CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як змінити шаблон в Wordpress?

 6119
04.02.2021
article

У мережі представлена величезна кількість тем для оформлення WordPress сайту, багато з них доступні безкоштовно - їх завантажують тисячі web-майстрів. Це призводить до того, що переважна більшість ресурсів має однаковий дизайн. Однак завжди можна зробити свій сайт більш оригінальним. Потрібно лише знати, як змінити шаблон в WordPress. 

Адміністративна панель Вордпресс - простий спосіб відредагувати шаблон

Адмін. панель WP є досить швидким і легким способом, як змінити шаблон в WordPress. 

Для цього переходимо у «Зовнішній вигляд» і натискаємо на «Редагування тем», далі з'явиться кілька доступних для зміни файлових тем. Після вибору потрібного файлу вносимо коригування і потім натискаємо «Оновити». 

Вищеописаний спосіб - ідеальний варіант, як редагувати шаблон WordPress з мінімальними змінами. Таке редагування виконується за пару хвилин, не вимагає наявності особливих знань і навичок, запуску стороннього ПО і введення паролів. Але є і мінус - в стандартному редакторі код не підсвічується, а рядки не нумеруються, тому для внесення численних коригувань доведеться витратити багато часу.

 

Використання файлового менеджера хостингу для зміни шаблону

Майже кожен хостинг WordPress має власний файл-менеджер, тому у вас завжди буде можливість зайти через нього, завантажити файл, внести коригування в одному з редакторів і вивантажити оновлену версію на хостинг.

Не забувайте про те, що редагувати, наприклад, через Word не вийде. Рекомендуємо користуватися звичайним блокнотом або спеціальною програмою, такою як Sublime Text.

Для пошуку файлів теми відвідуємо сайт, знаходимо папку wp-content, відкриваємо themes і вибираємо поточну тему. Тепер з'явиться доступ до зміни файлу. 

Як редагувати шаблон по FTP?

Даний спосіб підходить для тривалої роботи, зокрема, при необхідності редагування декількох файлів, які знаходяться в різних папках. 

Як змінити шаблон сайту WordPressпо FTP? 

  1. Запускаємо FTP-клієнт. Щоб виконати підключення по FTP, рекомендуємо утиліту FileZilla або Total Commander. Після налаштування з'єднання з ресурсом відкриваємо папку, де розташовується Вордпресс тема (/wp-content/themes/назва_вашої_теми/). 
  2. Копіюємо необхідний для зміни файл, зберігаємо його на комп'ютері.
  3. Відкриваємо файл в редакторі і міняємо його.

 

Кращі безкоштовні шаблони

Недостатньо купити хостинг і створити сайт на WP, щоб він виглядав привабливо і мав зручне юзабіліті. Особливу увагу потрібно приділити шаблоном. 

Пропонуємо вашій увазі кращі варіанти:

  • Avada. Йдеться про мінімалістичну, універсальну тему. Дуже добре підходить для інформаційних сайтів, магазинів. Присутня підтримка адаптивного дизайну.
  • Nitro. Прекрасна WooCommerce тема. Є майже всі необхідні фільтри для товарних позицій. 
  • Allegiant. Як стверджують розробники, ця тема стане ідеальним вибором для підприємців-початківців. Головна сторінка включає в себе слайдери, відгуки, новинний блок і тому подібне.
  • Riba Lite. Непоганий шаблон для блогів. Доступні різні варіанти відтінків, підтримуються версії для смартфонів.

 

Знаючи, як редагувати шаблон WordPress, ви завжди зможете внести зміни і перетворити сайт таким чином, щоб він повністю виправдовував ваші і клієнтські очікування. 


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: