CityHost.UA
Допомога і підтримка

Різновид шаблонів для сайтів

 4439
06.06.2019
article

Створити односторінковий сайт або онлайн-візитку у 2019 році просто. Для цього потрібно:

  • 5–10 доларів на те, щоби зареєструвати домен (почитати про те, що таке домен, можна в попередніх статтях нашого блогу);
  • 10 доларів на річну оренду найпростішого віртуального хостингу;
  • пару годин на пошук, завантаження на сервер, кастомізацію шаблону.

Шаблони (темплейти) — це один або кілька HTML і CSS файлів, а також колекція зображень, які використовуються для створення сайтів. Перевага перед сайтбілдерамі або CMS в тому, що дизайн темплейтів уже визначений розробником і щоби створити сайт потрібно всього лише замінити тексти-наповнювачі і графічні елементи на свої.

Види шаблонів сайтів

Найпоширеніша типіфікація шаблонів для сайту — за ціною. Вони бувають безплатними і платними.

Дизайн безплатних темплейтів неунікальний і розробляється на основі універсальних макетів зі стандартним набором блоків. Підтримка творців таких шаблонів не гарантована. І якщо виникнуть складнощі під час налаштування, доведеться або шукати розв'язання проблеми в Гуглі, або платити творцеві шаблону за консультацію й допомогу.

Зверніть увагу! Не завантажуйте безплатні темплейти з невідомих чи підозрілих онлайн-ресурсів — їхній код часто містить віруси. Безпечні HTML шаблони завантажуйте на html5up.net.

Розробники платних темплейтів швидко допомагають у разі виникнення питань щодо налаштування. Крім того, творці таких шаблонів допомагають видозмінити їх або адаптувати під конкретну мету. У результаті, шанси зустріти два однакові сайти, які побудовані на одному й тому ж платному шаблоні, зводяться до нуля.

Шаблони сайтів слід купувати на перевірених ресурсах:

  • themeforest.net
  • templatemonster.com
  • codecanyon.net
  • wrapbootstrap.com

Крім типіфікації темплейтів за ціною, вони також класифікуються за типами сайтів, для «будівництва» яких призначені. Платні та безплатні шаблони сайту розробляються для лендінгів, онлайн-візиток, блогів, інтернет-магазинів, веб-портфоліо.

Зверніть увагу! Після замовлення шаблону не забудьте зареєструвати домен і орендувати хостинг. Без веб-адреси та сервера, де будуть лежати HTML, CSS, JS файли, ніяк не вийде зробити сайт доступним онлайн.

Чи можна обійтися без темплейтов і універсальної розробки дизайну

Якщо хоститеся на СітіХост — можна! Замовляючи віртуальний хостинг мінімум на місяць, ви зможете створювати сайти за допомогою конструктора Site.pro безкоштовно. Головна родзинка цього сайтбілдера — сотні шаблонів, використовуючи які, можна за пару годин створити:

  • портфоліо хенд-мейдера, фотографа або дизайнера;
  • сайт, який інформує про час і місце проведення вечірок або концертів;
  • лендінг на тему мобільних або IT-технологій;
  • фуд-блог;
  • сайт для соціального проекту;
  • інтернет-магазин із набором функцій, які є в PrestaShop, OpenCart, Magento;

та інші види онлайн-ресурсів на різні тематики.

Щоби створити блог, інтернет-магазин або веб-візитку на Site.pro, не потрібно знати ні що таке шаблон сайту, ні про те, що таке CMS сайту — інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і підказки конструктора роблять «будівництво» будь-якого онлайн-ресурсу простим і швидким.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанія CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям:


Схожі статті