CityHost.UA
Допомога і підтримка

Кращі сервіси для перевірки позицій сайту

 6154
02.01.2020
article

Результати просування веб-ресурсу оцінюють різними способами: дивляться на трафік, моніторять позиції за ключовими словами з семантичного ядра сайту. Краще використовувати саме останній метод.

Звісно, ручна перевірка позицій сайта – це довга і нудна справа. В даному випадку краще користуватися спеціальними сервісами і програмами, призначеними для подібних задач. У цьому огляді ми і розглянемо кращі рішення для моніторингу позицій у видачі. Більша частина з них – платні, хоча в списку є і безкоштовні аналоги.

Кращі сервіси для перевірки позицій сайту

Почнемо з онлайн-сервісів, так як їх не потрібно встановлювати – достатньо просто перейти за URL-адресою. Усього їх у списку 7.

Топвізор

Функціональний сервіс перевірки позицій. Має різні інструменти для оцінки результатів просування. Дозволяє виставляти потрібні параметри:

  • регіон;
  • глибину перевірки;
  • фільтр по ключовикам;
  • розклад для автоперевірок.

Кошти знімаються за кожен окремий запит. Отримані результати можна вивантажувати файлом потрібного формату.

Seolib.ru

Теж достатньо функціональний сервіс. Підтримує можливість детального налаштування моніторингу. Перевірка позицій коштує від $0,002 за один запит.

Після аналізу можна сформувати різні звіти: по відвідувачам, конкурентам, сніпетам. Отримана інформація стане в нагоді для подальшого просування сайту.

PR-CY.ru

Це універсальний сервіс, який містить широкий набір інструментів. Зрозуміло, можна тут і перевірити позиції сайтів. Дана опція винесена в окрему панель «Line».

Оплата знімається за кожен окремий аналіз. Пакетів немає, автоматичних перевірок теж немає. Зате вартість моніторингу по одному запиту становить 0,025 руб. І це є ключовою особливістю даного сервісу. Крім того, за допомогою даного сервісу можна перевірити як наявність вірусів на vps сервері сайту, так і швидкість завантаження сторінок і багато іншого.

Webmasters.ru

На сайті є кілька безкоштовних інструментів. У тому числі і для зняття позицій. Для перевірки потрібно виконати прості дії:

  • ввести URL-адресу сайту;
  • вибрати потрібні пошукові системи;
  • вказати регіон.

Функціонал тут скромний, тому сервіс підійде хіба що для швидкого зняття позицій по невеликій кількості ключових слів без докладного аналізу. До речі, експортувати дані теж не можна.

Seobudget.ru

Це автоматизований сервіс для моніторингу позицій. Перевірка одного ключового слова коштує 0,06 рублів. На даному сервісі можна:

  • створювати проекти;
  • ретельно налаштовувати параметри моніторингу, вказуючи глибину і таргетинг;
  • виконати інтеграцію з сервісами статистичних даних від Google і Яндекс;
  • налаштувати автоматичний моніторинг (щоб він виконувався в різний час або після певних подій – наприклад, після апдейтів).

Allpositions.ru

Зручний онлайн-сервіс для моніторингу позицій. Одна перевірка коштує 1 монету (власна валюта площадки). Крім моніторингу позицій тут можна:

  • вибирати період перевірок;
  • дивитися процентну статистику по додатковим показникам;
  • створювати графіки для більш зручного ознайомлення з результатами;
  • аналізувати конкурентів по потрібним запитам.

Після проходження реєстрації сервіс дарує 1000 безкоштовних монет. Їх вистачить на 1000 перевірок. Так ви зможете на перших порах безкоштовно користуватися послугами сайту, а заодно оцінити його функціонал.

Дізнайтеся також: Як створити сайт за допомогою безкоштовного конструктора сайтів.

Serpseeker.com

Це єдиний в списку умовно-безкоштовний сервіс перевірки позицій сайту. Після реєстрації можна безкоштовно користуватися всіма функціями площадки (але з обмеженнями). Потім потрібно поповнювати рахунок.

Даний онлайн-сервіс перевіряє позиції в 4 пошукових системах. Отримані результати можна вивантажувати файлом. Також сервіс підтримує таргетинг і глибину моніторингу до 100 позицій.

Програми для моніторингу позицій сайту

Тепер розглянемо десктопні рішення, які потрібно встановлювати на комп'ютер або ноутбук. Всього їх в нашому списку 5.

SiteAuditor

Це безкоштовна програма для перевірки позицій в Гуглі і Яндексі. Додатково вміє аналізувати показники зовнішньої і внутрішньої оптимізації, що вельми зручно.

Перевірка позицій виконується швидко, але періодично треба вводити капчу. Втім, вирішити дану проблему можна, вказавши в налаштуваннях програми потрібний сервіс анти-капчі.

CS Yazzle

Платне рішення від творців Seobudget, який згадувався вище. Підтримує майже три десятка інструментів. У тому числі і для відстеження позицій у видачі.

Semonitor

Черговий платний софт, призначений для комплексного аналізу веб-ресурсів та результатів роботи по просуванню. Є тут і інструмент, за допомогою якого можна перевірити позицію сайту. Крім Гуглу та Яндексу в програмі є 40 інших пошукових систем.

Rank Tracker

Платний софт від білорусів. Має простий і зрозумілий інтерфейс. Вміє відслідковувати зміну позицій у видачі та порівнювати їх з результатами конкурентів. Крім разової покупки софту доведеться ще щорічно платити за його оновлення.

Serpparser

Остання в нашому списку програма. Теж платна. Найдешевша версія коштує в районі 10 доларів. Для оновлення треба раз на рік платити 45% від початкової ціни.

Программа вміє:

  • моніторити позиції одночасно по декількох регіонах;
  • аналізувати конкурентів;
  • інтегруватися з сервісами-метриками від Гугл і Яндекс.

Підсумки

Вище були перераховані найбільш популярні програми та сервіси перевірки позицій сайту. Звичайно, їх список набагато більший. Наприклад, моніторити позиції можна за допомогою сайтів Position.ru, SeoPlane.ru, SitePosition.ru та ін. Проте всі вони мають схожий функціонал, а тому детально розписувати їх можливості не має сенсу.

Чи можна визначити кращий сервіс перевірки сайту або програму? Ні, тому що у всіх свої смаки, і кожен SEO-оптимізатор чи веб-майстер користується різними інструментами. Тому, яким сервісом або програмою моніторити позиції – вирішуйте самі.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах та додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що хостинг-компанія CityHost надає послуги недорогого хостингу для сайтів будь-якої складності. З технічних питань звертайтесь за допомогою онлайн чата або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: