CityHost.UA
Допомога і підтримка

Корисні додатки Play Market для роботи і саморозвитку

 3060
14.03.2023
article

 

 

Застосунки для смартфонів — це не тільки ігри, замовлення таксі чи доставка суші. Вони допомагають в самоорганізації, підвищенні особистої ефективності, роботі та навчанні. Завдяки правильно сформованому набору застосунків можна вирішити багато завдань, маючи в руках тільки мобільний телефон.

Корисні додатки для саморозвитку в Play Market — це можливість працювати і розвиватися в будь-якому місці, швидко реагувати на робочі потреби та формувати позитивні звички.

Додатки для тайм-менеджменту

Час швидкоплинний, його часто не вистачає на рутинні завдання і робочі процеси, які відкладаються на дальню поличку.

Поняття тайм-менеджменту і самоорганізації йдуть в одну ногу з сучасною людиною. Існує багато застосунків для смартфонів, які сприяють грамотному управлінню часом. Вони дають змогу створювати списки завдань, встановлювати пріоритети, повідомляти про терміни та дедлайни, а також відстежувати прогрес виконання роботи. Вони необхідні студентам для організації розкладу навчання і завантаженим фахівцям, яким потрібно керувати кількома завданнями одночасно.

Todoist

Одним із найпопулярніших таск-менеджерів є Todoist, який допомагає створювати завдання і встановлювати пріоритети, бути в курсі перебігу роботи і керувати процесами. Його завантажило вже понад 30 мільйонів клієнтів, серед яких є великі корпорації з усього світу. 

Trello

Додатки для тайм-менеджменту - Trello

Великою популярністю користується Trello. Ця максимально проста але потужна хмарна програма являє собою онлайн-дошку, де є все необхідне для управління проєктами. Практичність полягає не тільки в списках завдань, а й у функції моніторингу за прогресом їхнього виконання. Гнучкий і зручний інструмент дозволяє ділитися списками з іншими людьми.

Читайте також: ТОП-5 таск-менеджерів для організації командної роботи

Календар Google

Google Календар — це віртуальна платформа для планування, яка дає змогу призначати події, створювати до них опис, додавати медіафайли та посилання, запрошувати інших учасників. Зручна планувальна дошка з різнокольоровими стікерами допоможе структурувати завантажений графік. Мільйони користувачів активно керують своїм розкладом зустрічей, додають нагадування і не забувають про важливі заходи завдяки сповіщенням.

Утиліти для тайм-менеджменту та самоорганізації можуть допомогти ефективно використовувати час і досягати своїх цілей, зменшуючи стрес і підвищуючи продуктивність.

Чи можна стверджувати, що практичні мобільні фічі колись замінять секретаря чи помічника? Може бути і таке.

Додатки для вивчення іноземних мов

Сьогодні говорити кількома мовами важливо як в особистому, так і в професійному житті. Вивчення іноземної мови — доволі складний процес, особливо якщо робити це самостійно. Існує безліч інструментів, за допомогою яких процес відбувається простіше, стає цікавішим та доступнішим.

Duolingo

Корисні додатки для вивчення іноземних мов - Duolingo

Відома програма для вивчення нової мови. Уроки побудовані на ігровому підході, який робить процес вивчення мови легким і захопливим. Вони містять у собі вправи на граматику, читання, письмо, вимову.

Babbel

Допомагає зробити перші кроки у вивченні іноземної мови, дає можливість персоналізувати уроки на основі наявного рівня та інтересів. Ефективний спосіб отримати знання та підтягнути вимову.

Rosetta Stone

Продукт, який використовує метод імітації мовного середовища, щоб допомогти користувачам швидше освоїти нову мову. Застосовуваний метод аудіювання та повторення сприяє запам'ятовуванню нових слів і виразів. Забезпечує зв’язок з носіями мови та викладачами через повідомлення в режимі реального часу.

Memrise

Інструмент, створений лінгвістами, який використовує мнемонічні техніки запам'ятовування. Для збільшення мотивації застосовується рейтинг і порівняння результатів із досягненнями інших користувачів. Результативний науковий алгоритм обрало вже понад 50 мільйонів людей.

Додатки для роботи

Сучасна робота не обходиться без використання програм та онлайн-сервісів. Сучасний ритм життя часто вимагає миттєвого вирішення питань, тому багато IT-компаній створили додатки для смартфонів, якими можна послуговуватися замість десктопної версії. Це дозволяє узгоджувати питання або виконувати термінові замовлення в дорозі або в моменти, коли комп’ютера немає під рукою. 

Додатки для фрілансерів

Корисні програми для фрілансерів у google play - Upwork

Найбільш затребувані сервіси в категорії фріланс — це Upwork, Freelancer, Fiverr, TaskRabbit та інші. Вони допомагають знаходити роботу, керувати проєктами та співпрацювати з клієнтами. Ці застосунки дублюють роботу сайту та дозволяють синхронізувати свій акаунт у браузерній версії та на смартфоні, щоб продовжувати працювати, навіть якщо немає доступу до ноутбука. 

Читайте також: Огляд закордонних бірж фрілансу: Upwork, Freelancer, Fiverr

Додатки для обробки фотографій

Програми play market для обробки фотографій - Canva

Продукти для обробки фотографій дуже популярні серед користувачів соціальних мереж і авторів блогів, а також маркетологів та SMM-спеціалістів. У Google Play доступні як безкоштовні, так і платні сервіси. Мають попит Adobe Lightroom, Snapseed, Canva, Фоторедактор від InShot Inc. та інші. Вони надають широкий спектр інструментів для редагування, обробки та поліпшення фотографій.

Застосунки для монтування відео

Програми play market для відео - YouCut

Додатки Android для відеомонтажу дають змогу користувачеві створювати, редагувати та монтувати ролики, додавати звукові ефекти, музику, текст і багато іншого. Відеографи віддають перевагу YouCut, відеоредакторам от InShot и Video.Guru, FilmoraGo, KineMaster.

Інструменти Google

Google надає широкий спектр безкоштовних інструментів. Усім відомі Google Drive, Docs, Sheets, Slides, Keep тощо. Розробники, аналітики, маркетологи та інші фахівці користуються ними, щоб редагувати документи, таблиці, презентації, нотатки та інше. Сервіс дає змогу спільно працювати з іншими людьми в режимі реального часу.

Тренування для мозку

Когнітивні функції, на кшталт логічного мислення та пам'яті, можуть погіршуватися з часом, якщо їх не тренувати. Експерти стверджують, що мозок потребує постійного розвитку, і для цього існує безліч ресурсів, які пропонують широкий вибір завдань для його тренування.

Додатки для читання книжок

Утиліти для читання книг — зручний спосіб отримувати доступ до творів літератури. Читання вимагає концентрації уваги, що сприяє розвитку пам'яті та покращує роботу мозку загалом, також дає змогу розширити світогляд і поліпшити мовні навички.

Топ читалок у Play Market: ReadEra, Fbreader, eBoox, FullReader. Вони мають зручні функції, які дозволяють вибирати режим день/ніч, змінювати розмір шрифту, робити замітки, копіювати текст або шукати його фрагменти в інтернеті. Деякі з них мають ще й і свою бібліотеку, отже, не потрібно закачувати книжки — їх можна одразу читати в застосунку. 

Окремо варто згадати про додатки, в яких можна купувати або отримувати безкоштовно електронні версії книг. Наприклад, це продукти української книгарні Якабу і платформи Букнет, а також Google Play Книги. Останній особливо привабливий тим, що працює без інтернету та дозволяє читати вже завантажені книги в дорозі або поза зоною покриття. 

Головоломки, вікторини, кросворди, шахи

Корисні програми для саморозвитку та тренування мозку - Brain Out

Варто віддати належне корисним і захопливим ігровим застосункам на мобільних пристроях, які вчать зосереджуватися, вирішувати загадки та задачки.

  • Brain Out — логічні завдання для перевірки реакції та уваги.

  • Crossword Puzzle Free — величезна кількість кросвордів різної складності.

  • Chess Free — шахи з різним рівнем складності, підтримують партію проти комп'ютера та інших гравців онлайн.

  • QuizUp — вікторини на різні теми, такі як наука, спорт, музика, фільми тощо.

  • Flow Free — головоломка, в якій потрібно з'єднувати точки різного кольору лініями без перетину одна з одною. Має кілька рівнів складності.

Мобільні розваги розвивають увагу, мислення, пам'ять, а також дають змогу проводити час за ненав'язливим заняттям.

Медитації

Протягом дня людина неодноразово стикається зі стресовими ситуаціями. Медитація — відомий спосіб звільнення від напруги. У Google Play Market представлений широкий вибір різних додатків для розслаблення розуму та занурення у стан релаксу.

Додатки play market для медитації

  • Headspace — пропонує різні програми та сеанси, щоб зосередитися та розслабитися. Підходить для новачків і просунутих користувачів.

  • Calm — практики та звуки природи допомагають знизити стрес, поліпшити якість сну.

  • Insight Timer — велика кількість безкоштовних методів від гуру медитацій і заспокійливих музичних треків. Дозволяє створювати власні сесії та стежити за прогресом практики самопізнання.

  • Stop, Breathe & Think — допомагає навчитися медитувати та керувати емоціями. Сервіс пропонує медитативні практики, які засновані на поточному стані емоційного благополуччя.

  • Smiling Mind — зменшує стрес, покращує психічне здоров'я. Підходить для будь-якого віку.

У Play Market ви знайдете безліч корисних додатків для роботи та саморозвитку, які допоможуть підвищити свою ефективність і зростати в різних галузях роботи. А завдяки відгукам та оцінкам інших користувачів ви зможете обрати найзручніші інструменти з хорошим інтерфейсом та перевіреною практичною цінністю. 


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям:

Автор: Богдана Гайворонська

Журналіст (з 2003 року), IT-копірайтер (з 2013 року), контент-маркетолог Cityhost.ua. Спеціалізується на статтях про технології, створення та просування сайтів.