CityHost.UA
Допомога і підтримка

Огляд популярних сервісів аналітики Instagram-акаунтів

 9202
17.11.2021
article

Instagram вже давно не той. Рідко хто згадує, як усе починалося зі звичайної фотогалереї, яка більше підходить підліткам, ніж дорослим людям.

Світ змінився: «Інстаграм» перетворився на серйозний інструмент для бізнесу, рекламну платформу, майданчик для продажу. Як і Тік-Ток, FB та Youtube, це вже давно не тільки розваги, а велика серйозна робота.

Нещодавно бажання стати блогером викликало як мінімум посмішку, а професія SMM-менеджера була і зовсім нікому не знайома. Сьогодні для фахівців у цьому напрямі відкрито великі можливості. Розроблено безліч помічників — сервісів аналітики, механізмів перевірки, платформ для аналізу акаунтів у соцмережах.

У статті спробуємо розібратися, навіщо потрібні послуги для роботи з блогерами. На прикладі популярних інструментів – trendHERO, GetBlogger, LiveDune – зрозуміємо, як це працює.

 

 

Як проводити аналітику блогерів Instagram

Блогерські облікові записи

Невеликий особистий блог або великий комерційний акаунт – розвиток потрібен усім. Саме на цьому етапі варто задуматися про співпрацю з великим акаунтом, який у вашій ніші досяг успіхів. Щоб зрозуміти, з ким працювати, потрібні послуги для блогерів.

Такий вид розвитку дає відмінні результати. Головне — правильно вибрати рекламодавця, який має близьку цільову аудиторію, готову приєднатися до вас.

Знайшли? Добре, саме час писати пропозицію про співпрацю блогеру.

Але якби все було так просто, хороші SMM-ники не мали б такого величезного попиту.

Аналітика інстаграм-сторінки може тривати багато годин. Фахівці чітко розуміють, на що звертати увагу. Така робота потребує знань, навичок користування сервісами аналітики, складання грамотної пропозиції. Лише все разом принесе очікуваний результат для блогера.

Зручні сервіси аналізу «Інстаграм»

Просування акаунтів за допомогою реклами

Часто на допомогу приходять біржі блогерів «Інстаграму», де є можливість дізнатися певну інформацію, вибрати один або кілька акаунтів для реклами. Але без ретельного аналізу писати потенційним рекламодавцям немає рації. Ось чому сервіси для перевірки блогерів стають незамінними.

Що дасть аналітика акаунту?

Ви визначите:

  • які вподобання в аудиторії;
  • реакції підписників на публікації;
  • співвідношення «живих» підписників та ботів;
  • число масфоловерів, що залишають коментарі;
  • статистику за кліками;
  • найпривабливіший контент;
  • найкращий час для публікації посту.

Має сенс аналізувати не лише конкурентів або акаунти інфлюенсерів: особистій сторінці також піде на користь вивчення аудиторії.

Популярні сервіси аналітики

  • trendHERO,
  • GetBlogger,
  • LiveDune,
  • Popsters,
  • Picalytics,
  • FakeLikeInfo,
  • Feedspy.

Список сервісів для роботи з блогерами легко продовжити, але в статті ми докладніше розповімо, як користуватись LiveDune, trendHERO, GetBlogger. Розглянемо їх переваги, специфіку, відмінності. Проведемо повноцінне порівняння найпопулярніших сервісів.

Особливості та зручності використання trendHERO

Сервіс аналітики trendHERO

Почнемо із багатофункціонального, зручного сервісу trendHERO. Він підійде фахівцям маркетингу, менеджерам SMM, власникам бізнесу різного масштабу. Також блогерам, які самостійно займаються просуванням особистих акаунтів.

Які можливості пропонує trendHERO

За популярністю йому важко знайти конкурентів. Сервіс пропонує безкоштовний тариф із обмеженим функціоналом для ознайомлення. Щоб отримати доступ до ширшого переліку функцій та інструментів, потрібно придбати пакет Pro або Advanced.

Параметри пошуку блогерів

Сервіс trendHERO має 12 фільтрів для пошуку лідерів думок:

  • тема;
  • місцезнаходження;
  • стать;
  • мова;
  • кількість підписок;
  • аудиторія;
  • кількість постів;
  • час публікації останнього посту;
  • коментарі;
  • лайки;
  • загальна залученість;
  • приріст протягом останніх 30 днів.

Такий широкий діапазон фільтрів дозволяє знайти блогера з вашою цільовою аудиторією.

Інфлюенсери з аналогічними показниками

Чудово, коли вдалося знайти акаунти для реклами з потрібною ЦА, але, перш ніж замовляти рекламу у блогерів, зверніть увагу на приємний бонус: trendHERO підбере 500 Instagram сторінок з подібними характеристиками. Це значно прискорює пошуки інфлюенсерів для співпраці.

Виявлення масфоловерів та накруток

Якість акаунту часто важливіша, ніж кількість підписників. Навряд чи підійдуть для реклами сторінки із сотнями масфоловерів та штучною статистикою. Перевірка блогера на накрутку – важливий етап аналітики.

Сервіс trendHERO збере інформацію про те, скільки в акаунту ботів і комерційних підписок, як зростає або зменшується кількість фоловерів.

Зручно, що інформація відображається у вигляді інфографіки — це відразу дає чітке уявлення про співвідношення та якість підписників.

Унікальність аудиторії

Перш ніж написати пропозицію про співпрацю кільком блогерам, не забувайте: якщо тематика загальна, цілком можливо, цільова аудиторія перетинатиметься. Відповідно, частина коштів на рекламу буде витрачена марно. trendHERO дає можливість вибрати п'ять акаунтів і перевірити перетин ЦА між схожими блогерами.

Аналіз ефективності реклами

Завдяки докладній аналітиці акаунту блогера можна оцінити, наскільки ефективною була реклама. Це зрозуміло по тому, який відгук публікація отримала від підписників.

Аналогічно можна відслідковувати PR-кампанії конкуруючих профілів для розробки ефективної стратегії.

Прогрес акаунту

З trendHERO легко контролювати успіх особистого профілю, а також аналізувати конкурентів. Сервіс дає повну інформацію про підписників, зокрема підписки, відписки та залучення.

Написати блогерам із trendHERO

SMM-ники і звичайні користувачі вже оцінили функцію спілкування з блогером, що нещодавно з'явилася. Це дало чудову можливість зв'язатися великою кількістю блогерів за десять хвилин.

Схема проста: створюється пропозиція, вибираються блогери, надсилаються e-mail листи, отримуються відповіді. Далі безпосередньо уточнюються всі нюанси, що цікавлять.

Сервіс простий та зручний у застосуванні: зрозумілий інтерфейс із яскравою інфографікою. trendHERO отримав велику кількість хороших відгуків не тільки від SMM-ників, а й від власників особистих блогів, що розвиваються самостійно.

Огляд GetBlogger — сервісу пошуку блогерів

Сервіс пошуку блогерів GetBlogger

Цей набір інструментів позбавить багатьох труднощів. Зокрема вам не доведеться думати, де шукати і кого — за вас все зробить GetBlogger.

Сервіс дозволяє робити рекламу у десятків і навіть сотень блогерів одночасно, причому без зайвих витрат і посередників. Скільки коштує така послуга та як це працює? Розбираємось.

Головні особливості GetBlogger

Основною перевагою платформи є автоматизація роботи з блогерами. Наявність інструментів «Розумний підбір» та «Аудиторія, що перетинається» допомагає покращити конверсію, що переходить у продажі.

Блогери з реальними підписниками

Усі акаунти, які подають заявки на платформу, проходять жорстку модерацію. Лише 20% справляються з двохфазною перевіркою та готові до співпраці.

Таким чином ви позбавите себе блогерів з накрученою аудиторією, ризику викинутих грошей, невдалих рекламних угод.

Рекомендації щодо цін на рекламні послуги

Зазвичай блогер оцінює послугу за кількість підписників. Сервіс GetBlogger виставляє ціну реклами, відштовхуючись від охоплень реальних підписників.

Ніяких переплат — ви отримуєте тільки живі перегляди.

Розумний підхід до вибору інфлюенсерів для реклами

Платформі потрібно всього кілька хвилин, щоб провести перевірку аудиторії блогера та вибрати аккаунт із відповідною цільовою аудиторією. Рекламу покажуть людям, яким цікавий ваш продукт. Враховуються локація, захоплення, вік, стать глядачів.

Гарантована безпека укладання угод

Оплата через GetBlogger позбавить вас від шахраїв, несумлінних блогерів. Лідер думок отримує оплату лише після розміщення реклами на своїй сторінці.

Оцінка унікальності ЦА за допомогою «Аудиторії, що перетинається»

Ця функція гарантує, що цільова аудиторія у всіх рекламодавців буде виключною. Кому сподобається «зливати» кошти на тих самих підписників? З платформою GetBlogger така можливість зведена до мінімуму.

Сервіс має приємний інтерфейс, нескладну панель керування. Варто спробувати один раз, і буде зрозуміло, чи підходить GetBlogger особисто вам чи потрібно вивчати інші платформи.

Як користуватися сервісом перевірки LiveDune

Сервіс LiveDune

Комплексний підхід до соцмереж, статистика в деталях своїх акаунтів та чужих, повний аналіз повідомлень, коментарів та перевірка блогерів – це лише частина того, що пропонує сервіс LiveDune.

База даних сайту включає понад 150 мільйонів акаунтів соцмереж. Дуже важливо, що дані постійно оновлюються.

Основні відмінності LiveDune від інших сервісів

Інструменти у сервісів для пошуку блогерів в Інстаграм відрізняються, творці намагаються оснащувати їх унікальними функціями та можливостями. LiveDune не став винятком.

Аналітика коментарів у соцмережах

Якщо акаунт вже набрав обертів і популярність його висока, то в потоці коментарів легко не встежити за всіма. Щоб цього не сталося, функція відстеження буде дуже доречною.

Вся інформація з Інстаграму та FB збирається в одному вікні. Є можливість включити повідомлення про нові коментарі в месенджері Telegram і відразу відповідати на них.

Збір коментарів

Інструмент вивантаження коментарів необхідний для тих, хто постійно організовує конкурси. Інформація буде зібрана разом — це зручно для підбиття підсумків.

Аналіз динаміки хештегів

Оновлення інформації про пости із загальним хештегом відбувається кожні 5 хвилин. Блогер або SMM-фахівець завжди в курсі активності, правильності підібраного тега.

Автоматичний постинг

Ця функція є одним з основних інструментів, що приваблюють користувачів LiveDune. Є можливість планування відразу кількох постів для різних акаунтів. Якщо ви працюєте у сфері SMM, точно оціните цю можливість.

Аналіз KPI

Ключові показники ефективності вивчаються для кожного акаунту на підставі охоплень, залучення, лайків, підписок. Також з урахуванням репостів, реакцій у Stories, коментарів, збережень легко відстежити прогрес за місяць, квартал чи цілий рік.

Робота з повідомленнями в директ

З LiveDune легко отримати повідомлення, відфільтрувати, надіслати відповідь, також розмежувати доступ по співробітниках, відповісти відразу в директ на певні коментарі. Є можливість додавати в повідомлення теги і створити нотатки, щоб поліпшити комерційну пропозицію.

Рейтинг програми досить високий — 4.8 із 5 можливих. Так що є сенс спробувати: цілком імовірно, вона стане вашим надійним помічником у просуванні особистого блогу чи робочих акаунтів.

Підбиваємо підсумки

Вибір сервісу аналітики блогерів

Інстаграм – онлайн-платформа, яка постійно потребує нових знань. Серйозна комплексна робота SMM-ників принесе гідний результат лише у разі правильного використання всіх інструментів.

Ми розповіли чим корисні сервіси для аналізу блогерів trendHERO, GetBlogger, LiveDune. Пробуйте та вибирайте те, що підходить для ваших цілей та завдань.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: