CityHost.UA
Допомога і підтримка

Кращі фотостоки і біржі картинок, де брати картинки для сайту

 5175
26.12.2019
article

Будь-який сайт, що просувається в пошукових системах, повинен містити не тільки суцільні простирадла тексту, а й інші види контенту. Зокрема, графічний. Картинки в SEO грають далеко не останню роль: вони розбавляють текст, покращують юзабіліті сайту, позитивно впливають на поведінкові фактори (користувачі довше вивчають сторінку і т.п.).

Але є один нюанс: зображення повинні бути унікальними. Якщо просто завантажити картинку з інтернету – є ймовірність порушення авторських прав. Що ж робити?

Найпростіший варіант – використовувати безкоштовні фотостоки. Подібні сервіси дозволяють користуватися завантаженими картинками на свій розсуд. Іноді у них є певні нюанси, прописані в правилах, але в більшості випадків ніяких обмежень немає.

Площадок такого типу багато, тому завжди можна знайти веб-ресурси для безкоштовного скачування картинок. А щоб полегшити вам цю задачу, розглянемо кращі фотостоки, якими користуються мільйони користувачів по всьому світу.

Dreamstime.com

Це один з кращих умовно-безкоштовних фотостоків. Для безкоштовного скачування доступно близько 47 мільйонів зображень. І щотижня на сервісі додається 300 тисяч нових картинок. Також тут є платні зображення вартістю від 20 центів і окремий розділ з короткими відео.

Для завантаження картинок потрібно авторизуватися на сайті (попередньо зареєструвавшись). На сервісі є російська версія – переведена вона погано, але користуватися можна.

На сьогодні Dreamstime.com – кращий безкоштовний фотостік, який очолює ТОП площадок подібного типу. Ним користуються дизайнери і веб-мастери з різних країн по всьому світу. Правда, коли картинку скачують сотні (якщо не тисячі) користувачів, вона швидко стає не унікальною.

Dreamstime

Pixabay.com

На даному сервісі є більше 720 тисяч картинок, не захищених авторським правом. За це він отримав почесне друге місце в списку. Зображення можна використовувати в будь-яких цілях – ніяких обмежень тут немає.

Ще одна особливість фотостоку – перед скачуванням картинки можна вибрати потрібний розмір (від маленького до великого). І для цього навіть не потрібно реєструватися. Є тут і російська версія, так що користуватися сайтом дуже просто.

Freeimages.com

Третій у списку фотостік – Freeimages.com. Пропонує користувачам більше 380 тисяч зображень. Вони розділені за категоріями, що значно полегшує пошук потрібних картинок.

Основні особливості сервісу:

  • російська версія сайту;
  • пошук по ключовим запитам;
  • premium-розділ з платними картинками.

Останній пункт важливий для тих, хто шукає унікальні фото. Вартість картинок невелика, але вона відлякує більшість користувачів. Кількість завантажень буде невеликою, що і потрібно в даному випадку.

Freeimages

Freerangestock.com

Цей сервіс акцентує увагу на якості картинок. Кількість зображень тут невелика, тому вибір тут скромний. Зате мінімальне розширення будь-якого фото становить від 2400x1600 пікселів (такі вимоги сайту). Тому, якщо потрібні якісні зображення – даний сервіс буде, мабуть, найкращим варіантом.

Завантажувати фото можна безкоштовно і для будь-яких цілей. Все, що потрібно – пройти реєстрацію і авторизуватися на сайті.

Freedigitalphotos.net

Це один з найпопулярніших сервісів з величезною базою зображень. Дає можливість використовувати фото для будь-яких цілей: особистих, комерційних, освітніх.

Але у сайта є один мінус. Він дозволяє завантажувати картинки безкоштовно, тільки якщо їх ширина не перевищує 400 пікселів. За інші зображення доведеться платити.

Stockvault.net

Популярний фотостік з безкоштовним скачуванням картинок. Пропонує більше 85 тисяч зображень, які можна використовувати для некомерційних цілей.

Ключові особливості:

  • пошук за ключовими словами;
  • поділ на тематичні розділи;
  • можливість завантаження фото без реєстрації.

Всі зображення абсолютно безкоштовні. Додатково на сайті є кнопка «Support/Donate». Таким простим способом будь-який користувач може при бажанні віддячити авторів за якісні картинки.

Photogen.com

Даний сервіс працює більше 12 років. Спочатку створювався як комерційний проект, але через 2 роки його творці змінили своє рішення. Тепер цей фотостік безкоштовний і дає можливість завантажувати картинки без реєстрації.

На сервісі є загальний пошук і тематичні категорії. Цього цілком достатньо, щоб швидко знайти відповідні картинки.

Використовувати зображення можна тільки для некомерційних цілей, які пов'язані з дизайнерської діяльністю або створенням сайтів. Перепродавати картинки або отримувати вигоду будь-яким іншим способом заборонено.

Stocksnap.io

Фотостік працює за принципом Freeware і пропонує безкоштовний доступ до всієї бази зображень. Причому досить якісних (у високому розширенні).

Використовувати картинки можна для будь-яких цілей – особистих і комерційних. І ніяких дозволів отримувати не потрібно.

Є тут і непоганий графічний онлайн-редактор. З його допомогою можна швидко «відшліфувати» картинку, якщо того вимагає ситуація.

Lifeofpix.com

Даний сервіс створений креативним агентством LEEROY. Пропонує якісні авторські фото, які дозволено використовувати для комерційних і некомерційних цілей.

Завантажувати картинки можна без реєстрації. Правда, тут часто вискакує віконце з проханням авторизуватися через Facebook або Twitter та поділитися зі своїми друзями посиланням на фотостік.

Morguefile.com

Останній сервіс пропонує «безкоштовні картинки для творчих особистостей, які створені творчими особистостями». Саме такий слоган у даного фотостоку.

Завантажувати будь-які картинки можна без реєстрації – досить просто погодитися з правилами сервісу. Завантажені зображення дозволяється використовувати в комерційних цілях – але тільки з зазначенням автора.

Площадка частково нагадує соцмережу для фотографів, де вони можуть ділитися своїми роботами. Лайки тут теж присутні.

Підсумки

Вище були перераховані кращі фотостоки, які користуються популярністю серед вебмайстрів, дизайнерів, фотографів. З їх допомогою можна раз і назавжди вирішити проблему з пошуком графічного контенту для сайту.

Все фотостоки безкоштовні, а деякі з них підтримують російську мову. Спробуйте різні сервіси і додайте в закладки кращі з них. При роботі над внутрішньою оптимізацією сайту ці фотостоки ще не раз вам знадобляться.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.
Подробнее: Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: