CityHost.UA
Допомога і підтримка

Способи посилення соціальних сигналів

 2674
03.03.2020
article

Просування сайту в соціальних мережах – відмінний спосіб поліпшити результати зовнішньої оптимізації і домогтися більш високих позицій. Правда, потрібний вихлоп буває не завжди. Іноді відбувається так, що кількість підписників не збільшується, і трафік з соцмереж не росте, хоча група ведеться за всіма правилами.

Причина одна – не використані всі можливі методи. Існують різні способи, за допомогою яких можна підсилити соціальні сигнали, і їх ми і розглянемо в даній статті.

Як поліпшити соціальні сигнали: 7 ефективних способів

Соціальні сигнали на сайт, який просувається, явно говорять пошуковим системам, що він цікавий користувачам. В іншому випадку вони б не ставили лайки, не робили репости, не писали коментарі. Відповідно, щоб поліпшити соціальні сигнали, потрібно стимулювати користувачів проявляти активність. І, звичайно ж, надати їм необхідні для цього інструменти.

Також читайте: Як обрати домен для сайту.

Так, посилити соціальні сигнали можно за допомогою таких дій:

  1. Працюйте зі спільнотою. Просто створити групу – мал.о. З нею потрібно постійно працювати: публікувати цікавий контент, розповідати про новини компанії, обговорювати останні події. Дозволяється навіть використовувати рекламні пости або замовляти платну рекламу в соцмережах. Це допоможе збільшити кількість підписників і, відповідно, поліпшити соціальні сигнали. Не зайвими будуть і конкурси з призами – причому бажано, щоб переможці ділилися фотографіями отриманого подарунка на своїх сторінках (це можна прописати в умовах для учасників).
  2. Додайте віджети на сайт. За допомогою віджату користувачі можуть підписуватися на групу в 1 клік. А потім відстежувати ваші пости у новинній стрічці.
  3. Додайте кнопки лайків. Їх потрібно розміщувати на всіх сторінках сайту, де публікується корисна інформація. І бажано закликати користувачів поставити лайк, оскільки багато хто про це забуває.
  4. Додайте кнопки репосту. Тут все те ж саме. Проте репост дає більше вихлопу, оскільки його помічають не тільки пошуковики, а й всі друзі людини, яка натиснула цю кнопку. У разі зацікавленості вони побачать доменне ім'я сайту і в 1 клік зможуть перейти на нього, щоб ознайомитися з товарами або послугами.
  5. Використовуйте хештеги. Придумайте цікаві хештеги, які будете проставляти під постами, фотографіями, відеороликами. Коли вони стануть відомими – то почнуть «приводити» в спільноту нових підписників.
  6. Обмінюйтеся посиланнями. Обмін посиланнями зі схожими по тематиці спільнотами – прекрасний спосіб безкоштовно прорекламувати свою групу. Це за умови, що кількість підписників буде однаковою. Якщо ж спільнота більш популярна - тоді за розміщення посилання доведеться платити. Але і такий варіант вважається хорошим способом для залучення нових підписників.
  7. Створюйте якісний контент. Цікавим і корисним контентом користувачі діляться самі. Їх навіть не треба просити ставити лайки або робити репости. Тому працюйте над створенням якісного контенту – і соціальні сигнали будуть покращуватися без вашого втручання.
Також читайте: Як обрати домен для сайту.

Підсумки

Таким чином, для поліпшення соціальних сигналів потрібно працювати над спільнотою, намагаючись створювати цікавий і корисний контент. Це основа всього. А додатково можна використовувати хештеги, обмінюватися посиланнями, замовляти рекламу – адже це теж допомагає домогтися потрібного результату.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: