CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як встановити CMS OpenCart

 4399
30.05.2019
article

OpenCart — популярний безплатний движок для створення інтернет-магазинів. Згідно з даними компанії BuiltWith Pty Ltd, він займає 6 місце у світовому рейтингу платформ електронної комерції й перше місце в цьому рейтингу для України. Встановити цю систему управління контентом можна як на віртуальний хостинг, так і віртуальний сервер (VDS).

 

Є як мінімум 7 причин, чому вас повинна зацікавити установка OpenCart на хостинг, якщо збираєтеся створювати інтернет-магазин:

  • Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс адмінки.

  • Тисячі статей та довідкових матеріалів, присвячених використанню й настройці движка, які легко знайти в Мережі.

  • Понад 13 тисяч розширень, доступних у каталозі на сайті платформи.

  • Безліч безплатних тем для зміни дизайну інтернет-магазину.

  • Багатомовність.

  • Керування кількома сайтами електронної комерції з однієї адмінпанелі.

  • SEO-friendly.

 

Як встановити OpenCart на хостинг за допомогою FTP

Для установки OpenCart на віртуальний хостинг виконайте інструкцію:

  1. Створіть нову базу даних. Якщо ви орендуєте недорогий хостинг на CityHost, у головному меню адмінпанелі виберіть «Хостинг 2.0», натисніть кнопку «Керування» в рядку з доменом сайту й перейдіть на вкладку MYSQL. Натисніть кнопку «Створити базу даних» та в спливаючому вікні виберіть кодування utf8, вкажіть ім’я БД, ім’я користувача й пароль, після чого натисніть кнопку «Створити».

  2. Перейдіть на opencart.com і натисніть кнопку FREE DOWNLOAD в шапці сайту.

  3. Натисніть кнопку DOWNLOAD NOW і збережіть завантажений zip-архів на жорсткому диску. Розпакуйте його.

  4. Відкрийте FTP-клієнт FileZilla і додайте ваш сайт, перейшовши у Файл >  Сайт Менеджер… Дані для підключення через FTP-протокол вказуються в панелі управління хостингом. Якщо ви розміщуєте сайт на CityHost, їх можна знайти, перейшовши в Хостинг 2.0 > Керування > FTP.

  5. У правому нижньому віконці FileZilla перейдіть у кореневу директорію сайту, у лівому нижньому — у папку upload, яка міститься в каталозі розпакованого zip-архіву OpenCart.

  6. Виділіть усі елементи в папці upload (Ctrl + A), натисніть праву кнопку миші (ПКМ) і виберіть «Відвантажити». Якщо під час закачування з’явиться повідомлення «Кінцевий файл уже існує», виберіть радіокнопку «Переписати», поставте галочку біля пункту «Завжди виконувати цю дію» й натисніть «Добре».

  7. Перейменуйте файли config-dist.php в кореневій директорії сайту й у каталозі admin на config.php, після чого змініть їхні права доступу на 0755 або 0777. Для цього клікніть ПКМ по файлу, виберіть «Дозволи файла…», вкажіть у полі «Числове значення» 755 або 777 та натисніть «Добре». Підготовчий етап закінчено й ми можемо починати установку Опенкарт.

  8. Відкрийте в браузері ваш сайт і натисніть CONTINUE. Переконайтеся, що на сторінці, що відкрилася, в кожному рядку в колонці Status стоїть зелена галочка або значення Writable і натисніть CONTINUE.

  9. Вкажіть дані раніше створеної БД, а також адресу електронної пошти, логін і пароль для входу в адмінку OpenCart. Натисніть CONTINUE.

  10. Підключіться до сайту за допомогою FTP-клієнта FileZilla і видаліть каталог install з кореневої директорії (ПКМ > Видалити).

 

Як встановити OpenCart за допомогою автовстановлювача CityHost

Якщо ви розміщуєте свій сайт у нас, встановити Опенкарт можна буквально в пару кліків, використовуючи інтегрований у панель управління автовстановлювач:

  • Створіть нову базу даних. Про те, як це зробити, читайте вище.

  • Виберіть у головному меню «Хостинг», натисніть «Керування» в рядку з доменом сайту. Перейдіть на вкладку «Сайти» й також натисніть кнопку «Керування», після чого натисніть «Встановити» в рядку «Автоустановка CMS».

  • У спливаючому вікні відкрийте список, що випадає, у якому вказані види CMS, і виберіть OpenCart, вкажіть дані для входу в адмінпанель, а також дані БД. Натисніть кнопку «Установить» й «Подтверждаю».

 

Як тільки система управління контентом буде встановлена, ви отримати лист з аутентифікаційними даними й посиланням на адмінку движка. Питання про те, як встановити OpenCart вирішене і ви можете приступати до локалізації сайту, зміни дизайну, додавання нових функцій за допомогою доповнень, створення нових категорій і заливки товарів.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанія CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: