CityHost.UA
Допомога і підтримка

Флешмоб: сфотографуйтеся з банером на Контрактовій та отримайте подарунки від Cityhost.ua

new

23 серпня стартує флешмоб від Cityhost.ua, присвячений дерусифікації доменних імен. Головна умова участі — знайти банер у київському метро на Контрактовій площі,  сфотографуватися з ним та викласти фото у соцмережу.

Фіналом стане розіграш трьох цінних подарунків серед всіх, хто викладе знімок у соцмережі:

  • Сертифікат в магазин Розетка на 1000 грн + фірмова футболка + 500 грн на баланс в Cityhost;
  • Сертифікат в магазин Розетка на 500 грн + фірмова футболка + 300 грн на баланс в Cityhost;
  • Фірмова футболка + 300 грн на баланс в Cityhost.

Як стати учасником?

  1. Сфотографуйтеся з банером від Cityhost.ua, який знаходиться в київському метро на Контрактовій площі. 
  2. Викладіть знімок на своїй сторінці та відмітьте сторінку Cityhost.ua у Facebook або Instagram
  3. Використайте в пості хештег #дерусифікація_доменів

31 жовтня в ТГ-каналі Cityhost.ua відбудеться розіграш призів серед усіх, кого знайдемо за цим тегом — підпишіться на канал та слідкуйте за новинами. 

Трохи про флешмоб — він є частиною масштабної інформаційної кампанії на підтримку столичного домену kyiv.ua. В мережі й досі існує його русифікований аналог — kiev.ua, у якому зареєстровано майже 40 000 імен, у той час як в україномовній зоні — трохи більше ніж 3000 доменів. 

Саме через це українські реєстратори під егідою адміністратора національної зони UA запустили акцію для привернення уваги інтернет-спільноти до цієї проблеми.

В межах акції ми створюємо промо-матеріали (відео, постери, меми), публікуємо новини і пости в соцмережах, а також створили інструкцію з переведення сайту на правильний україномовний домен.

Cityhost.ua вирішив не зупинятися лише на столичному домені, адже в нашому інтернет-просторі існує вісім таких доменних зон з двома версіями написання назви міста — російською та українською. Саме їх ви можете побачити на банері у метро. 

Наші спільні зусилля з дерусифікації доменних імен уже дають свої позитивні результати. За 16 днів серпня приріст домену kyiv.ua склав 435 нових імен — такого показника в історії зони ще не було.

Беріть участь у флешмобі та діліться інформацією з друзями, адже українські міста достойні правильних україномовних доменів.