CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як легко встановити тему WordPress

 3820
06.08.2020
article

WordPress призначений для управління контентом на різних інформаційних сайтах починаючи з блогерів закінчуючи об'ємними і новинними ресурсами, що швидко оновлюються. Для конструювання сайту необхідно створити форму для заповнення зі зручною навігацією і відповідним змісту дизайном. Є стандартний набір шаблонів для управління зовнішнім виглядом, але вони навряд чи виправдають очікування навіть не вимогливого користувача, занадто бляклі і простуваті. Щоб створити щось унікальне, потрібно знати, як залити тему на WordPress. Є три основних способи, вони розглянуті нижче.

WordPress як встановити тему вручну?

Спочатку потрібно створити зазіпованний файл з потрібною темою, завантаженої з іншого контенту. У розділі "Зовнішній вигляд" є підрозділ "Теми". Тут виберіть функцію "Додати нову".

вордпресс тема

Таким чином ви отримуєте доступ до архіву. За допомогою кнопки "Завантажити" перейдіть до вибору файлу і натисніть "Встановити".

На новій сторінці з трьома опціями спочатку перегляньте, як буде виглядати ваш блог або новинний контент, щоб переконатися в якості візуалізації. Якщо все в порядку, потрібно натиснути "Активувати" і можете повертатися назад. Все просто і доступно.

Але знати, як встановити тему WordPress вручну, недостатньо для просунутого користувача. Наступний етап для тих, кому цікаво, як встановити тему WordPress через офіційне сховище. Це найнадійніший спосіб, хоча і не особливо варіативний.

Читайте також: Як створити свій успіх або контент-план новачкові.

Дії, в принципі, не відрізняються від попередніх. В даному випадку врахуйте ряд моментів. Насамперед створіть бекап, щоб перестрахуватися від зараження і втрати інформації. У невичерпному джерелі пропонованих безкоштовних шаблонів можуть таїтися віруси. І перш ніж вивчати, як встановити теми на WordPress, виберіть джерело скачування. Краще користуватися офіційним сайтом, щоб уникнути неприємностей. У безкоштовних шаблонах можуть бути прописані посилання на неякісні сайти, які приведуть до кібер-атак.

Проробивши всі кроки по забезпеченню безпеки, завантажуйте обраний шаблон через "Зовнішній вигляд" - "Теми" - "Додати нову" - "Завантажити".

Переконайтеся в якості відображення і активуйте.

Для тих, хто користується виділеним сервером важливо розуміти, як встановити тему wordpress на хостинг. Його імплементують за допомогою FTP.

Filezilla - зручне, безкоштовне програмне забезпечення для передачі об'ємних файлів, з якими може не впоратися інший хостинг. Дане ПО знайшло свою популярність завдяки простоті використання, можливості підтримувати різні операційні системи: Linux, BSD, Mac OS X і Windows. Додаток підтримується великою кількостю мов, в ньому міститься безліч корисних функцій, а завантаження відбудеться за п'ять хвилин.

Для використання цього способу необхідно переконатися в наявності встановленої програми файл менеджера на основі клієнт Filezilla. Її можна завантажити тут.

Тепер почергова інструкція, яка трохи відрізняється від попередніх

В першу чергу за допомогою FTP-клієнт виберіть ваш сайт у вікні "Новий сайт". Потім вкажіть дані хоста (дізнатися їх можна у провайдера). Опцію "Порт" можна пропустити, а ось "протокол" обов'язковий. Ви можете обрати як загальний доступ, так і захищений на ваш розсуд. У графі "Шифрування" рекомендуємо ставити FTP. Решта форматів вимагають скачування додаткових сертифікатів і налаштувань, що потребує консультації з фахівцями по підтримці хостингу.

Читайте також: Як користуватися сервісом Адвего.

Тип входу може бути "Анонімний", без пароля та імені користувача, і "Нормальний", де потрібніі ці параметри. Краще вибирати останній і натиснути Ok.

Тепер ви підключилися до хостингу і можете починати завантаження теми.

Розпакуйте заархівовані файли і в папці WordPress виберіть опцію "Теми" в розділі "Зовнішній вигляд" та знайдіть ваш файл. Активуйте опції і подивіться, що у вас вийшло.

Ми розглянули, як встановити теми на WordPress трьома способами. Залишилося тільки навчитися міняти інтерфейс. Для цього треба використовувати phpMyadmin. Так ви зможете внести корективи в існуючі теми і виправлення помилок.

Вам необхідно зайти в "Файл-Файл менеджер" і натиснути "Редагувати". Зміні підлягає рядок, що починається на define- це база даних. В папці wp-content / themes розміщений каталог тем, скопіюйте свою. Тепер через панель управління хостингом зайдіть в phpMyadmin, виберіть потрібну базу даних зі списку та свою тему. У розділі template і stylesheet внесіть необхідні зміни і збережіть їх. Перевірте як тепер виглядає ваш сайт.

Підсумок. Серед безлічі платних і безкоштовних тем ви можете знайти свою. Тепер ви знаєте як встановити тему WordPress трьома доступними способами. Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і купити домен net ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: