CityHost.UA
Допомога і підтримка

WordPress що це таке і з чим його їдять

 6604
13.08.2020
article

В основному веб сайти створюються не на чистому аркуші, а на певному фундаменті: шаблони, готові настройки і інструменти для унікалізації - це спеціальні програми, про одну з них ми будемо говорити в цій статті, заразом обговоримо, що таке CMS.

WordPress що це? Якщо вірити Вікіпедії даний сервіс управляє змістом сайту і володіє відкритим вихідним кодом. Застосовують його ресурси різних форматів: від невеликих блогів на життєві теми до серйозних новинних або наукових платформ з дискусіями та статтями. Створена темами і плагінами архітектура дозволяє, як з деталей конструктора побудувати свій унікальний контент. Додаток привабливий доступністю використання. Проаналізуємо основні поняття, щоб у нас не виникало питання що таке cms wordpress і з чого він складається. Отже Плагін - доповнення до програми, який допоможе створити додаткові функції для користувача і розширить можливості сайту. Всередині кожного міститься програмний код.

Тема або шаблон сайту-це своєрідна сполучна ланка сайту, яка об'єднує зовнішній вигляд, дизайн сайту, і його зміст. Це ж пояснення ви отримаєте на пошуковий запит: "cms wordpress це?" Просто абревіатура CMS розшифровується як: Content Management System - система управління контентом. Адже все, створене на сайті- це ні що інше як CMS, двигун ресурсу. Краще сказати так WordPress CMS- двигун ресурсу. Розглянемо п'ять плюсів цієї програми і кому вона потрібна.

Якщо ви власник часто сайту, що постійно оновлюється:

  • активний блогер,
  • креативний фотограф,
  • творець відео контенту,
  • репортер або політичний оглядач.

WordPress - це найбільш просунута платформа для такої особистості як ви.

Читайте також: Як знайти і встановити головну сторінку в WordPress? WordPress

Переваги WordPress?

Доступність. Це дуже крута система з безкоштовним доступом. Її мета допомогти новачкам в створенні свого проекту або блогу. Тобто основний свій функціонал CMS платформа надає свої послуги безкоштовно, що дозволяє буквально кожному новатору втілити в життя свою мрію, вона ще й вкрай зручна у використанні завдяки добре організованій панелі управління. Все просто: установка займає п'ять хвилин, при цьому не потрібно мати спеціальні навички. Розробники вклали максимум інтелекту і зусиль для того, щоб користувач нічого не зіпсував, тикаючи в різні кнопки. Більш того, він отримує різні підказки на що потрібно натискати.

Кросплатформеність. WordPress дозволяє вам використовувати ваш доступ абсолютно на будь-якому гаджеті. Якщо ви підключені до інтернету і пам'ятайте свій пароль, у вас не виникне проблем з входом в ваш кабінет. Вбудований редактор дозволяє додавати, домальовувати, ретушувати, дописувати і міняти в цілому контент парою кліків.

Популярність WordPress вимірюється 55% рейтингу. Кількість сайтів, які працюють на WordPress близько 60%, приблизно триста мільйонів людей щомісяця переглядають понад два мільярди сторінок. Потрібно ще щось говорити?

Читайте також: Як дізнатися ключові слова чужого сайту.

Можливості, яких немає у інших. Дана програма відрізняється наповнененістю. Наразі наданий каталог платних, але дуже яскравих тем для створення свого сайту: якісний дизайн, зручні кнопки і маса потрібного функціоналу Для підвищення читабельності і збільшення відвідуваності ресурсу спеціально підтримуються соціальні плагіни і віджети.

Система абсолютно безпечна і стійка до злому. І головне перевага-вбудована підтримка оптимізації пошуку, що дозволяє ефективно просувати свій сайт і піднімати його в рейтингу на вищий щабель. І, звичайно, постійна співпраця з RSS стрічкою новин і соціальними мережами, що дозволяє вам бути завжди в Стрімі.

Система роботи WordPress

В першу чергу потрібно оселитися на якомусь хостингу. Хороший варіант WordPress хостинг Hostenko, він якраз відповідає озвученим параметрам. Після цього потрібно імплементувати WordPress і створити настройки. З цією метою знаходимо і встановлюємо потрібний нам шаблон, можна використовувати безкоштовний варіант. Коли ви вирішите розширити свої можливості, просто видаліть попередні версії і завантажте нові.

Звертаємо увагу на свого роду розширення сервісу - плагіни. Плагін, від англійського підключатися. Це незалежний модуль, який підключається до основної програми з метою розширення її можливостей. Плагінів дуже багато і кожен з них відповідає за свої конкретні завдання. Про те, які з них потрібні саме вам, слід ознайомитися в розділі про плагіни.

Короткі коди WordPress. Шорткоди, кажучи простими словами це набір певних символів, в квадратних дужках, який відповідає за "спливання" певного сайту, контенту, фрази в мережі, в залежності від запиту. Також можна підтягнути і візуальні об'єкти. Вони дозволяють без перебільшення створити красиву картинку для користувача. З ними ви зможете зробити привабливі іконки, зробити якісні посилання на цікавий контент. Для їх використання немає необхідності здобувати навички програмування або закінчувати курси по контент-менеджменту. Всі проблеми за вас вирішить спеціальний плагін.

Wordpress_optimization

Об'єднані поняття WordPress або простіше кажучи таксономія. Це грецьке слово, Таксономія-це об'єднання за певною ознакою будь-чого. В даному випадку об'єднуються поняття, стандартні і призначені для користувача записи, для WordPress це категорії і теги, тут краще призначені для користувача права. Створити їх можна двома способами: написати коди і використовувати права. Для тих, кому коди недоступні, краще використовувати плагіни.

WordPress і його теги. Зараз теги дуже популярні в соціальних мережах. Пости та коментарі кодуються, щоб створити нову категорію або приєднатися до вже існуючого стріму.

Категорія - поняття більш широке, а ось тег створює своєрідну групу, до якої належить певна тема. Їх можна використовувати як ключові слова. Якщо ви не визначилися з вибором категорії, ваш тег автоматично переміщується в певну комірку, але мітки потрібно додавати спеціально, якщо ви хочете виділити свій контент. Мітки потрібні для того, щоб відвідувач легко переходив між посиланнями. Вони також відображаються на бічній панелі завдяки віджету.

ALT атрибут для WordPress. Даний атрибут позначає "Альтернативний текст". Це своєрідна заміна зображення. Якщо воно не з'явилося у виділеному вікні, з'являється опис картинки. Це дуже зручна опція, якою ми пропонуємо вам активно користуватися. Мабудь ми все розповіли вам про те, що таке wordpress і що таке cms wordpress. Як використовувати плагіни і теми, але якщо увас залишилися ще питання, задайте їх нам.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і купити домен net ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: