CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як користуватися сервісом Адвего

 14722
16.12.2019
article

Про біржу Advego знають всі, хто працює з сайтами і наповнює їх контентом. Вона з’явилася однією з перших і відома своїм суворим підходом до співпраці замовників і фрілансерів.

Але у Адвего ще є ряд додаткових інструментів, про які знають не всі. І даремно, адже вони дуже допомагають при перевірці якості контенту. Тому в даній публікації ми розглянемо 3 корисних інструмента: SEO-аналіз тексту Адвего, софт Advego Plagiatus і його онлайн-версію.

SEO-аналіз тексту на Адвего

Семантичний аналіз тексту – один з незамінних інструментів на Advego. Користуватися ним дуже просто: достатньо перейти за адресою https://advego.com/text/seo/, вставити текст і натиснути кнопку «Перевірити». Після цього можна дивитися отримані дані.

У першому блоці «Статистика тексту» найцікавішими є пункти:

  • «Вода»;
  • «Класична тошнота»;
  • «Академічна тошнота».

У пункті «Вода» відображається відсоток водності тексту. Він показує співвідношення незначних слів, що не несуть ніякого сенсу (слова-паразити, вступні слова) до загальної кількості слів у тексті. На думку творців сервісу, оптимальним значенням вважається 65-70% води.

Важливо: Якщо у вас великий проект, рекомендуємо замовити надійний VPS сервер і забезпечити стабільну роботу сайту.

Класична і академічна тошнота показують ступінь заспамленності ключовими словами. Перше значення має бути в районі цифри 3, а друге – близько 9%. Але це знову відповідно до рекомендацій Адвего.

У другому блоці «Семантичне ядро» показуються ключові фрази, їх кількість та частота. Останній показник кожного ключового слова має становити не більше 3,5-4%.

У третьому блоці показується те ж саме, але вже для кожного окремого слова. Тоді як у другому блоці можуть зустрічатися фрази з 2-4 слів. Частотність неключових слів не повинна перевищувати 4%, інакше пошукові системи вважатимуть їх релевантним сторінці, і будуть виводити її не по тих запитах, як ви того хотіли.

І останній блок «Стоп-слова» містить перелік прийменників та інших вступних слів, що не враховуються пошуковими системами. Поруч відображається їх кількість і частотність.

Таким чином, даний сервіс перевірки тексту Advego надає повну інформацію стосовно його водності і заспамленності ключовими словами. Відштовхуючись від неї, можна грамотно оптимізувати контент під потрібні запити і зробити його більш якісним як для користувачів, так і для пошукових систем.

Як працювати з програмою Advego Plagiatus?

Advego Plagiatus – десктопна програма, яку треба завантажувати та встановлювати на ПК. Вона абсолютно безкоштовна і призначена для перевірки на унікальність текстів. Спочатку створювалася тільки для авторів біржі, але сьогодні нею користуються всі бажаючі.

Після установки можна приступати до роботи з програмою:

  1. Вставте текст у відповідне поле.
  2. У верхньому меню натисніть на пункт «Перевірка унікальності» і вкажіть тип перевірки: «Швидка» або «Глибока» (для отримання достовірних даних рекомендується вибирати останній варіант).
  3. Дочекайтеся завершення перевірки.

Потім програма покаже два значення через дробову риску. Перша цифра – це відсоток унікальності, розрахований шляхом аналізу окремих фрагментів тексту різної довжини на збіги з іншими текстами, опублікованими в інтернеті. А друга – відсоток унікальності всього тексту відразу, що визначає ймовірність рерайта. Навіть якщо перше значення дорівнює 100%, а друге – менше 70%, то програма напише «Можливо, рерайт».

Також читайте: Як обрати домен для сайту.

Після аналізу деякі фрагменти тексту виділяються певним кольором:

  1. Жовтий колір показує неунікальні фрагменти, які Advego вважає плагіатом. Чим їх більше – тим менше вийде перша цифра. Для її збільшення потрібно перефразувати підсвічені жовтим фрази, переписавши їх по-іншому.
  2. Синій (блакитний) колір показує неоригінальні фрази, які програма порахувала рерайтом. Чим більше подібних фрагментів – тим менше буде друга цифра.

Для неунікальних речень програма показує URL-адресу сайту, на якому знайдено повний або частковий збіг (тобто джерела, звідки копірайтер, можливо, сплагіатив текст). І поруч відображає відсоток збігів з оригіналом.

Залежно від вимог замовника до унікальності тексту копірайтерам доводиться покращувати ці цифри. Найчастіше дивляться на перший показник. Але іноді замовники вимагають, щоб і друга цифра була достатньо високою.

Для просунутих користувачів в Advego Plagiatus є додаткові параметри, де можна вказати:

  • розмір шинглу та пошукової фрази;
  • перелік пошукових систем, в яких буде перевірятися текст;
  • таймаут та ін.

Але краще нічого не чіпати і користуватися стандартними параметрами, виставленими за замовчуванням (якщо замовник не вимагає іншого).

Онлайн-перевірка унікальності

Крім десктопної програми існує також онлайн сервіс Advego Plagiatus. Користуватися ним ще простіше: достатньо вставити текст і запустити перевірку. Через 1-2 хвилини сервіс покаже відсоток унікальності в тій же вкладці.

Але онлайн-перевірка платна, тому більшість людей користується безкоштовним софтом Advego.

Підсумки

Тепер ви знаєте, як користуватися програмою Advego Plagiatus, її онлайн-версією та інструментом для SEO-аналізу тексту. Всі вони дуже корисні при роботі над внутрішньою оптимізацією сайту. Адже з їх допомогою можна перевірити унікальність, водність та заспамленність тексту, а потім добитися оптимальних значень (якщо вони вище або нижче рекомендованих).

Всі ці параметри враховують пошукові системи. Якщо Google чи Яндекс виявлять низьку унікальність або сильний переспам - вони знизять позиції сайту. А якщо побачать, що дані параметри в нормі, тоді навпаки – будуть показувати площадку на більш високих позиціях.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: