CityHost.UA
Допомога і підтримка

ChatGPT-4 доступний у Bing — як безкоштовно використовувати штучний інтелект для бізнесу

 19851
23.05.2023
article

 

 

Нещодавно компанія OpenAI представила оновлений ChatGPT-4, який набагато «розумніший» за свого попередника, вміє оперувати зображеннями та краще розуміє контекст написаного. Користувачі жартують, що шоста версія чат-бота буде написана п’ятою, а розробники підуть курити бамбук. 

Можна припустити, що штучний інтелект скоро стане розвиненим інструментом для роботи в багатьох галузях. Сьогодні ми будемо говорити про те, як можна використовувати штучний інтелект для бізнесу, торгівлі та розкрутки своїх послуг і товарів.

Що таке ChatGPT-4 і чим він відрізняється від ChatGPT-3

Нова версія штучного інтелекту від OpenAI базується на попередній, ChatGPT-3.5. Головна відмінність нового випуску в тому, що тепер це не тільки мовна модель — бот розширив свої можливості та покращив базові навички.  

  1. Має набагато більше мов — зараз користувачам доступні 26 мов, на яких чат-бот спілкується з високою точністю. 

  2. Працює швидше та обробляє більше даних. 

  3. Вміє працювати із зображеннями та розуміти, що на них намальовано.

  4. Краще розуміє контекст, рідше помиляється та страждає на «галюцинації».

  5. Наділений довготривалою пам’яттю та запам’ятовує суть розмови з користувачем на більшу кількість повідомлень вглиб діалогу. 

  6. ChatGPT-4 має різні особистості, які спілкуються з користувачами в різних стилях залежно від запита.

Завдяки оновленню ШІ здатен виконувати більше завдань, даючи відповіді кращої якості з меншою вірогідністю помилки. 

Чат-бот ChatGPT у Bing — як користуватися ним та що таке prompt-інжиніринг

ChatGPT-4 для роботи можна використовувати двома способами — купити платну підписку або через Bing. Але річ у тім, що автономна версія чат-бота не робить багато з того, що ми опишемо нижче у статті — наприклад, не генерує картинки та не дає посилання. З цим прекрасно справляється Bing, який вже працює на базі ChstGPT-4.

Питання платного використання кожен вирішує сам для себе. Послуга коштує 20 доларів на місяць, і для когось це може бути рентабельно, а для невеликого стартапа — накладно. Можна користуватися безкоштовною версією, представленою на сайті chat.openai.com, можна оформити ChatGPT Plus, але в будь-якому випадку радимо додатково спробувати вбудованого в Bing чат-бота. Він відрізняється від продукту, який представлений окремо, поводиться дещо інакше і може виконувати більше завдань.

Bing — це пошукова система від Microsoft, яка має на меті обігнати Google. Саме тому компанія і взялася за розробку штучного інтелекту для пошуковика. Відповідно, користуватися нею потрібно у браузері від Microsoft. Але є також спосіб встановити Bing і на інші браузери, який ми розглянемо далі.

хостинг в Україні

Як зайти у Bing через Microsoft Edge

Якщо ви використовуєте Microsoft Edge, буде простіше приєднатися до армії користувачів Bing та налагодити спілкування з чат-ботом. Для цього потрібно зайти у вищезгаданий браузер від Microsoft, авторизуватися у своєму акаунті, а потім зайти у пошуковик Bing. 

На момент написання цієї статті була доступна можливість використання чат-бота тільки для мешканців США, тому ми заходили через VPN та виставляли місцезнаходження в акаунті «Сполучені Штати». Можливо, пізніше вже не будуть потрібні такі «танці з бубнами». Також для системи чомусь дуже важливо, щоб була виставлена дата народження. Інакше нічого не вийде. 

 як користуватись bing - створення облікового запису Microsoft

Отже, ви зайшли у свій акаунт у браузері та відкрили Bing. Натиснувши кнопку «Чат» у пошуковій системі, ви перейдете до спілкування зі штучним інтелектом. У нього є три режими — креативний, урівноважений і точний. Креативний генерує цікаві відповіді, але іноді видумує факти, тому його потрібно краще перевіряти. Точний навпаки, дає більш перевірену інформацію, але далекий від генерування творчих ідей. 

чат бот GPT в пошуковій системі Bing

Існує також спосіб користуватися Bing прямо у своєму браузері. Для цього потрібно здійснити декілька кроків. 

Як встановити пошуковик Bing у браузерах Google Chrome та Firefox

  1. Створіть обліковий запис у Microsoft.

  2. Перейдіть у пошукову систему Bing.

  3. Встановіть у браузері Bing Chat — розширення для Firefox та Google Chrome

  4. У правому верхньому кутку натисніть на іконку розширень, виберіть Bing Chat та клікніть по кнопці Open Bing Chat. 

Как установить Bing на своем браузере

Далі система може попросити ще раз увійти у свій акаунт у Майкрософт та актуалізувати дату народження — виконайте її підказки. Після цього ви зможете почати спілкування з ШІ — запитуйте, що забажаєте.

Але важливо не лише ставити запитання, а і робити це правильно. Можливо, ви вже стикалися з тим, що штучний інтелект видає якусь абракадабру, у той час як інші пишуть на ньому наукові роботи. Prompt-інжиніринг — це новий термін, який увірвався в наше повсякденне життя разом із нейромережами. Це вміння правильно формувати запити і загалом спілкуватися з ШІ, щоб він розумів поставлені задачі. 

Наприклад, ми вирішили запитати у чат-бота, як вибрати VPS хостинг для розміщення сайту. Коли ми запитували про «віртуальний сервер», він давав відповіді, які стосуються віртуального хостинга, а це зовсім інша послуга. Очевидно, він більше орієнтувався на слово «віртуальний».  А от коли у запиті з’явилася абревіатура VPS, ШІ видав більш точну відповідь.

chat gpt порадить, як вибрати VPS сервер

Ми не будемо детально розповідати, як навчитися створювати вдалі запити — по цій темі можна знайти багато матеріалів в мережі. Головне, що потрібно розуміти — якщо ChatGPT видає зовсім не те, що хотілося би, то це не означає, що він безнадійний. Спробуйте формулювати запити по-різному, давати ШІ більше деталей і підказок, аналізувати, як він реагує. Навчитися prompt-інжинірингу не складно, але потрібно докласти певні зусилля. 

Як можна використати штучний інтелект Chat GPT-4 для бізнесу та торгівлі

Давайте перейдемо до розділу, який цікавить нас із практичної точки зору — як використати Chat GPT-4 для бізнесу та його ефективнішого розвитку. 

Чат-бот Bing допоможе розробити бізнес-план для стартапу

Уже відомо кілька гучних історій про те, як чат-бот створив бізнес-план, завдяки якому користувач заробляв сотні тисяч, а то й мільйони доларів. Дійсно, ШІ може давати дуже цікаві ідеї та конкретні поради — як назвати бізнес, який штат сформувати, які кольори повинні бути на сайті.

Тож і ми вирішили запитати у бота в Bing, який бізнес можна відкрити в Україні при невеликих вкладеннях. 

При тестуванні чат-бот запропонував створити службу, яка буде роздруковувати та доставляти кур’єром документи, агенцію з копірайтингу, бізнес із перепродажу китайських товарів, автомийку та складський бізнес. На підтвердження актуальності пропозицій Чат GPT вставляє посилання з дослідженнями щодо прибутковості того чи іншого бізнесу і загалом дає достатньо корисної інформації. 

Щоб отримати максимально цікаві відповіді, краще включити креативний режим. 

Використання штучного інтелекту в дослідженні ринку

Ми дали ШІ такий запит у творчому режимі: «В мене є кав'ярня в Київській області. Скажи, чи буде прибутковим її розширення до мережі кав'ярень в інших містах Київської області. Підкажи, які міста для цього підійдуть найкраще». Chat GPT цілком логічно припустив, що для цієї мети найкраще підходять Ірпінь, Буча і Бровари. Щоправда чат-бот традиційно «прибріхує» у детялях, тому все, що радить штучний інтелект, потрібно завжди перевіряти. Але ідеї для роздумів часто подає доволі хороші. 

Серйозний брат-близнюк чат-бота (точний режим) повідомив, що не може нічого порадити, але пропонує прочитати статтю про дослідження ринку кави від 2021 року. 

застосування штучного інтелекту для вивчення ринку та створення бізнес-плану

Нейромережа GPT порадить назву та вдалий домен для бізнесу

У ChatGPT 4 непогано виходить неймінг — він може запропонувати безліч різних варіантів, як назвати бізнес та як вибрати домен для сайту. Причому це можуть бути непрості імена — наприклад, можна попросити створити чат-бота домени-паліндроми. 

нейромережа gpt chat для пошуку назви бізнесу та відповідного домену

Читайте також: Що таке преміум-домени

Генеруйте за допомогою ШІ від OpenAI зображення для рекламного використання в блогах та соцмережах

Швидко створювати унікальні візуали без залучення дизайнерів — те, про що мріє малий бізнес та стартапи, адже у них обмежений бюджет. Гарна новина — чат-бот в  Bing вміє генерувати зображення. Щоправда, йому далеко до нейромережі Midjourney, яка малює за текстовими запитами, але він принаймні безкоштовний.

штучний інтелект gpt створює зображення за запитом

Ось таке зображення Bing згенерував по запиту «задоволена людина з собакою біля комп’ютера»

Він добре генерує фони та зображення у стилі малюнків, а от спроби зробити щось схоже на фото йому вже даються складніше. Втім, для створення візуального контенту часто потрібні унікальні зображення з нейтральним вмістом для підложки під текст, тож ШІ тут може добре допомогти. 

чат gpt онлайн генерує фони

Ось такі гарні фони у стилі technology стануть в нагоді для створення картинок із текстами. До речі, головні зображення до цієї статті також згенерував чат-бот у Bing.

Застосування штучного інтелекту для створення текстового контенту

Писати пости в соцмережі, для email-розсилки, опису товарів та на головну сторінку сайту — все це можна робити набагато швидше разом зі штучним інтелектом. Йому можна не лише ставити завдання, а й задавати тон меседжу. Звісно, тексти потребують редагування, але як заготовка та матеріал для натхнення — чому б і ні. Особливо це рятує від «синдрома чистого листа», який ускладнює життя копірайтерам і SMM-никам.  

нейромережа gpt пише тексти для реклами та соцмереж

ChatGPT 4 напише за вас html-шаблони для email-розсилки або лендінга

Якщо ви не маєте бюджету для найму розробників, то ChatGPT 4 допоможе зверстати шаблон для електронного листа, нескладний сайт або кнопку чи банер для вставки в код сайту.

chat gpt як користуватися для написання коду

Він вміє окремо прописувати стилі, окремі блоки, а також дає пояснення до коду і розказує, куди його вставити. Щоправда, для такої роботи потрібно мати хоча б приблизне розуміння верстки, але для цього достатньо азів. 

Читайте також: Як створити свій сайт на шаблоні html та вивести його в інтернет — інструкція для початківців

Складайте стратегію просування разом із чат-ботом

Як підняти сайт у пошуковій системі, залучити більше користувачів на бізнес-сторінку Facebook та Інстаграм, які відео будуть популярні на YouTube — все це можна запитати у ChatGPT, і він допоможе сформувати план розкрутки бізнесу по різних каналах.

що таке chatgpt-4 і як за його допомогою розкрутити сайт або сторінку в соцмережі

Є й інші можливості для використання чат-бота залежно від галузі бізнесу, адже його «таланти» постійно розвиваються, а користувачі безперервно досліджують ШІ, одночасно навчаючи.

***

ChatGPT — широке поле для експериментів та використання в рекламі та IT-галузі. Саме тому чотири з десяти тем майбутньої весняної SEO-конференції від Collaborator присвячені  цьому штучному інтелекту та його можливостям. 

25 травня 2023 року відбудеться галузева конференція для SEO-спеціалістів і творців контенту, яка триватиме цілий день. Слухачі зможуть відвідати 10 лекцій від провідних спеціалістів, які успішно працюють на українському та міжнародному IT-ринку. Ви отримаєте не лише море корисної інформації щодо SEO, а й подарунки від партнерів, які будуть розіграні в прямому ефірі. 

До речі, Cityhost.ua також виступає партнером цього масштабного заходу та надає для розіграшу подарунок у 2000 гривень на баланс акаунту клієнта. 

Участь у конференції — безкоштовна за умовою попередньої реєстрації

Список використаних у статті першоджерел


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям:

Автор: Богдана Гайворонська

Журналіст (з 2003 року), IT-копірайтер (з 2013 року), контент-маркетолог Cityhost.ua. Спеціалізується на статтях про технології, створення та просування сайтів.