CityHost.UA
Допомога і підтримка

ТОП-11 переваг реєстратора доменів та хостинг-провайдера Cityhost

 4153
10.08.2022
article

 

  1. Функціональна та зручна панель власної розробки

  2. Фішки нашого хостингу

  3. Унікальні можливості для віртуальних серверів

  4. Наші сервери розташовані не лише в Україні, а й у Європі

  5. Привітна та професійна технічна підтримка

  6. Для вас працює чат-бот

  7. Численні акції та бонуси

  8. Максимум безпеки

  9. WEB SSH та WEB VNC

  10. Соціальна відповідальність

  11. Підтримуємо Україну в боротьбі проти загарбника

 

Cityhost працює на ринку хостинг-провайдинга та реєстрації доменних імен вже понад 16 років. Ми маємо свою історію та свій шлях, і напрацювали багато власних «фішок». Сьогодні привідкриємо завісу нашої роботи та розкажемо про всі можливості, створені компанією. 

Функціональна та зручна панель власної розробки

Програмісти Cityhost розробили власну панель керування, завдяки якій ми абсолютно автономні та можемо самостійно дописувати всі потрібні функції. І головне — це 100% український продукт. 

Один із найважливіших плюсів нашої панелі — всі дії користувача в ній максимально спрощені та автоматизовані. Багато функцій налаштовуються в 1-2 кліки, немає потреби часто звертатися до техпідтримки — зайшли, натиснули кнопку, працює. 

Є автоматична авторизація у файловому менеджері, підказки при роботі з системою, зміна версії PHP в один клік і ще багато чого.

Фішки нашого хостингу

Ми зібрали максимум корисних можливостей на хостингу, і зараз розкажемо вам про них. 

Більшість налаштувань здійснюються в один клік

Всі дії, необхідні для адміністрування сайтів, можливо здійснити в 1-2 кроки. Система максимально автоматизована і спрощена, а найчастіші операції скомпоновані в кнопки і вкладки. Хочете створити піддомен або пошту, подивитися статистику, зробити бекап чи перевірку на віруси, запустити сервіс кешування чи потрапити до файлів сайту по FTP — все це виведено в зручній панелі. Просто відкрийте свій акаунт — і ви одразу здогадаєтесь, що потрібно робити. 

Встановлення CMS за один клік

За допомогою нашої панелі можна за 5 хвилин встановити собі одну з розповсюджених CMS:

  • Wordpress

  • Drupal

  • PrestaShop

  • OpenCart

  • MODx Revolution

  • Joomla

Потрібно просто клікнути на кнопку «Встановити», вибрати CMS і ввести дані, які затребує система. Вже через кілька хвилин можна наповнювати свій сайт контентом.   

Конструктор сайтів

До всіх тарифів хостингу додається приємний бонус — безкоштовний конструктор сайтів. На ньому є все необхідне для створення сайту за допомогою компонування та редагування блоків. 

На конструкторі є 200 адаптивних шаблонів різної тематики, інструменти для SEO, швидка інтеграція кнопок соцмереж. 

Встановлення конструктора — простіше нікуди. Встановіть його через панель за допомогою однієї кнопки, виберіть шаблон за тематикою, натисніть «Вибрати» — і ось він уже встановлений. Залишається заповнити блоки текстом і зображеннями, щоб сайт набув унікального контенту. 

 

Моментальна зміна версії PHP від 5.2 до сучасної 8.1

Версія PHP важлива для встановлення певного ПЗ — наприклад, останні конфігурації WordPress працюють тільки на сучасних версіях. Процес вибору PHP-версії займає всього кілька секунд. 

Безкоштовні бекапи

Для користувачів хостингу є функція автоматичного резервного копіювання. Зазвичай воно здійснюється щодня опівночі. Клієнтам доступні 7 копій — за останні три дні та за останні 4 тижні. Бекапи зберігаються на серверах, розміщених не лише в Україні, а і в Німеччині, завдяки чому клієнти можуть бути спокійні за безпеку даних в умовах війни. 

Якщо ви збираєтеся здійснювати якісь зміни на сайті, є можливість зробити бекап вручну в будь-який зручний момент. 

Модуль PageSpeed

Для оптимізації сайтів на хостингу вбудований модуль Page Speed. Він автоматично видаляє зайві пробіли в коді, об’єднує невеликі елементи CSS та JS в один, вбудовує короткі файли CSS та JS у HTML, оптимізує зображення, продовжує життя кешу та багато іншого.

Всі ці дії покликані зробити відгук коду максимально швидким, що істотно впливає на просування сайту в пошукових мережах. Модуль налаштовується вручну в панелі керування хостингом.

Інструменти серверного кешування Memcached, OPCache, Redis

В панелі хостингу доступне встановлення сервісів кешування Memcached, OPCache і Redis в один клік. Ці інструменти допомагають пришвидшувати відгук сайту, оскільки кешують повторювані PHP-процеси в оперативній пам’яті, яка працює набагато швидше, ніж жорсткі диски. 

Ці три інструменти певною мірою схожі між собою, але Redis є більш новою розробкою та має ширший спектр функцій. Redis і Memcached можна комбінувати з OPCache, але не варто включати всі три сервіси одночасно для запобігання конфліктів. Щоб зрозуміти, який інструмент вибрати, ознайомтеся зі специфікою їхньої роботи та протестуйте різні варіанти підключення. 

SSL-сертифікати різних типів

У Cityhost є і платні SSL-сертифікати, і безкоштовні. Для звичайного сайту без здійснення фінансових процедур цілком підійде безкоштовний сертифікат безпеки, який підключається за два натискання кнопки. Ще один клік — і ви вже ввімкнули перенаправлення на HTTPS. 

Якщо ж говорити про платні SSL, то вони корисні для бізнес-сайтів, які здійснюють грошові операції, продають товари та послуги, представляють компанії з високою фінансовою відповідальністю. Ми пропонуємо три типи таких сертифікатів безпеки:

  • З перевіркою домену

  • З перевіркою компанії

  • З розширеною перевіркою

Розширені сертифікати SSL підвищують статус бізнесу та інформують клієнтів про те, що власник сайту підтвердив право на володіння доменом, компанія офіційно існує на ринку і реєстратором перевірені всі її документи. 

Унікальні можливості для віртуальних серверів

Ми надаємо не просто віртуальні сервери, а і багато додаткових функцій, завдяки яким робота стає ще більш простою, ефективною та надійною. 

Безкоштовні 50 Gb під бекапи в Україні і Німеччині

Ми приділяємо багато уваги резервному копіюванню, адже завдяки йому можна вберегти від втрати надважливі дані. Ще до початку повномасштабного вторгнення ми вирішили дати можливсять нашим клієнтам підстрахуватися і виділили додаткові 50 гігабайтів для бекапів. Ви можете обрати місце розташування сервера, на якому буде зберігатися резервна копія — в Україні або в Німеччині. Функція не є автоматичною, її потрібно активувати вручну. Як це зробити — читайте в інструкції

Снапшоти

Один із різновидів резервного копіювання — снапшоти. Вони не зберігають весь масив даних, а тільки стан системи — наприклад, програмні зміни та оновлення, переміщення файлів із однієї директорії в іншу тощо. Це допомагає виправити помилки, які могли трапитися під час адміністрування, і при цьому не потрібно вивантажувати цілий бекап. Снапшоти важать набагато менше, робляться дуже швидко і не створюють додаткового навантаження на сервер. Щоб запустити снапшот, скористайтеся цією інструкцією

Якщо ж хочете більше дізнатися про те, що таке снапшоти і як вони працюють, то читайте статтю

Повний root-доступ

Під час замовлення сервера ви отримуєте повноцінній root-доступ, який дозволяє конфігурувати сервер так, як вам потрібно, в тому числі встановлювати будь-яке програмне забезпечення. Це дарує свободу в управлінні та можливість користуватися всіма програмами та налаштуваннями до них, які тільки існують.

Наші сервери розташовані не лише в Україні, а й у Європі

Наші хостингові сервери розташовані не тільки в Україні, а також в Німеччині та Фінляндії. Для віртуальних серверів є три локації розміщення — Україна, Німеччина та Нідерланди. Виділені сервери перебувають у дата-центрах України та Німеччини. 

Реєструючи послугу, ви можете обрати самостійно, в якій країні будете обслуговуватися. У нинішній ситуації це важливо, бо частина клієнтів почувається спокійніше, знаючи, що їхні дані перебувають за межами країни, в якій іде війна. Втім, українські сервери також користуються популярністю, адже вітчизняні дата-центри надійні та мають високий рівень якості обслуговування, навіть незважаючи на воєнну ситуацію. 

Привітна та професійна технічна підтримка

Техпідтримка — це обличчя компанії та рушій взаємодії з клієнтами, і ми це чудово знаємо. Наші спеціалісти професійні, привітні та вмотивовані. Головний принцип їхньої роботи — розв’язати проблему клієнта повністю, дійти до благополучного вирішення кожного питання. 

Ми уважно ставимося до відбору кандидатів у команду техпідтримки. Набір відбувається у два етапи:

  1. Відбір потенційних кандидатів за їхніми компетенціями відносно нашої вакансії, письмове тестування для оцінки рівня знань. 

  2. Після успішного проходження тесту, а це має бути 75-80% відсотків правильних відповідей, відбувається спілкування з керівником відділу техпідтримки. Оцінюється, наскільки кандидат комунікабельний, ставиться ряд технічних питань, щоб побачити логіку кандидата — як він буде вирішувати ту чи іншу проблему. Якщо кандидат підійшов, домовляємося про навчання.

Ми робимо акцент на самостійному навчанні. З нього одразу видно, хто вміє шукати інформацію і самостійно ухвалювати рішення (в реальній роботі все так і відбувається), а кому потрібна постійна підтримка і підказки. 

Курс проходить на платформі Google Classroom і розрахований на сім днів. Стажер поступово знайомиться з нашою компанією, з правилами, з сайтом.

Для тих, хто вже працює, ми створили закритий інформаційний портал, у якому прописані інструкції та інформація щодо всіх послуг. 

Наші працівники добре знають всю специфіку компанії, їхній досвід допомагає вникати в кожну деталь питання та ефективно допомагати користувачам. 

Ви можете звертатися до техпідтримки за адресою support@cityhost.net.ua або прямо з панелі керування (значок підтримки розташований вгорі, у вигляді навушників-гарнітури). Крім того…

Для вас працює чат-бот

Багато відповідей на свої питання ви можете отримати, підключивши чат-бот за цим посиланням. Він стане вашим автоматичним помічником, який нагадає про термін оплати, допоможе перевірити стан балансу або вільний домен для реєстрації, надішле термінове сповіщення. А в разі потреби — сконтактує із «живим оператором». 

У чат-боті можна залишати чайові — якщо вам сподобалося спілкування з техпідтримкою, порадуйте спеціалістів невеликою фінансовою винагородою. Більше про чат-бот читайте тут.  

Численні акції та бонуси

Користуючись акціями та бонусами, клієнти можуть істотно зекономити на послугах. Особливо приємно, що частина цих акцій працюють одночасно, і економія буде ще більшою.

З плином часу акції можуть змінюватися, нижче розкажемо про актуальні пропозиції. Щоб не пропускати нових акцій, підпишіться на наш канал в Телеграм.  

Більше хостингу — менша ціна

Є різні варіанти оплати за хостинг — за місяць, за рік, за два тощо. Але чим більший період ви оплачуєте, тим більше економите. Наприклад, на тарифі Apartment місяць хостингу коштує 115.29 гривень. Якщо ж оплатити одразу за два роки, то вийде вартість місяця 66.87 — майже вдвічі менше. 

Безкоштовний домен при купівлі хостингу більше ніж на рік

Якщо ви прийшли до нас за хостингом, то маєте повне право отримати домен у безкоштовне користування на цілий рік. Для цього потрібно вибрати вільний домен на суму, вказану в тарифі (до 250, до 350 або до 450 гривень) оформити послугу хостингу на 12 або 24 місяці та ввести назву бажаного домену у відповідне поле. Найзручніше, що домен одразу легко прив’язати до хостингу, не потрібно здійснювати багато додаткових налаштувань. Через рік вартість домена стане звичайною, і його потрібно буде продовжити платно. 

Більше про безкоштовні домени та процедуру оформлення у Cityhost читайте у статті «Як отримати домен безкоштовно».  

Безкоштовний хостинг при купівлі будь-якого домена

У зворотному порядку це також працює — купуючи домен, ви отримуєте місяць безкоштовного хостингу. Якщо придбати план на більший термін, один місяць все одно піде безкоштовно. Просто розпочніть процедуру реєстрації домену, і система сама запропонує отримати бонус.

Партнерська програма

За допомогою партнерської програми оплачуйте свої послуги, не витрачаючи на це жодної копійки! Рекомендуйте друзям та знайомим співпрацю в Cityhost і пропонуйте зареєструватися за партнерським посиланням — його можна знайти у своєму кабінеті користувача у розділі «Реферальна програма».

Після цього 10% від кожної оплати рефералів буде «капати» на ваш рахунок. Таким чином можна перекрити значну частину витрат або і повністю закрити фінансове питання за допомогою «партнерки».  

Бонуси за відгуки

Поділіться своєю думкою про співпрацю з нами, напишіть об’єктивний відгук про Cityhost і отримуйте бонуси:

  • 100 гривень на баланс за відгук про нас у Google. Перейдіть у розділ відгуків Google та напишіть, що ви думаєте про компанію.

  • 50 гривень на баланс за відгук у Facebook. Зайдіть на нашу сторінку у розділ відгуків, і напишіть свої враження про нашу роботу. Після цього напишіть на пошту техпідтримки (support@cityhost.ua) листа, вказавши свій нік у соцмережі, прикладіть текст відгуку або його скрін, а також номер ID або пошту, на яку зареєстрований ваш акаунт у Cityhost. 

  • 50 гривень за відгук на сайті hostings.info. Після цього потрібно зробити все як і в попередніх варіантах — відправити лист до техпідтримки з інформацією про відгук. 

Бонуси за відгуки сумуються.

Накопичувальна знижка до 15% на хостинг і домени

Купуючи хостинг та реєструючи домени, ви автоматично накопичуєте знижки (нічого для цього робити не потрібно). Чим довше ви співпрацюєте з Cityhost — тим більше відсотків становить ваш бонус.  Наприклад, після оплати послуг на суму від 800 гривень клієнт уже має знижку 2%, після 3000 грн — 5%. Максимальна знижка — 15%, яку користувач отримує після сумарних оплат більше 12 000 грн. 

Використати цей бонус можна під час продовження або замовлення послуг. 

Максимум безпеки

Ми дбаємо про безпеку даних користувачів та даємо всі можливі інструменти, які допоможуть захистити аккаунти від злому, вірусів та DDoS-атак

Антивірус на базі AiBolit

У панелі керування хостингом ви знайдете антивірусник AiBolit, який допомагає виявляти зловмисний код на сторінках сайту. Після запуску антивірусної програми система надсилає на пошту клієнта звіт про наявність або відсутність вірусів. Якщо сайт заражений, система автоматично зменшує вихідний трафік, щоб знизити небезпеку зараження інших ресурсів. 

Почистити сайт можна тільки вручну, тому що специфіка вірусів не дозволяє розробити достатньо ефективні інструменти автоматичного видалення зловмисного коду. Для цієї процедури рекомендується найняти спеціаліста. Після очистки потрібно запустити сканування повторно. 

Капча

Для захисту адмін-панелі сайту, розміщеного на хостингу, ми пропонуємо активувати капчу. Вона убезпечує від роботів, які підбирають паролі, і не дозволить зловмисникам отримати доступ до керування матеріалами веб-ресурсу. 

Захищені директорії 

Для будь-якої папки сайту можна зробити закритий доступ за логіном та паролем. Це може бути коренева папка сайту або якісь його розділу. Можливо, потрібно, щоб окремі співробітники мали доступ тільки до певних розділів сайту — тоді можна зробити захищені директорії, і дати доступ до них тим, хто працює в конкретному напрямку. 

Обмеження доступу за IP-адресою

Йдеться про доступ користувачів до сайту. Якщо з деяких IP-адрес здійснюється підозріла діяльність, можна заблокувати такі адреси, і вони більше не зможуть робити запити до сайту. В першу чергу це корисно для захисту від простих DDoS-атак — якщо користувацький комп’ютер «спіймав вірус» і почав надсилати неадекватну кількість запитів, цій IP-адресі можна просто закрити доступ.  

Блокування підозрілих посилань

Завдяки цій функції блокуються деякі запити, які теоретично можуть бути небезпечні — як от killall, який завершує всі процеси в системі. Крім того, блокуються скрипти, які навантажують сайт — наприклад, wp-cron.php. 

Блокування User-Agents

User-Agents — це рядок, який ідентифікує кожний клієнтський додаток. Завдяки ньому, наприклад, система розпізнає шкідливих ботів, які сканують і парсять сайти без відома власників та створюють навантаження на їхній сайт. У списку заборонених уже включені User-Agents найбільш розповсюджених ботів-сканерів.   

Доступ до FTP і SSH тільки для дозволених IP-адрес

Протоколи FTP і SSH потрібні для віддаленого керування своїми даними на сервері. У нас за замовчуванням встановлений закритий доступ для сторонніх IP. Це означає, що навіть маючи логін і пароль, людина не зможе підключитися, доки її IP-адреса не буде додана до списку дозволених. Це робить стороннє проникнення в акаунт через FTP і SSH практично нездійсненним. 

WEB SSH та WEB VNC

Сервери адмініструються віддалено за допомогою консолі. Традиційно для цього використовується протокол SSH. Альтернативою для нього є VNC, яка працює як допоміжний інструмент. Але підключатися до VNC або SSH самостійно — складна задача для непрофесійних адміністраторів. Тому ми створили WEB VNC для віртуальних серверів та WEB SSH для хостингу — це прості способи підключення, яке здійснюється всього однією кнопкою. Після цього достатньо ввести логін і пароль від сервера, і можна працювати. Як це зробити — читайте інструкцію для WEB VNC та для WEB SSH

А для кращого розуміння роботи SSH-протоколу ми написали в блозі статтю «Що таке SSH та основні способи роботи з ним: Web SSH, Midnight Commander, PuTTy, термінал». 

Соціальна відповідальність

Ми вважаємо, що бізнес повинен не лише приносити гроші, а й нести в собі якусь соціальну складову. Тому в межах нашої роботи стараємося покращувати інтернет-простір і допомагати тим, хто цього потребує. 

Одна з таких ініціатив — адаптація сайтів для людей з порушеннями зору. Багато користувачів інтернету мають певні особливості зорового сприйняття — починаючи від такої розповсюдженої проблеми, як короткозорість, і аж до повної відсутності зору. Так, незрячі люди також активно користуються інтернетом, допомагаючи собі спеціальними програмами — сканерами, які озвучують для них текст із сайту. Але потреби цієї чималої аудиторії практично не враховуються при створенні сайтів. 

Щоб вирішити проблему, ми створили кампанію з поширення інформації про те, як адаптувати сайти для користувачів із порушеннями зору. 

Докладніше про це ви можете прочитати в статті: «Як адаптувати сайт для людей з порушеннями зору».

На жаль, повномасштабне вторгнення відклало процес адаптації нашого сайту для людей з порушеннями зору. Але ми обов'язково повернемось до цього питання та зробимо наш веб-ресурс максимально інклюзивним. 

Підтримуємо Україну в боротьбі проти загарбника

Ми цілковито впевнені, що битва на економічному фронті так само важлива, як і на реальному. Відібравши в росіян змогу заробляти гроші за допомогою українських ресурсів, ми одночасно послаблюємо їхню військову машину. 

Тому ми розірвали будь-які контакти з російськими клієнтами, заблокували всі їх акаунти без можливості відновити доступ. Сотні сайтів «лягли» в один день.  

Також з російських IP-адрес неможливо потрапити на наш сайт — це зроблено для того, щоб нові клієнти з країни-агресора не могли оформлювати послуги (адже у нас повністю автоматизовані процедури замовлення).

Крім того, ми закликали до таких же кроків інших провайдерів, і багато колег підтримали нашу ініціативу. 

На початку повномасштабного вторгнення Cityhost одразу заговорив про відмову від співпраці з росіянами на рівні IT-технологій — байкотування сервісів для маркетингу, копірайтингу, аналітики, фрілансингу та інших напрямків. Закликаємо всіх колег перевіряти походження сервісів та по можливості відмовлятися від них. Ми й самі це зробили першими, припинивши надавати послуги з встановлення та адміністрування російської панелі керування для віртуальних серверів ISPmanager. Переглянули інструменти для маркетингу, копірайтингу та SEO, якими користувалися, і відмовилися від всіх російських сервісів.

Пишемо статті про підтримку українського бізнесу, зміну вектора на захід, розповідаємо про сервіси та можливості Європи та США, які можуть стати в нагоді та замінити собою російські інструменти для бізнесу. 

Серед статей у блозі, які опублікували, реалізуючи свою громадянську позицію, можна згадати такі:

Також ми запустили акцію з дерусифікації доменів. Що таке русифіковані домени? Йдеться про локальні адреси в національній зоні UA, написання яких транслітероване з російськомовних назв міст — kiev.ua, kharkov.ua тощо. Ми розповідаємо користувачам про існування аналогічних україномовних доменів та закликаємо їх переходити на правильну транслітерацію назв міст державною мовою. Докладніше — читайте тут

У нашій панелі користувача вбудована кнопка «Допомога армії», яка перенаправляє на офіційні реквізити ЗСУ — ви можете легко та безпечно надіслати кошти, які також працюватимуть на нашу Перемогу. 

Ми пропонуємо безкоштовне розміщення сайтів для волонтерських організацій та державних установ. Прагнемо підтримати нашу країну і всіх, то волонтерить, тому готові надавати їм безкоштовні хостинг і домени. Якщо ви представник такої організації — читайте інструкцію з безкоштовного отримання та продовження послуг. 

***

У Cityhost є багато власних розробок та ініціатив. Ми розказали про найбільші та найпомітніші риси нашого сервісу. Все, що ми робимо, покликане створити комфортний простір для роботи клієнта, надійне розміщення даних та просту і зрозумілу роботу з усіма інструментами. 


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям:

Автор: Богдана Гайворонська

Журналіст (з 2003 року), IT-копірайтер (з 2013 року), контент-маркетолог Cityhost.ua. Спеціалізується на статтях про технології, створення та просування сайтів.