CityHost.UA
Допомога і підтримка

Які сайти створюють на WordPress

 7478
31.05.2019
article

WordPress — движок, розроблений у 2003 році як інструмент для створення і ведення блогів. Сьогодні ж, завдяки старанням розробників плагінів і тем, на цій CMS можна побудувати сайт будь-якого типу. І що найголовніше — зробити це зможе навіть користувач, який не знає ні єдиної мови програмування. Дочитавши цю статтю до кінця, ви дізнаєтеся які плагіни і фреймворки трансформують сайти, створені на WordPress, в інтернет-магазини, форуми, дошки оголошень і т. п.

10 типів сайтів, які можна створити на WordPress

  1. Блог. Вордпресс уже ніким не сприймається як звичайна блог-платформа. Водночас, він досі залишається найпопулярнішим інструментом для створення сайтів такого типу.

  2. Бізнес-сайт. Disney, IBM, General Electric, Verizon, Mercedes-Benz — корпоративні сайти цих найбільших світових компаній працюють на WordPress. Приклади сайтів популярних брендів, що керуються цим движком, можна продовжувати ще довго. Чи потрібні інші докази того, що ця CMS підходить для бізнес-сайтів?

  3. Соціальна мережа. Якщо хочете створити власний Фейсбук, а часу вивчати програмування немає, використовуйте Вордпресс у зв’язці з плагіном BuddyPress.

  4. Форум. Пік популярності цього типу сайтів припав на «нульові», коли питання про те, що таке CMS сайту звучав дуже рідко — тоді движки тільки починали розвиватися. Однак і у 2019 році дискусійні онлайн-майданчики все ще популярні. Щоби створити форум на WP використовуйте плагін bbPress.

  5. Інтернет-магазин. Сайти електронної комерції, створені на Вордпресі з використанням плагіна WooCommerce, не поступаються ні за швидкістю, ні за набором функцій, ні за безпекою інтернет-магазинам, що працюють на таких популярних e-commerce CMS, як OpenCart, PrestaShop та Magento.

  6. Новинний сайт. За допомогою популярного WordPress-фреймворка Largo за пару годин створюється новинний портал з адаптивним дизайном і набором інструментів для публікацій. Приклади сайтів на WordPress + Largo є на веб-сторінці розробника.

  7. Q&A-майданчик. Плагінам і темам для створення сайтів питань і відповідей під силу перетворити Вордпресс-ресурс в аналог Quora або Ответы@Mail.Ru.

  8. Онлайн-енциклопедія. Якщо у вашій компанії інформації для працівників і клієнтів накопичилося настільки багато, що для неї пора створювати власну Вікіпедію, встановіть і налаштуйте один з WordPress-плагінів для wiki-сайтів. Наприклад, WP Knowledgebase.

  9. Дошка оголошень. Встановивши Вордпресс-плагін WPAdverts і підібравши тему, ви без зусиль створите онлайн-дошку оголошень зі зручною навігацією.

  10. Сайт пошуку роботи. WP Job Manager — легкий плагін (427 КБ у нерозпакованому вигляді) для створення майданчиків із вакансіями. Він простий у налаштуванні, ґрунтується на шорткодах і сумісний із будь-якою темою. До всього цього, сторінки сайтів на WordPress, які використовують це доповнення, завантажуються з такою ж швидкістю, як якби на них був доданий звичайний текст. Навіть якщо ви орендуєте недорогий хостинг, робота WP Job Manager не відіб’ється на швидкості завантаження web-сторінок.

 

Інші типи сайтів, які створюються на Вордпресс

  • Сайт оглядів. Створити онлайн-ресурс з оглядовими описами товарів або послуг, виділивши їхні переваги та недоліки, можна, встановивши й налаштувавши плагін WP Review.

  • Онлайн-каталог. Якщо слава Yelp і Foursquare не дає спокою, станьте крутіше їх, створивши веб-каталог на WordPress, використовуючи плагін Business Directory Plugin.

  • Портфоліо. За допомогою безплатних плагінів для галерей, які красиво виглядають і на моніторі, і на дисплеї смартфона, ви зможете легко створити привабливе портфоліо. Власники сайтів, WordPress на яких використовується як CMS, здебільшого використовують для створення портфоліо плагіни Photo Gallery, Responsive Gallery, Envira Photo Gallery і NextGEN Gallery.

  • Сайт нерухомості. Якщо ви займаєтеся ріелторством, збільшити потік клієнтів можна, створюючи сайти на Вордпресс із фотографіями, цінами й описами нерухомості. Програміст для цього не потрібен — його роботу виконає плагін Realtyna WPL.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанія CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: