CityHost.UA
Допомога і підтримка

У Харкові стартувала акція на підтримку правильного домену kharkiv.ua

new

1 листопада 2023 року в Харкові стартувала інформаційна кампанія, покликана підвищити увагу користувачів до міського домену kharkiv.ua, який пропонується використовувати замість русифікованого kharkov.ua. 

Акція «Твій Харків» відбувається за сприяння адміністратора доменної зони Харкова ПП «Координатор» та під егідою адміністратора національної доменної зони UA ТОВ «Хостмайстер». Вона триватиме до 31 грудня 2023 та об’єднає спільні зусилля українських реєстраторів у просуванні правильних українських доменів.

Харків — друге за величиною місто України, яке зазнало значної русифікації не лише в доменній зоні, а й усіх сферах життя. Всі українські доменні зони, де є два варіанти написання назви міста, показують істотний перекіс у бік зросійщеного аналогу, і Харків не є виключенням. 

Порівняйте: 

  • kharkiv.ua — 751 домен,
  • kharkov.ua — 1930 доменів. 

Тож основною метою акції є підвищення статусу україномовного варіанту домену — адже логічно, щоб в Україні в усіх галузях превалювала українська мова. 

Щоб розказати харків’янам про цю ініціативу, Cityhost.ua розмістив у харківському метро на станції Університет банер із закликом вибирати правильні україномовні домени для сайтів.

Також ми оголосили акцію, яка не лише додасть зацікавлення до дерусифікації доменів, а й допоможе нам зібрати фотоматеріали для публікацій в ЗМІ та соцмережах. 

Щоб узяти участь в акції, потрібно:

  1. Знайти наш банер зі слоганом «Різниця є!» у харківському метро на станції Університет.
  2. Гарно його сфотографувати (можна на телефон).
  3. Розмістити фото у себе на сторінці у Facebook або/та Instagram і тегнути нашу сторінку. Ми знайдемо ваш пост за тегом. 

Посилання для відміток: 

Facebook: https://www.facebook.com/cityhost.ua 

Instagram: https://www.instagram.com/cityhost.ua/ 

Кожен, хто виконає ці три пункти, отримає по 100 гривень на хостинговий баланс у Cityhost.ua. Найкращі знімки ми використаємо для ілюстрування статей у ЗМІ та постів у соцмережах. 

Нагадаємо, що ця інформаційна кампанія відбувається в рамках масштабного руху з дерусифікації доменів, який розпочався у червні 2022 року та був ініційований особисто CEO Cityhost.ua Олегом Рівтіним та нашою командою.

Однією з частин руху стала акція з просування столичного домену kyiv.ua за участі 28 реєстраторів. Вона показала дуже хороші результати — за два місяці акції доменна зона kyiv.ua збільшилася на 60%. В її межах учасники створили багато інформаційних матеріалів, покликаних інформувати цільові аудиторії — статей, постів у соцмережах, банерів, відео та навіть мемів. 

Одна з важливих причин, чому власники давно існуючих сайтів досі залишаються на доменах kharkov.ua полягає в тому, що користувачі важають процес переходу на новий домен занадто складним і ресурсоємним. Але насправді все набагато простіше. У межах «київської» акції ми писали статтю в блозі про те, як перевести сайт на правильний домен без втрати трафіку —  описана в ній інструкція підходить для всіх дзеркальних доменів, зокрема й для харківського. Завдяки цьому гайду ви доволі легко зможете пройти всю процедуру перенесення сайту. 

Тих же користувачів, які лише думають про реєстрацію домена для місцевого харківського сайту, закликаємо робити вибір на користь kharkiv.ua — тим паче, що зараз реєстрація домену та перший рік його використання коштує всього 99 гривень.