CityHost.UA
Допомога і підтримка

Перехід на mobile-first індексацію відклали

 2308
29.07.2020
article

Динаміка і насиченість життя росте постійно. Тепер призначення зустрічей, оформлення угод, коригування розкладу і так далі не влаштовують тільки стаціонарно. У наших кишенях лежить портативний комп'ютер, який не просто дзвонить, а керує нашим сьогодні. Без перебільшення можна сказати: людство живе в телефоні. Ця тенденція наштовхнула розробників на думку про необхідність змістити акценти в налаштуваннях пошукових систем. Так з'явилася ідея mobile-first індексація- нестаціонарні додатки стають в пріоритеті перед десктопними.

Інновація могла змінити звичну систему пошуку вже у вересні цього року, але на жаль. Старт перенесений на весну 2021. Причиною відстрочки стала світовий економічний колапс, пов'язаний з пандемією. Перехід на просунуту функцію буде обов'язковим для всіх і зробить істотний вплив на ранжування веб-ресурсу. Відзначимо, що створювані зараз ресурси вже підключені до неї автоматично. Однак не всі власники онлайн сервісів досить проактивні, тому їх рейтинг падає. Щоб не заганяти користувачів в глухий кут, Google дав низку порад, як підготуватися до "нової ери".

Читайте також: Що впливає на ранжування в e-commerce сфері.

Співпрацюємо з Googlebot

Перевірте десктопний і телефонний різновид доповнень і всю платформу: фото, тексти, посилання, семантична розмітка, метадані- мають бути абсолютно ідентичні і однаково відображати сутність. Формати картинок теж повинні збігатися. Переконайтеся, що Robots.txt і XML Sitemap працюють коректно в обох варіантах і обидва активовані на Search Console. Уникайте додаткових лінків і переадресаций з одного контенту на інший. Не використовуйте "ліниві завантаження", при яких користувач бачить відразу робочий сайт, вони забиває трафік. Віддавайте перевагу відкладеному, що б зображення з'являлися в правильний момент.

Немає мобільної версії, що робити?

Без можливості використовувати контент для всіх гаджетів, ви значно втратите в продажах. Встигніть до березня наступного року, щоб її створити і перевірити вміст: обидва мають бути однаковими. Тому не полінуйтеся і не скупіться: приведіть все в повну ідентичність.Обидві версії мають бути як оригінал і відображення в дзеркалі. Дуже важливо завантажувати тільки якісні відео.

Читайте також: Як користуватися сервісом Адвего.

Чому це неминуче?

У еволюцію вкладена купа часу, терабайти зусиль і маса людино-годин. Це дійсно корисне і неминуче оновлення. Як говориться: "якщо ви не можете змінити ситуацію, поміняйте ставлення до неї". Не бійтеся змінюватися, вчитися і йти вперед. Google допоможе вам у цьому процесі серією вебінарів і відповідями на питання. Слідкуйте за нашими новинами і будьте завжди в тренді. Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і купити домен net ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: