CityHost.UA
Допомога і підтримка

VDS для ведення бухгалтерського обліку

 2142
26.04.2023
article

 

 

Коли будь-яка комерційна компанія починає свою роботу, вона відразу стикається з необхідністю правильної організації величезної кількості документів. Важливу частину в цьому процесі займає бухгалтерський облік. І якщо раніше для його ведення доводилося витрачати чимало часу та зусиль, то згодом усе суттєво спростилося завдяки сучасним IT-інструментам, без яких сьогодні не може обійтись жоден бізнес.

Останнім часом все популярнішими стають так звані ВДС сервери, які сприяють скороченню витрат бізнесу, підвищують рівень безпеки даних компанії, а головне – роблять роботу відділу більш ефективною. Замовник отримує повні права адміністрування, тому завжди може внести зміни до параметрів і отримати доступ до інформації. Чому ж варто звернути увагу на VDS і яким він має бути?

Переваги оренди віртуального сервера для бухгалтерського обліку

Переваги такого рішення важко переоцінити. Завдяки йому ви дійсно не тільки заощадите, але й суттєво підвищите безпеку, надійність зберігання даних, а також зробите роботу співпрацівників зручнішою. Тепер про все по порядку:

  • VPS-VDS відкриває можливість перенесення необхідної інформації з комп'ютера на віртуальну машину. Як результат – інфраструктура стає більш відмовостійкою та організованою, а також значно спрощується адміністрування. Для підключення до бухгалтерської програми на віртуальному сервері підійде будь-яке обладнання: комп'ютери, планшети, смартфони.

  • Оскільки сервер береться в оренду, вам не потрібно буде регулярно купувати та модернізувати ІТ-інфраструктуру. Власнику компанії більше не доведеться замислюватися про купівлю нового обладнання, оплати електрики, що споживається фізичним сервером. Знижуються витрати на штат ІТ-відділу, який займається обслуговуванням обладнання.

  • Ви можете встановити один ліцензійний пакет програм на ВДС та надати віддалений доступ із комп'ютерів працівників. Погодьтеся, це набагато вигідніше та зручніше, ніж купувати та встановлювати програми окремо на кожен комп'ютер.

  • На час оренди ви стаєте власником сервера, який безперервно функціонує в цілодобовому режимі. Це означає, що ваше бухгалтерське програмне забезпечення також працюватиме без збоїв.

  • Відновлення чи перенесення системи займає мінімум часу. Віртуальний сервер є «контейнером», де зберігаються дані. Він може бути перенесений, скопійований, розгорнутий на тому чи іншому фізичному обладнанні. З'являється можливість регулярного виконання резервного копіювання, а у разі програмного збою відновлення сервера займе мінімум часу. Інформація при цьому не втратиться.

  • VDS більш надійний у порівнянні з робочими комп'ютерами, оскільки його обслуговування займаються професійні технічні спеціалісти. Власники невеликих компаній не завжди мають можливість повноцінного забезпечення безперебійної роботи ІТ-інфраструктури, адже для цього необхідно наймати на роботу кваліфікованих фахівців, що суттєво підвищує витрати. Якщо ж орендувати віртуальний сервер, дані зберігатимуться в дата-центрі та оброблятимуться на потужному обладнанні. Роботу серверів відстежують адміністратори та оперативно усувають проблеми, якщо вони виникають.

  • Коректна спільна робота за наявності віддалених співробітників у компанії чи мережі філій. У користувачів точно не виникнуть труднощі зі спільним підключенням до баз даних та складанням звітної документації. З'являється можливість створення спільного робочого простору із розмежуванням прав доступу. Як результат – бізнес-процеси стають ефективнішими.

З вищеописаного стає зрозуміло, наскільки вигідним і безпрограшним рішенням є оренда VDS для бухгалтерського обліку.

Читайте також: Маркетплейси – як продавати товари, не маючи власного інтернет-магазину

Які інтернет-сервіси для ведення бухгалтерського обліку використовують в Україні

До 24 лютого 2022 переважна більшість компаній користувалася російським сервісом для бухгалтерів під назвою 1С. Проте вже першого дня війни українські бухгалтери зіткнулися з наступною проблемою: ліцензія сервісу «злетіла». Через місяць користувачі, які використовували російську програму, почали отримувати листи – в них йшлося про майбутні санкції. Тому якщо ви продовжуєте працювати з 1С або іншими російськими програмами, необхідно якнайшвидше перестати це робити як мінімум з кількох причин:

  1. Без регулярних оновлень програмного забезпечення не можна розраховувати на коректну роботу деяких інструментів.

  2. Якщо програма раптово перестане функціонувати, безліч внутрішніх процесів компанії просто зупиняться.

  3. Аналітичну інформацію можна видалити, доведеться займатися її відновленням у ручному режимі.

  4. Можливість витоку внутрішньої інформації та її отримання росіянами.

  5. Фінансування економіки окупантів.

Останнім часом все більше українських спеціалістів переходять на програми для бухгалтерського обліку, розроблені нашими IT-фахівцями. Саме час виділити найпопулярніші серед них.

MASTER: Бухгалтерія

інтернет сервіс для ведення бухгалтерського обліку в Україні Master: Бухгалтерія

Програма для повноцінного ведення та автоматизації різних видів обліків. Нею можуть скористатися як державні установи, так і приватні компанії. Варто відзначити наявність модулів для обліку виробничих робіт, машин, продуктів, ліків, сільськогосподарської галузі тощо. Також передбачена можливість використання вбудованого сервісу електронного документообігу Signy, що позбавляє вас необхідності звертатися до сторонніх систем.

ISpro

інтернет сервіси для ведення бухгалтерського обліку - ISpro

Це програмне забезпечення дозволяє вести облік та керувати компаніями. Йдеться про гнучку систему-конструктор, в якій замовник має можливість вибору необхідних модулів та автоматизації конкретних робочих процесів. ISpro підходить для ведення бухгалтерського та податкового обліку, управління закупівлями та збутом, ведення розрахунків з партнерами, планування та аналізування фінансів. Цей сервіс може бути інтегрований із додатком подання звітності M.E.Doc.

Dilovod

програми для бухгалтерського обліку - Dilovod

Ще один популярний український сервіс для ведення обліку та подання звітів. Він ідеально підходить для ФОПів зі штатом співробітників і без, інтернет-магазинів, виробничих підприємств та багатьох інших. Передбачена можливість ведення різних видів обліків (замовлення, продажі, закупівлі, виробничі витрати та інші). Варто наголосити на наявності програмного PPO, CRM-системи. Доступний друк чеків та інших документів, а також є можливість використання однієї БД для ведення кількох бізнесів.

Дебет Плюс

програми для ведення бухгалтерського обліку - Дебет Плюс

Програма для автоматизації бухгалтерського обліку та фінансової звітності. Нею активно користуються комунальні компанії, бюджетні організації, освітні відділи, торгові, будівельні компанії та багато інших. Але найбільше ця програма поширена у закладах охорони здоров'я. Передбачена можливість автоматичного нарахування та виплати зарплати, а також премій. До речі, програма має функцію роботи на комп'ютерах із різними ОС.

SMARTFIN

вибір vds та програми для бухгалтерського обліку - SMARTFIN

Програма з усіма необхідними інструментами бухгалтерського обліку. З її допомогою можна нараховувати та виплачувати заробітну плату, розраховувати лікарняні, відпускні, компенсації, податки, формувати кадрові документи та багато іншого.

Читайте також: Хмарні системи управління та обліку для бізнесу — чи варто застосовувати

Як вибрати віртуальний сервер для бухгалтерського обліку

Вибір VDS для бухгалтерського обліку точно не можна назвати тим рішенням, яке має прийматися поспіхом. В іншому випадку можна витратити зайві гроші та орендувати сервер, чия потужність та функції перевищують ваші потреби. Також є вірогідність оренди занадто слабкого сервера — тоді ви зіткнетеся з проблемами в роботі. Ось чому варто знати, на що звернути увагу під час вибору. Ми уникатимемо загальних очевидних рекомендацій, пов'язаних з гарним аптаймом та цілодобовою професійною підтримкою, і більше зосередимося на технічних характеристиках. На особливу увагу заслуговують наступні комплектуючі:

  • Процесор. Відповідає за загальну продуктивність сервера. Оптимальним показником частоти є близько 3000 МГц, у той час як кількість ядер залежить від кількості користувачів, які одночасно працюють з VPS. Якщо їх до 10, можна вибрати 2-4 ядра. Якщо більше 10, краще придивитися до тарифів на 6+ ядер.

  • Оперативна пам'ять. ОЗУ прискорює процес взаємодії процесора з накопичувачем, що у результаті призводить до збільшення продуктивності обладнання загалом. На кожного користувача, який працює з програмою, потрібно близько 1 Гб ОЗП.

  • Накопичувач. Визначає швидкість обробки інформації та є основним місцем її зберігання. Ідеальний варіант – використання SSD. Кількість Гб залежить від обсягу ваших даних.

Читайте також: Накопичувачі на сервері — HDD або SSD, NVMe або SATA? Що означають ці терміни та що обрати під час оренди сервера.

Вибираючи хостинг VPS, також обов'язково враховуйте пікові навантаження, які можуть бути вищими за звичайні на 20-30%.

VDS для ведення бухгалтерського обліку робить роботу бухгалтерського відділу ефективнішою, значно підвищує безпеку та надійність зберігання даних, спрощує отримання доступу до інформації, а також дозволяє непогано заощадити.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям:

Автор: Богдана Гайворонська

Журналіст (з 2003 року), IT-копірайтер (з 2013 року), контент-маркетолог Cityhost.ua. Спеціалізується на статтях про технології, створення та просування сайтів.

Технічний консультант: Андрій Заровінський

Керівник команди технічної підтримки Cityhost, автор інструкційних матеріалів в розділі FAQ. Навчає персонал технічної підтримки та допомагає розв'язувати найскладніші запити від клієнтів.