CityHost.UA
Допомога і підтримка

OKAY: CMS для інтернет магазину. Як встановити. Які переваги.

 4016
17.10.2019
article

CMS для інтернет магазину має величезний вплив на те, наскільки успішним буде ресурс і чи дозволить він своїм власникам вийти на бажаний рівень продажів. На сьогоднішній день, розробники-програмісти пропонують використовувати різні платформи при створенні сайту, тому перед людиною або компанією стоїть питання: яку CMS вибрати для інтернет магазину?

Відгуки багатьох користувачів говорять про те, що часто движок сайту має певні недоліки і нюанси, які негативно впливають на зручність його використання. Якщо інтернет-магазин не буде зручним для відвідувачів, мати обмежений функціонал управління сайтом або не надавати можливості використовувати весь потенціал SЕО-просування, неможливо буде досягти позитивних результатів у його роботі. Варто зазначити, що для інтернет-маркетингу важливий як асортимент і вартість товару, так і ефективність управління сайтом для підвищення конверсії продажів.

Раніше в оглядовій статті про варіанти cms для інтернет-магазину ми описали основні переваги кожного з варіантів і побачили, що OKAY CMS має широкий ряд переваг. Тому ми вирішили, що варто також розібратися в нюансах установки цієї системи управління.

 

Розробники OKAY CMS подбали про те, щоб інтернет-магазин був:

  • Зручним для власників, програмістів і менеджерів,
  • Привабливим для відвідувачів, що спонукає їх стати покупцями,
  • Ефективним з точки зору SEO-просування.

Установка OKAY CMS: просто і швидко

На офіційному сайті компанії спочатку необхідно завантажити на власний комп'ютер архів-установник CMS. Пропонується два варіанти:

  1. Безкоштовний (обмежений) пакет.
  2. Платний (повний) пакет.

При скачуванні, вам потрібно буде ознайомитися і прийняти умови використання продукту.

Збережіть файл okaycms.zip на свій комп’ютер. Після цього необхідно розпакувати скачаний файл і перейти в папку install, в якій знаходиться інсталяційний файл - цю папку необхідно завантажити на хостинг в корінь сайту.

Подальша установка відбувається безпосередньо на самому хостингу. Спочатку потрібно увійти в панель управління і вибрати в ньому меню «Бази даних».

Знайдіть пункт «Створити базу даних» - на цьому етапі буде потрібно прописати ім'я бази даних, яка повинна бути написана латиницею, не містити точок (.) або ком (,). У випадаючому списку кодувань, вам потрібно вибрати саме «utf8_general_ci» - так як це показано на скрині нижче. На деяких хостингах, поле «Кодування» може називатися «Порівняння». Далі натисніть кнопку «Створити».

Дізнайтеся також: Як створити сайт за допомогою безкоштовного конструктора сайтів.

Щоб мати доступ до бази даних, використовується ім'я користувача (логін) і пароль, який може генеруватися автоматично або ж його потрібно придумати самостійно. У будь-якому випадку - обов'язково запишіть ці дані.

Далі буде потрібно завантажити файли з комп'ютера на хостинг, для чого використовується один з FTP-менеджерів. Запустіть FTP-менеджер, введіть дані надані хостинг провайдером і натисніть кнопку «Швидке з'єднання».

Використовуючи файловий менеджер закачайте зі свого комп'ютера на хостинг папку install.

В адресному рядку браузера на своєму комп'ютері впишіть адресу: mysite.com/install - відкриється вікно інсталятора OKAY. Вам буде потрібно заповнити форму, що відкрилася, даними, які ви записали раніше.

 

Заповнивши всі поля, натисніть кнопку «Встановити з'єднання з БД». Щоб завершити установку, необхідно заповнити форму, скрін якої ви можете побачити нижче.

Після цього ваш інтернет-магазин готовий до роботи!

OKAY CMS: які висновки можемо зробити

Як бачимо, установка даної CMS займає мінімум сил і часу. За таким же принципом побудована і робота з інтернет-магазином, а також його внутрішня оптимізація.

Додамо до цього й інші переваги, серед яких - багатомовність, зручна панель і управління контентом, адаптивні шаблони і відкритий вихідний код. Цей продукт заточений спеціально під e-commerce і має хороший набір інструментів для seo-оптимізації. Розробникам вдалося створити зручну і ефективну платформу для роботи сайтів, орієнтованих на торгівлю.

Можемо зробити висновок, що OKAY - одна з найбільш вдалих CMS для інтернет-магазинів, яка надає широкі можливості для веб-розробників.

Сайт OKAY CMS

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: