CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як макети SERP Google впливають на користувачів?

 2148
07.05.2020
article

Фахівці з агентства Coast Digital вирішили проаналізувати, як дизайн оформлення пошукової сторінки Google впливає на поведінку користувачів.

Для цього дослідження було використано кілька методів.

  • Відстежувалася руху очей користувачів.
  • Аналізувалося вираз обличчя.
  • Відстежувалася електрична активність шкіри.

Для цього експерименту дослідники запросили 20 осіб. Респонденти повинні були виконати певні завдання, в які входило здійснити пошук по ряду запитів. Всі запити ставилися до різних стадій шляху до покупки. Дане дослідження проводилося на настільних комп'ютерах.

Читайте також: Підтримка нових фрагментів Google почнеться вже до кінця поточного тижня.

В ході дослідження, команда фахівців дійшла наступних висновків:

  • Характер пошуку безпосередньо впливає на патерни взаємодії, навіть якщо при цьому відображаються схожі шаблони SERP. Виходячи з цього, інженери компанії Google найчастіше використовують для SERP різні варіанти макетів.
  • Сніппет грає велику роль в інформаційних запитах. Як показує дослідження, 66 відсотків користувачів вважають за краще переходити на сайт, як тільки прочитають короткий текст в інформаційному блоці. Але ще 33 відсотки користувачів не переходять на певний сайт після отримання швидкої відповіді на запит.
  • Локальні результати надають всю необхідну інформацію для користувачів. Традиційні результати пошуку і звичне відображення реклами є найбільш затребуваними серед користувачів. Незважаючи на те, що на сторінку пошукової видачі додаються різні блоки інформації, користувачі віддають перевагу звичному шаблоном.

Фахівці повідомляють, в ході дослідження було виявлено, що користувачів привертають обрані сніппети. Вони можуть досить довго утримувати на них увагу. Але це стосується тільки інформаційних запитів. Але в деяких випадках, обрані сніпети викликали у користувачів обурення. Пояснюється це тим, що блок містив неточну і неповну інформацію.

Фахівці Coast Digital стверджують, що зараз SEO має високу зв'язок з контекстом. Користувачі, після введення комерційного або інформаційного запиту, отримають абсолютно різну інформацію в пошуковій видачі. Дослідники обіцяють, що незабаром проведуть подібні експерименти, але вже з великою кількістю учасників. Також будуть задіяні мобільні пристрої для пошуку.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: