CityHost.UA
Допомога і підтримка

Керівництво по використанню сервісу оцінки сайту PR CY

 3464
09.01.2020
article

Всім, хто займається SEO-просуванням сайтів, потрібно обов'язково користуватися спеціалізованими сервісами для відстеження результатів. Навіщо? Щоб стежити за розвитком сайту і розуміти, що можна виправити і зробити краще.

Подібних сервісів існує багато, але, мабуть, одним з найкращих є PR-CY. Це багатофункціональний сервіс, що підтримує різні функції. Але в цій статті ми розглянемо тільки одну – «Аналіз сайту». З її допомогою можна швидко виконати аудит веб-ресурсу та оцінити його поточний стан. А потім виправити знайдені помилки і підвищити ефективність просування площадки в подальшому.

Як працювати з сервісом PR-CY: докладна інструкція

Працювати з PR CY дуже просто, і, чесно кажучи, інструкція тут не потрібна. Тому нижче ми просто розглянемо основні пункти, які показує сервіс. Все, що треба – відкрити PR-CY сервіс і вказати доменне ім'я сайту в потрібному полі.

І через пару секунд можна аналізувати наступні блоки:

  1. Загальна оцінка сайту. Показує якість веб-ресурсу в процентному співвідношенні. Тут же відображається кількість знайдених помилок.
  2. Пошукові системи. Показує інформацію про індексацію, а також Яндекс ІКС.
  3. Санкції і віруси. Відображає дані про наявність чи відсутність фільтру АГС, а також результати перевірки на віруси від Yandex і Google окремо.
  4. Трафік. Показує кількість відвідувачів на сайті за день/тиждень/місяць. При наявності платної підписки сервіс PR-CY відображає більше інформації: джерела трафіку, географію аудиторії, проведений час на веб-ресурсі, відсоток відмов та ін.
  5. Посилання на сайт. Показує дані по зовнішній оптимізації сайту. У тому числі: кількість беклінків і доменів, відсоток органічних і куплених посилань, останні 10 лінків (з датою їх появи).
  6. Соціальні мережі. Відображає активність у соціальних мережах. Показує наявність спільнот в Facebook і ВКонтакте, кількість лайків та інших сигналів активності.
  7. Оптимізація. Важливий блок, де перевіряються такі пункти як: заголовок головної сторінки H1, опис (Description), процент тошноти, розмір HTML-документа, код відповіді серверу, швидкість завантаження, кількість внутрішніх і зовнішніх посилань тощо. Навпроти пунктів, де все нормально, ставиться зелена галочка, а де є певні проблеми – червоний знак оклику.
  8. Серверна інформація. Показує IP-адреса, місце розташування сервера, вік домену і термін його закінчення, наявність або відсутність SSL-сертифіката, файлу robots.txt і карти сайту sitemap.
  9. Юзабіліті. В даному блоці показуються параметри, що впливають на швидкість завантаження сайту. Наприклад, час відповіді сервера, налаштування кешування, стиснення зображень та ін.
  10. Мобільність. Показує, наскільки грамотно сайт адаптований під мобільні пристрої. Тут перевіряється, чи все поміщається в область екрану, наскільки зручний розмір шрифту та ін.

Можливості платної версії PR-CY

За замовчуванням функціонал сервісу PR-CY урізаний, так як він безкоштовний і доступний для всіх бажаючих.

Читайте також: Що таке хостинг і як його замовити в CityHost.

Але при підписці на будь-який платний тариф з'являється більше можливостей:

  • періодичне оновлення даних (в автоматичному режимі);
  • перевірка трафіку;
  • перевірка поведінкових факторів;
  • перевірка беклінків (в тому числі битих);
  • аналіз історії подій, які відбулися з сайтом (щоб зрозуміти, чому він потрапив під фільтр);
  • вивантаження звітів у вигляді PDF-файлу;
  • поради щодо виправлення знайдених помилок та ін.

Втім, і в безкоштовній версії інструмент оцінки сайту PR-CY показує достатньо даних. Тому його можна сміливо додавати в свій арсенал і використовувати для безкоштовного аналізу веб-ресурсів.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: