CityHost.UA
Допомога і підтримка

Переваги та недоліки хмарного хостингу

 3626
24.07.2020
article

Вирішуючи потрібен хмарний хостинг або звичайний, треба зрозуміти, що таке Хостинг і Сервер. Сервер-великий потужний комп'ютер працює безупинно, постійно підключений до Інтернету і обробляє абсолютно всі запити, що надходять на нього. Хостинг-спеціально відведене для сайту місце, де зберігається і обробляється інформація вашої платформи.

Можна не купувати хостинг на сервері, при впевненості, в потужності обладнання і можливості постійної обробки запитів, можливості постійно апгрейдити сайт, а пристрій буде здатний працювати не вимикаючись довгий час. Не готові до таких випробувань? Пропонуємо задуматися про покупку місця на віддаленому сервері.

Види хостингів

На даний момент існують три основні типи хостингів:

  • Віртуальний на одному сервері розміщено кілька акаунтів. Перевага в низькій ціні, але якщо ваш "сусід" перезавантажить сервер, то і ви будете зазнавати труднощів у роботі свого сайту. Результатом може бути перенастроювання даних, яка займе від одного до декількох днів.
  • Виділений сервер розміщує одного клієнта на одному сервері, що дає можливість повністю ізолюватися. Але це коштує дуже дорого і вимагає певних технічних знань і навичок.
  • Віртуальний виділений сервер (гібрид перших двох). З одного боку економія за рахунок того, що ваш сайт розміщується у провайдера разом з іншими, але кількість користувачів обмежена, що дає більше можливостей і підвищує швидкість обробки. За вами закріплена певна потужність сервера і обсяг пам'яті. Можна зробити індивідуальні налаштування на основі шаблонів, що не дозволяє більш дорогий віртуальний хостинг. Нещодавно з'явився Хмарний хостинг. Виходячи з його якостей, він скоро монополізує призначений для користувача попит.

Хмарний хостинг-найзручніший і гнучкий спосіб зберігання та використання інформації. Ваш ресурс розміщений відразу на кількох віртуальних серверах, а зусилля провайдера спрямовані на виділену IP-адресу, збільшення часу безвідмовної роботи і не складне масштабування. В даному випадку ви дійсно отримуєте ізольований простір на певному сервері. Якщо намалювати спрощену картину, це буде як новорічна гірлянда з поступовим підключенням. У вашому розпорядженні не один, а безліч серверів. По мірі виникнення нових запитів до мережі підключаються нові комп'ютери. Це плюс ще й у тому, що при збої роботи одного з серверів, його навантаження на себе бере наступний, це допомагає уникнути зупинок в роботі.

Висновок: Звичайний хостинг виглядає, як набір папок, які зберігаються на одному сервері і в яку випадково може "залізти сусід" при будь-якому збої. Хмарний хостинг - повністю ваш індивідуальний віртуальний сервер.

Також читайте: Як обрати домен для сайту.

А тепер виберемо хостинг для себе. Ми не намагаємося вас переконати в тому, що хмарний хостинг потрібен всім, адже він значно дорожчий, хоча, за звичайний хостинг ви платите щомісячну абонентську плату, а за хмарний за виконану роботу.

Давайте ще раз уважно подивимося на різновиди хостингів. звичайний:

  • набір папок в дуже потужному комп'ютері в дата-центрі, який приймає і обробляє запити. Крім вашої платформи на сервері є кілька інших, що дозволяє значно зменшити вартість послуги з оренди. Але, якщо стався збій або перевантаження на одному з сайтів, вся система повинна перезавантажуватися, а це час.
  • Є можливість не возитися з настройками, а взяти за основу готові шаблони. Ви просто завантажуєте контент, а розміщення і підтримка публікацій- головний біль провайдера.
  • Оплата проводиться щомісячно і залежить від обсягу За додаткові функції: автоматичне створення резервних копій, збереження баз даних-ви платите окремо.
  • Це зручний, зрозумілий, а головне перевірений роками хостинг. Вам не потрібно творити, ви обираєте із запропонованих варіантів шаблонів.
  • Є кілька неприємних моментів у всьому цьому комфорті. Перший-безпека.

При виборі неякісного провайдера, можна стати жертвою втручання або випадкового або цілеспрямованого. Так як всі папки знаходяться на одному комп'ютері, є ймовірність спеціального проникнення на ваш сайт з метою шахрайства або маніпуляцій. Інший варіант випадковість. Якщо в роботі сервера відбудеться збій, запит адресований вам, може потрапити вашому "сусідові", або, вносячи зміни на свій сайт, ви можете зачепити іншого.

Читайте також: Як користуватися сервісом Адвего.

Відсутність кастомізації: при використанні шаблонів доводиться вибирати із запропонованого, а не створювати власний образ. У вас обмежені можливості змінювати налаштування і вносити корективи у зовнішній і внутрішній контент. Та ви н ламаєте голову, а складаєте свій сайт, мов конструктор. Але, ми не закликаємо відмовитися від даного виду послуг. потрібно порівнювати можливості хостингу і запити. Кому звичайний хостинг "стане кращим другом"? Для невеликого сайту візиток або інтернет магазину, зручніше користуватися готовими додатками, як TUPOS, NetCat, UMBRACO ... Такі хостинги дозволяють за прийнятну ціну підтримати просте редагування,розміщення фото і картинок, зміна прайса, навіть отримання аналітики з продажу.

Звичайний хостинг підійде і власникам гарного, але досить давнього проекту. Тоді він і так буде функціонувати, не вимагаючи високої динаміки. Не варто переносити такий проект на нову платформу, це буде безглуздо і дорого. Але якщо ваш бізнес пов'язаний з великою кількістю запитів, а активність вкрай висока, вам не обійтися без хмарного сховища.

Повторимося: хмарне сховище- це ізольований доступ на виділеному віртуальному сервері. Ви можете бути впевнені, що ваші дані збережені, як в особистому осередку найнадійнішого банку.

Хмарний хостинг - це індивідуальність. При хмарному зберіганні ви отримуєте можливість підтримувати різні навіть найскладніші мови програмування і управляти будь-якими операційними системами. За допомогою зручної системи адміністрування можна вносити різні зміни в конкретний сервер, що не чіплятимуть інші. Гнучкість і повна безпека роблять хмарний хостинг все більш популярним серед веб-майстрів.

Для кого cloud hosting абсолютно необхідний?

Ми рекомендуємо хмарний хостинг власникам великих, динамічних, проектів з великою кількістю відвідувачів, що постійно розвиваються. У вас серйозний блог з великою кількістю передплатників, величезний інтернет-магазин з безліччю брендів, гігантський новинний портал, або ваш бізнес пов'язаний з комерційною таємницею і системою безпеки, вам не обійтися без хмарного сховища.

Cloud hosting гарантує клієнтам повну конфіденційність і вашу партнерську надійність. Ви абсолютно контролюєте технічну сторону, можете вносити будь-які зміни під ваші потреби, встановлюєте і регулюєте оновлення. Немає обмежень у використанні мов програмування.

Дізнайтеся також: Як створити сайт за допомогою безкоштовного конструктора сайтів.

Хмарний хостинг-це саме продвинуте резервне зберігання. Ми пропонуємо необмежений потік відвідувачів: при збільшенні кількості гостей будуть підключатися нові комп'ютери, при спаді кількість робочих місць буде зменшуватися. Таким чином, ви економите на ефективному використанні коштів. Ви будете платити тільки за вичерпаний ресурс. Орендуючи хмарний хостинг, ви отримуєте автоматичне резервування даних.

Шукаємо провайдера. Тут все просто, як і при виборі будь-якого продукту. Зверніть увагу на показник ціна-якість. У вартість хостингу входить набір конфігурацій: обсяг диска, оперативна пам'ять, адміністрування та інша підтримка хостера, позбудьтеся головного болю при використанні сайту. Уникайте занадто дорогих (не зрозуміло, де вони накрутили) і занадто дешевих (невідомо, на чому економлять) рішень. Проаналізуйте ціни у різних провайдерів і ті послуги, які вони надають і обирайте "золоту середину". Дуже важливо звертати увагу на рівень безпеки.

Репутація і досвід - це ключові моменти. Перевірте відгуки інших клієнтів. Подивіться їх сайти: чи комфортно вам, як споживачеві. Звичайно, можна ризикнути і довіритися новачку і це буде дешевше, але тоді обов'язково уточніть кваліфікацію співробітників і проекти, які вже були успішно завершені.

Гарантії на безперебійне обслуговування і повна прозорість співпраці. Якщо провайдер не готовий підписати документ, який гарантує вашу безпеку, безперебійний доступ до вашого сайту або на ваші прості питання користувача даються розмиті нечіткі відповіді, ні в якому разі не укладайте договір.

Ви повинні бути впевнені в абсолютній підтримці, повному супроводі та високому рівні відповідальності вашого провайдера перед клієнтами. Хороший провайдер сам запропонує вам підписати додаткову угоду про гарантії якості або вкаже цей пункт в договорі. Залишилися питання? Ми раді будемо на них відповісти. Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і зареєструвати домен in.ua ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: