почати ним користуватися.

blog 450 Історія розвитку цифрових носіїв інформації — від перфокарти до хмарних сховищ

Носії інформації пройшли довгий шлях розвитку від перфокарти до сучасних твердотільних накопичувачів та хмарних сховищ. Дізнайтеся їхню історію.

Інтернет-технології з’явилися у другій половині XX століття і мають доволі молодий вік, але вже насичені багатьма цікавими подіями та фактами. Знайомство з розвитком пристроїв, протоколів та мов програмування, незвичайними та чудернацькими вивертами історії, іменами винахідників та іншими цікавими даними — це не просто читання для розваги. Ці статті допомагають глибше розуміти філософію комп'ютерних технологій та бачити їх не лише у процесі роботи просто тут і зараз, а і вбудовувати в загальну картину розвитку людства. 

Немає жодних сумнівів, що цифровий прорив суттєво змінив цивілізацію, вплинувши на всіх нас разом і на кожного окремо.

Тут ми розповідаємо про небанальні факти, дивимося на галузь IT під іншим кутом зору та стараємося зробити для наших читачів занурення в технології більш яскравим та небуденним.

Також у цьому розділі ви знайдете описи цікавих сервісів, які одночасно допомагають навчатися, отримувати нову інформацію та цікаво проводити вільний час.