CityHost.UA
Допомога і підтримка

Яким був 2023 для Cityhost.ua — підсумки року

 3709
28.12.2023
article

 

 

Завершується другий найскладніший рік у житті нашої країни. Незважаючи на всі труднощі та багато нових викликів Cityhost продовжував працювати і розвиватися. Ми покращували нашу систему та технічну базу, робили більш зручними послуги для клієнтів і не забували про свій громадянський обов’язок. Традиційно наприкінці року ми розповідаємо вам про все, що відбулося в нашій компанії за ці 12 місяців — і сьогодні знову ділимося усіма своїми здобутками та напрацюваннями.

Системні оновлення

Вже багато років ми користуємося своєю власною панеллю керування хостингом, яку написали програмісти Cityhost. Це дозволяє вносити оновлення та оптимізувати функції так, щоб вони були максимально зручні та зрозумілі для клієнтів. Ми ніколи не стоїмо на місці, постійно вносимо оновлення, фіксимо та оптимізуємо. Все, що зроблено за рік, можна зібрати в цілу книгу. Тут розкажемо про найбільш глобальні оновлення. 

Впровадили «Послуги за підпискою»

Кожен вебмайсетр або власник сайту знає, що забути продовжити домен або хостинг — це справжня катастрофа для сайту. Розчаровані клієнти, втрати у продажах, падіння трафіку і позицій в пошукових системах — ось до чого призводить відсутність сайту в мережі навіть протягом кількох годин. Щоб ви не переживали через своєчасну сплату послуг, ми впровадили функцію «Послуги за підпискою». Її можна налаштувати всього один раз, і оплата буде зніматися автоматично з прикріпленої картки або карток — їх можна додати декілька. 

Послуги за підпискою Cityhost

Більше про послуги за підпискою читайте у новині. 

Інтегрували FAQ в панель керування хостингом 

У користувачів часто виникають запитання — як підключитися FTP, як налаштувати певні записи DNS, як приєднати домен до хостингу, як налаштувати пошту. Ми зібрали відповіді на всі розповсюджені запитання, написавши для цього понад 300 статей-інструкцій. Але це ще не все! Щоб ви не шукали довго, ми інтегрували пошуковий рядок FAQ прямо в панель керування хостингом. 

FAQ в панелі керування хостингом в Cityhost

Потрібно просто ввести ключове слово, наприклад «домен», «FTP», «CloudFlare», і система видасть перелік статей, доступних по цій темі.

Читайте за посиланням, які ще переваги має інтегрований у панель пошуковий рядок FAQ. 

Запустили новий файловий менеджер

Ми розробили новий файловий менеджер з багатьма зручними функціями, як от розширена кількість форматів файлів, які підтримуються, покращена швидкодія, багатомовна підтримка, розділений екран, вибір світлої або темної теми тощо. 

Файловий менеджер Cityhost

Докладніше про новий файловий менеджер — читайте тут

Оптимізували процес оформлення дзеркальних доменів

Ми приділяємо багато уваги правильному вибору дзеркальних доменів (про що розкажемо нижче в статті). Це такі домени в зоні UA, які мають два варіанти написання назви міста, для якого створена зона. Наприклад, cityhost.kiev.ua (російськомовний аналог) або cityhost.kiev.ua (україномовний аналог). Обидва варіанта може зареєструвати тільки одна людина — це зроблено для того, щоб уникнути кіберсквотингу на доменному ринку. 

Для того, щоб власник російськомовного домена міг легко зареєструвати правильну, україномовну версію, ми розмістили в панелі іконку зі спливаючим повідомленням, яке пропонує здійснити автоматичну реєстрацію. 

Більше про це — в інструкції.  

У розділі «Безпека» на хостингу з’явилися нові корисні функції

Не забувайте зазирати до розділу «Безпека» — там є багато корисних функцій, і ми постійно їх оновлюємо. Крім захищених директорій, капчі, обмеження за IP-адресою, URL та user-агентом, цьогоріч з’явилися ще дві опції.  

Розділ Безпека в панелі керування хостингом Cityhost

Режим технічного обслуговування

Ви можете легко розмістити банер, який повідомить відвідувачам про те, що на сайті ведуться роботи. Тепер для цього не потрібно робити сторінки-заглушки чи налаштовувати редиректи — просто активуйте в пару кліків функцію «Режим технічного обслуговування». 

Читайте докладніше, як увімкнути режим технічного обслуговування

Вбудований модуль GeoIP

Потреба заблокувати запити з певного регіону виникає доволі часто і з різних причин. Наприклад, на ваш сайт здійснена DDoS-атака з IP-адрес, розміщених у певній країні, і потрібно швидко їх заблокувати всі й одразу. Вбудований модуль GeoIP створений спеціально для того, щоб здійснювати блокування за локацією без втручання в код. 

Читайте більше за посиланням. 

хостинг сайтів

Соціальна активність та розвиток компанії

Звісно, системні інновації — це далеко не вся наша діяльність. У цьому розділі ми розкажемо про всі напрямки роботи Cityhost. 

Продовжуємо розвивати рух з дерусифікації доменів

Cityhost.ua із самого початку повномасштабної війни заявив про свою громадянську позицію, і ми висловлюємо її не лише на словах, а і в діях. Ще минулого року заблокували всіх російських користувачів і стали єдиним реєстратором в Україні, який припинив реєструвати нові російськомовні домени в зоні UA. Надаємо безкоштовний хостинг державним та волонтерським організаціям, вбудували в панель керування хостингом кнопку «Допомога армії» тощо. Але все це було започатковано ще у 2022 році. 

Цього року ми не стали «спочивати на лаврах», а продовжили діяти і вкладати свої зусилля в Перемогу та українізацію нашого інтернету.  

Участь в акціях з популяризації правильних доменів для Києва та Харкова, підтримка фестивалю Ше.Fest

Ініціювавши дерусифікацію доменів, ми запустили процес, до якого згодом долучилося багато реєстраторів та адміністраторів, включно з адміністратором всієї національної доменної зони UA. Без їхньої підтримки неможливо було би здійснити так багато зрушень. 

Після виступу CEO компанії Олега Рівтіна на конференції UADOM, яка відбулася наприкінці 2022 року, було створено робочу групу  для розробки подальшої стратегії з просування правильних україномовних доменів серед користувачів.  

У серпні та вересні відбулася акція на підтримку правильного столичного домена kyiv.ua, у якій взяли участь 28 реєстраторів. Акція показала неймовірні результати — за два місяці домен збільшився більш ніж на 60%.

В межах цієї акції ми створили просту та зручну інструкцію з перенесення сайту на правильний домен без втрати трафіку, розроблену спільно з нашими програмістами і спеціалістами техпідтримки. 

Крім того, ми розмістили в київському метро на станції Контрактова площа банер із закликом вибирати правильні домени, і організували флешмоб, під час якого люди фотографувалися з банером та викладали знімки у свої соцмережі. До речі, приємно зауважити, що більшість переможців розіграшу за результатами флешмобу відмовлялися від частини своїх подарунків та просили передати їх військовим або ВПО. 

Також ми підтримали український патріотичний та волонтерський фестиваль ШЕ.FEST, який проводиться в Моринцях, на Батьківщині Тараса Шевченка, надавши для їхнього сайту безкоштовний хостинг. На подяку за це організатори дозволили розмістити на одній з локацій наш банер. 

Дерусифікація доменів, банер Cityhost  на вестивалі ШЕ.Fest

Наступним кроком стала акція з популяризації домена Харкова — на початку листопада ми розмістили в метро на станції Університет такий же банер, а також ініціювали ряд публікацій та постів у соцмережах. 

Вже перед Новим роком ми зрозуміли, наскільки вдалою виявилась локація — поруч із банером «присусідилася» новорчіна ялика, а сама станція стала найкрасивішою з усіх станцій метро мабуть не лише в Харкові, а й в усьому світі. Якщо ви подивитеся уважно на цей знімок, то також побачите наш банер. 

Дерусифікація доменів, банер Cityhost у метро Харкова на станції Університет

Знижка на домени в усіх правильних доменних зонах UA

Окремо хочемо сказати про те, що ми стали єдиним реєстратором, який зробив не лише найбільші знижки на акційні домени — 99 грн за перший рік використання. Ми пішли далі та встановили ці знижки аж до кінця року в усьому переліку дзеркальних доменів (на сьогодні це вже 13 зон). 

Виступи на конференціях та форумах

Ми вже згадували про один із таких виступів, але варто поговорити про весь цей напрямок, адже він істотно вплинув на розвиток нашої ідеї з дерусифікації доменів. Саме завдяки виступам CEO Cityhost.ua Олега Рівтіна про цю ініціативу почули колеги та почали все активніше долучатися і підтримувати рух.

Дерусифікація доменів, Виступ Олега Рівтіна на IForum

Доповіді про дерусифікацію почули учасники таких профільних івентів:

Публікації в ЗМІ та новинних соцмережах

Ми ініціювали ряд публікацій в ЗМІ, в Fasebook, Instagram та Telegram, щоб покращити обізнаність користувачів у питанні вибору правильних україномовних доменів. 

Зробивши перший крок, ми спостерігали, як інформація розповсюджується зі швидкістю лавини — як це часто буває, одні майданчики передруковували новину в інших. І, хоча ми не можемо точно знати, як багато людей побачили наш банер в метро, але він став приводом для багатьох спонтанних публікацій блогерів. Це були дописи із розряду «О, дивіться який банер!» Одне з таких відео навіть завірусилося в TikTok.

Таким чином інформація про дерусифікацію завдяки банеру прокотилася спочатку по київських медіа, а потім і по харківських. 

У процесі нашої комунікаційної компанії ми зрозуміли, що донесення інформації дуже важливе. Ми побачили дві основні перепони, які сповільнюють перехід цільових аудиторій на україномовні домени: 

  1. Багато хто про них просто не знає. Русифіковані домени з’явилися значно раніше, і багато веб-майстрів та власників сайтів навіть не задумуючись вибирають той же kiev.ua замість правильного україномовного kyiv.ua. Після нашої акції користувачі принаймні знають про те, що існує вибір. 

  2. Багатьох зупиняє думка про падіння трафіку сайту після переходу на новий домен. Дійсно, якщо у вас є старий kiev.ua, який ви розвивали 5-10 років, то не хочеться втрачати позиції в пошуковиках після переносу сайту на молодий домен без репутації. Саме тому однією з частин кампанії було створення інструкцій, які допоможуть здійснити перехід поступово і безболісно, не втрачаючи при цьому клієнтів. 

Все, що ми здійснили протягом минулого року, показує, що процес рухається і результати є. Але попереду ще багато роботи.

купити домен

Розвиваємо свою присутність у Європі

Ще до початку повномасштабного вторгнення ми звертали свої погляди в сторону заходу і планували розширятися на Європу. Вже давно ми маємо сервери в Німеччині та Фінляндії. Напад росії на Україну показав, що нам зі східним сусідом остаточно не по дорозі, і ми зосередили всю увагу на можливостях співпраці з користувачами Євросоюзу.

Створили англійську версію сайту

Цього року до нашого сайту додалася англомовна версія — всі сторінки включно зі статтями в блозі тепер існують трьома мовами. У найближчому майбутньому плануємо додати польську. 

Багатомовна підтримка у файловому менеджері

У нашому новому файловому менеджері є англійська, польська та українська мови. Згодом ми плануємо додати ще більше мов, щоб користувачі з різних країн могли комфортно працювати з файлами свого сайту. Зауважте, що російську мову ми не згадуємо — це тому, що її немає у ФМ, і не буде. 

Розширили серверний парк у Європі

На початку 2023 року ми запустили три сервери в Нідерландах — вони розміщені в дата-центрі Serverius Дронтен. Він не просто гарантує високий рівень обслуговування та захисту серверів, а й використовує сонячну енергію з голландських вітрових електростанцій. Тож якщо ви за екологічність, то вибирайте VDS сервер з розміщенням в Нідерландах. 

Наповнюємо блог цікавими статтями

Наш блог існує з березня 2019, і щорічно стає все кращим та цікавішим. Ми наповнюємо його якісними статтями, які ретельно перевіряємо на факти та консультуємося з нашими працівниками техпідтримки. Все для того, щоб читачі отримали максимально достовірні матеріали з корисними інструкціями. Деякі статті пишуть наші партнери з галузі IT, фахово розказуючи про особливості своєї ніші. 

Тож пропонуємо вам добірку статей, які нам видаються найбільш цікавими та корисними: 

До речі, ви також можете пропонувати теми для статей в коментарях до постів у нашому Телеграм-каналі. Ми завжди дослухаємося до фідбеків користувачів. 

Запустили послугу «Файлове сховище»

Лінійка наших послуг цьогоріч розширилася — тепер користувачам доступне файлове сховище. Його можна використовувати на кшталт FEX або Google-диску, але з набагато ширшими умовами. Сховище можна інтегрувати в додатки або програми, підключатися до нього багатьма способами, створювати субакаунти для інших користувачів та надавати їм обмежені права доступу (так вони зможуть бачити тільки ті файли або папки, які призначені саме їм). 

Дивіться тарифи та читайте детальний опис послуги за посиланням. 

Створили сторінку в Instagram

У нас уже є Телеграм-канал та сторінка у Facebook. Ми подумали, що було би круто мати ще й сторінку в Instagram, адже це найпопулярніша соцмережа серед просунутої діджиталізованої молоді. У своєму Інстаграмі ми розповідаємо про хостингові послуги за допомогою цікавих каруселей, а також висвітлюємо події та акції Cityhost.ua. 

Cityhost в Instagram

Підписуйтеся на нашу сторінку в Інстаграм та отримуйте більше інформації про нас.

Відкрили новий офіс і повертаємося до офісної роботи

З початком повномасштабного вторгнення ми повністю перейшли на віддалену роботу. Частина наших працівників була в евакуації, а дехто з самого початку працював з інших міст. Офіс майже спорожнів. 

Останні місяці року ми присвятили організації нового офісного приміщення, в яке поступово повертаються наші працівники. Воно ще не завершене на 100%, але в офісі вже кипить робота. 

Рік Cityhost у цифрах

І на завершення трохи статистики. За ці 12 місяців у нас з’явилися нові користувачі та відбулися нові реєстрації послуг. 

Станом на 29 грудня 2023 року маємо такі цифри:

Нових користувачів: 3964

Нових доменів: 4498

Нових хостингів: 3034

Нових віртуальних серверів: 406

Нових виділених серверів: 70

***

Вітаємо вас зі святами, і щиро бажаємо злагоди в родинах, тихих днів та ночей, здоров’я та достатку. Нехай 2024 рік відзначиться головної подією, про яку мріють всі українці — Перемогою, за якою послідують спокій та мир.

З Новим роком, який настає!

Завжди ваш Cityhost.ua


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям:

Автор: Богдана Гайворонська

Журналіст (з 2003 року), IT-копірайтер (з 2013 року), контент-маркетолог Cityhost.ua. Спеціалізується на статтях про технології, створення та просування сайтів.