CityHost.UA
Допомога і підтримка

Керівництво по SeoLib

 2785
02.01.2020
article

Під час просування сайту треба регулярно моніторити позиції, щоб не проґавити момент, коли вони просядуть. І потім швидко вжити певних заходів.

Зрозуміло, що вручну перевіряти кожен запит з семантичного ядра сайту – це довго і нудно. Такий варіант підходить лише для невеликих веб-ресурсів з 5-10 сторінками. А для великих проектів, які зазвичай розміщуються на vps серверах, краще користуватися спеціальними інструментами. Наприклад, сервісом Seolib, який призначений саме для моніторингу позицій. Власне, в даній публікації ми детально розглянемо, як з ним працювати.

Підготовчий етап

Для початку потрібно зареєструватися на Seolib, заповнивши стандартні поля (e-mail, пароль, ім'я). А потім підтвердити реєстрацію, перейшовши за посиланням з листа, який прийде на пошту.

Далі можна створювати новий проект:

  1. Вкажіть назву проекту і URL-адресу аналізованого сайту.
  2. Пропишіть ключові запити, за якими будуть перевірятися позиції. Потім вкажіть посилання на відповідні їм сторінки. Для економії часу заздалегідь підготуйте список ключових слів і завантажте їх файлом.
  3. Вкажіть параметри перевірки. На вибір пропонується кілька варіантів: загальна (без додаткових налаштувань), по фразі (з використанням оператора «лапки»), по точному входженню (з використанням лапок і знака оклику).
  4. Налаштуйте моніторинг. Вкажіть регіон, глибину і частоту перевірок. Краще за все вибирати варіант «Вручну» – так швидше і дешевше.

Вартість кожної окремої перевірки відображається в таблиці з настройками. А під нею підраховується підсумкова ціна перевірки в рамках всього проекту.

Як моніторити позиції в Seolib: покрокова інструкція

Після всіх налаштувань сервіс Seolib перенаправить вас на сторінку зі списком проектів. Тут можна запустити перевірку і подивитися звіти по:

  • останньому аналізу;
  • 10 останнім аналізам;
  • сніпетам;
  • конкурентам;
  • синонімам;
  • відвідувачам;
  • ціні просування.

При необхідності можна в будь-який момент змінити налаштування поточного проекту.

seolib

Якщо користуєтеся сервісом вперше, то вам допоможе розібратися з усіма інструментами Seolib інструкція по роботі:

  1. Після перевірки виводяться результати, де показуються позиції по конкретному запиту для обраних пошукових систем (Google, Яндекс). Тут же можна натиснути «Показати/Приховати графіки», щоб вивчати інформацію в більш зручному вигляді.
  2. На вкладці «Синоніми за запитами» показані синоніми. Їх можна додати в семантичне ядро, а потім створювати новий контент (або відредагувати поточний, оптимізувавши його під нові ключові слова).
  3. Якщо перед запуском перевірки вибрати «Звіт по сніпетам», тоді в таблиці будуть виводитися сніпети, які відображаються в пошуковій видачі.
  4. Функція «Звіт по конкурентам» дозволяє порівнювати позиції з результатами конкурентів (до 5 сайтів). Потрібно лише вказати їх URL-адресу.
  5. Опція «Налаштувати звіт по вартості просування» актуальна для оптимізаторів, які отримують оплату за досягнутий результат. За допомогою даної опції можна розрахувати підсумкову ціну, необхідну для підтримки ключових запитів в ТОП в обраних регіонах.

Цікаві факти про Seolib

При реєстрації в сервісі Seolib на рахунок може прийти невеликий бонус – для першого знайомства з його функціоналом. Сума невелика, але її вистачить, щоб оцінити можливості інструменту і зрозуміти, чи підходить він вам. Ціни на перевірку позицій тут демократичні, що підтверджується численними відгуками в мережі.

Крім моніторингу позицій сервіс вміє:

  • парсити видачу за вказаним запитам;
  • порівнювати ТОПи по потрібним датам;
  • знаходити конкурентів, у яких швидко ростуть позиції і т.п.

Всі функції платні, але воно того варте.

Підсумки

Ось такий вийшов огляд сервісу Seolib. Як бачите, він доволі простий і працювати з ним нескладно. Якщо хочете регулярно відстежувати результати внутрішньої оптимізації (і зовнішньої теж) – додайте цей сервіс в свій список корисних інструментів. Адже для досягнення хороших показників недостатньо просто розкручувати сайт. Потрібно ще відстежувати проміжні результати і оперативно виправляти недоліки, покращувати оптимізацію – словом, продовжувати роботу над усіма сторінками веб-ресурсу.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що замовити дешевий хостинг ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: