CityHost.UA
Допомога і підтримка

Павло Дуров заявив, що таємниця листування не виключає боротьбу з тероризмом

 2057
12.06.2020
article

Засновник Telegram, Павло Дуров так само, як і опозиціонери «Справедлива Росія» вважає, що месенджер повинен бути розблокований. Він упевнений, що після розблокування, кілька десятків мільйонів російських користувачів сервісу зможуть використовувати його з великим комфортом. Він заявив, що це могло б мати гарний вплив на інноваційний розвиток і на державну безпеку.

Заява Павла Дурова

«Telegram в Росії був заблокований в 2018 році. Таке рішення було прийнято на тлі боротьби з тероризмом. «Ми і в ті роки ставилися до терористів негативно, але за ці два роки ми провели комплекс заходів, щоб ці загрози були подолані. Ми попрацювали над удосконаленням способів виявлення і нейтралізації екстремістської пропаганди. Сьогодні команда Telegram присікає найменші наміри залучити до насильства і терору. При повному збереженні таємниці зв'язку в рамках політики конфіденційності месенджера були створені механізми, за допомогою яких вдається запобігати терористичні дії в усьому світі», - написав Дуров у своєму телеграм-каналі.

Він також заявив, що досвід роботи сервісу для обміну повідомленнями в десятках країн протягом останніх 6-ти років показує, що боротьба з терористами і право на таємницю особистого листування - два різні поняття.

Засновник сервісу вважає, що досвід інших країн і специфіка новітніх технологій допоможе депутатам, які стали ініціаторами розблокування, скомбінувати обидва завдання. Він акцентував увагу і на те, що має намір підтримувати цей проект в майбутньому.

Читайте також: Таргетинг по слухачах музики з'явився в Вконтакте.

Коронавірус: офіційні телеграм-канали

Незважаючи на те, що телеграм був заблокований в Росії більше 2-х років назад, під час світової пандемії коронавируса телеграм-канали офіційно використовує оперативний штаб Москви і Мінзв'язку з метою повернення громадян РФ з інших країн. На тлі ситуації, що склалася команда телеграм зважилися на співпрацю з владою, почавши просувати офіційні джерела новин про коронавіруси в 17 країнах, в тому числі і Росії, де сервіс заблокований.

У квітні 2020 року депутати Держдуми Федот Тумус і Дмитро Іонін стали ініціаторами розблокування Telegram на території РФ. Але минулого місяця була опублікована інформація про те, що Мінкомзв'язку відхилили цей законопроект. Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і домен ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: