CityHost.UA
Допомога і підтримка

Що таке вихідні посилання сайту

 5351
20.06.2019
article

Вихідними називаються посилання, які ведуть з одного сайту на інший. Часто вони додаються на веб-сторінки в рамках стратегії взаємного обміну лінками, коли ви посилаєтеся на якийсь блог, веб-сервіс або інтернет-магазин, а він посилається на ваш онлайн-ресурс.

На перший погляд у такої стратегії немає ніяких мінусів — ви нарощуєте посилальну масу, не вкладаючи в це ні цента. Але насправді все не так легко. Вплив вихідних посилань сайту величезний і, додаючи їх у свій блог або інтернет-магазин, ви даруєте частину ваги сторінки сайту, на який посилаєтеся. У результаті стратегія посилального просування, побудована на взаємному обміні лінками, починає шкодити просуванню ресурсу, а не допомагати йому.

Зверніть увагу! У сайтів, які завантажуються моментально, більше шансів потрапити на перші рядки видачі Гугла, Яндекса й Бінга. Якщо плануєте розвивати інтернет-магазин, маркетплейс або новинний портал, подумайте про те, щоби орендувати виділений або віртуальний сервер на СітіХост. Наші сисадміни виконують установку ОС і необхідного для роботи сайту ПО безкоштовно — навіть якщо ви вперше купуєте цей тип хостингу, турбуватися нема про що.

Важливе правило, яке слід запам’ятати, якщо збираєтеся просувати сайт самостійно — намагайтеся розміщати мінімум вихідних посилань і отримувати максимум вхідних.

Як знайти вихідні посилання

Для пошуку вихідних посилань на сайті SEO-фахівці користуються такими інструментами:

  • Screaming Frog SEO Spider. ПО для Windows, macOS і Ubuntu. Є безплатна версія з обмеженням на 500 просканованих сторінок. Річна ліцензія повної версії софта коштує 149 фунтів стерлінгів.
  • Netpeak Spider. SEO-софт для Windows c безплатним 14-денним тестовим періодом. Річна підписка коштує 182,4 долара.
  • ahrefs. Онлайн-інструмент для аналізу і просування сайту. Є можливість протестувати сервіс протягом 7 днів за 7 доларів і оформити річну передплату за 198–1998 доларів.
  • SimilarWeb. Сервіс, який аналізує трафік будь-якого сайту у світі, а також має низку інших фіч, серед яких і пошук зовнішніх посилань. Ціна користування обговорюється з менеджером.
  • Xenu's Link Sleuth. Безплатна програма для Windows, яка, незважаючи на застарілий дизайн, має потужну функціональність. Крім пошуку битих посилань вміє знаходити і вихідні лінки.

Далі розглянемо метод пошуку вихідних посилань сайту з використанням програми Netpeak Spider:

  1. Введіть URL сайту в поле «Початковий URL» і натисніть «Старт».
  2. Дочекайтеся закінчення сканування й перейдіть на вкладку «Всі результати».
  3. Знайдіть колонку «Зовнішні посилання» і клікніть по її заголовку. Так ви впорядкуйте сторінки від тих, на яких розміщено найбільше вихідних лінків, до тих, на яких зовнішніх посилань немає.
  4. Двічі клікніть по числу, яке вказує на кількість вихідних URL.
  5. У вікні що відкрилося, ви побачите зовнішні посилання, знайдені в коді обраної сторінки.

Як видалити вихідні лінки із сайту

Після того, як сторінки з зовнішніми посиланнями знайдені, виконайте такі дії:

  1. Видаліть вихідні УРЛи, якщо це не зробить контент менш корисним.
  2. Якщо на сторінках є зовнішні лінки, які важливі для сайту, забороніть передачу внутрішнього ваги по ним, за допомогою атрибута rel=”nofollow”. Для цього додайте його в кінці конструкції a href: < a href=”https://example.com/” rel=”nofollow” >Анкор вихідного посилання< /a >
  1. Якщо з якоїсь причини потрібно залишити передачу ваги зовнішньому лінку, використовуйте атрибут target="_ blank”, щоби посилання відкривалося в новій вкладці: < a href=”https://example.com/” target=”_blank”>Анкор исходящей ссылки< /a >

Таким чином при кліці по URL ваш сайт залишиться відкритим і ймовірність того, що відвідувач повернеться на нього збільшиться.

Тепер ви знаєте про те, як знайти вихідні посилання й легко їх видалити. Позбавивши сайт від зовнішніх лінків і, звичайно ж, виконавши інші наші рекомендації по оптимізації онлайн-ресурсу (наприклад, коректно складена структура сайту) ви прискорите рух блогу або інтернет-магазину до заповітної першої позиції видачі пошукових систем.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанія CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: