CityHost.UA
Допомога і підтримка

Цікаві факти про IT

blog 450 Історія розвитку цифрових носіїв інформації — від перфокарти до хмарних сховищ

Носії інформації пройшли довгий шлях розвитку від перфокарти до сучасних твердотільних накопичувачів та хмарних сховищ. Дізнайтеся їхню історію.

blog 438 Як інтернет змінив світ: ТОП-10 звичних речей та явищ, яких могло не бути

Чи замислювалися ви, як сильно інтернет змінив наше життя і як багато речей навколо нас існують саме завдяки йому? Давайте згадаємо про них.

blog 446 Винаходи українців в IT-галузі

Українці долучилися до створення багатьох технологій, без яких IT-галузь була б немислима. І навіть засади роботи Інтернету розробив українець.

blog 437 ТОП-11 художніх фільмів про цифрові технології та програмування

У цій добірці ми зібрали 11 дуже різних фільмів, присвячених цифровим технологіям і програмуванню — інтернету, хакінгу та штучному інтелекту.

blog 440 З’явився український аналог Pikabu — Картопелька. Які проблеми розважальних сайтів існують в Україні?

Вже можете не читати російський Pikabu, адже для українців створено новий аналог. Це початок витіснення росіян із ніші розважальних сайтів.

Інтернет-технології з’явилися у другій половині XX століття і мають доволі молодий вік, але вже насичені багатьма цікавими подіями та фактами. Знайомство з розвитком пристроїв, протоколів та мов програмування, незвичайними та чудернацькими вивертами історії, іменами винахідників та іншими цікавими даними — це не просто читання для розваги. Ці статті допомагають глибше розуміти філософію комп'ютерних технологій та бачити їх не лише у процесі роботи просто тут і зараз, а і вбудовувати в загальну картину розвитку людства. 

Немає жодних сумнівів, що цифровий прорив суттєво змінив цивілізацію, вплинувши на всіх нас разом і на кожного окремо.

Тут ми розповідаємо про небанальні факти, дивимося на галузь IT під іншим кутом зору та стараємося зробити для наших читачів занурення в технології більш яскравим та небуденним.

Також у цьому розділі ви знайдете описи цікавих сервісів, які одночасно допомагають навчатися, отримувати нову інформацію та цікаво проводити вільний час.