CityHost.UA
Допомога і підтримка

Кращі IT-курси для дітей в онлайн-форматі

 10049
09.11.2022
article

 

  1. IT курси для дітей GoITeens — FrontEnd, GameDev та дизайн веб-сайтів

  2. Міжнародна онлайн академія IT STEP з широким набором курсів та літніми таборами

  3. Курси програмування для дітей онлайн Robocode

  4. Школа Go-Mother — онлайн курси програмування, комп'ютерної графіки, робототехніки та англійської

  5. Розробка ігор, сайтів та програм — IT школа SkillEd

 

Сучасні діти та підлітки з ранніх років знають, що таке гаджети і вміло користуються різними програмами та додатками. Вони настільки захоплюються можливостями цих технологій, що можуть годинами сидіти в телефоні чи комп’ютері. Помітивши таку ситуацію, батьки часто стараються обмежити використання пристроїв. Проте, є набагато краще рішення – IT-школа або IT-курси.

Це чудова можливість розвинути креативне мислення та технічні навички, а також знайти дійсно цікаве заняття. Крім цього, сфера IT – це один з найперспективніших та високооплачуваних напрямів діяльності. Опанувавши знання з айті-дисципліни, в майбутньому можна отримати чудову роботу або навіть створити власний проєкт, який допоможе реалізувати себе. Тим, кого зацікавила ідея, пропонуємо ознайомитися з переліком українських шкіл, у яких можна пройти повноцінні IT-курси та програми для дітей.

Читайте також: «Вчитися програмувати самостійно чи йти на курси розробників — що вибрати?» 

IT курси для дітей GoITeens - FrontEnd, GameDev та дизайн веб-сайтів

it курси для дітей онлайн GoITeens

Це назва однієї з відомих в Україні мереж IT-академій. Вона розрахована на навчання підлітків та дітей у віці 8-16 років. У GoITeens практикується фундаментальний підхід до розвитку навичок в сфері IT-технологій. Це означає, що кожен учень отримує не просто семінар чи швидкий майстер-клас, проведений фахівцем певної галузі, а повноцінну навчальну програму.

Вона насичена різними інтерактивами, творчими завданнями та безліччю ігор. В таких умовах програмування для дітей буде максимально простим та зрозумілим, а навички будуть засвоюватись швидше та легше. Що стосується напрямів навчання, то IT-школа GoITeens пропонує:

  • Minecraft. В рамках програми учасники вчаться створювати власні моделі світів в 3Д (в процесі використовується особлива платформа Minecraft Education Edition), а також взаємодіють в якості агентів (ігрових персонажів) на одній карті. Підходить для віку 9-10 років.

  • Front-end Junior. В результаті проходження IT-курсу дитина опановує новітні технології, що використовуються для  створення презентацій, дизайну, відео, сайтів та текстових блоків. Учасниками можуть бути маленькі дослідники у віці 9-10 років. Завдяки цим знанням діти вже зможуть створювати найпростіші сайти на CMS, які можна виводити на хостинг, а також познайомляться з основами мов програмування. 

  • Scratch. Цікаві IT-курси, після проходження яких учасники вчаться створювати міні-ігри та яскраві анімації на навчальній платформі міжнародного типу (вік 8-9).

Крім цього, в Goiteens є IT-курси з дизайну сайтів (IT-Design), а також Game Dev, Roblox, Python. Ці напрями розраховані на учасників в віці від 10 до 13. 

Міжнародна онлайн академія IT STEP з широким набором курсів та літніми таборами

онлайн курси програмування для дітей IT STEP

Це прогресивна комп’ютерна школа міжнародного рівня, котра пропонує IT курси не тільки для дорослих, а й для дітей. IT STEP працює на ринку більше 20 років. Для діток тут пропонують широкий вибір програм, IT-курсів та цікавих комп’ютерних таборів (в тому числі за кордоном). Навчання може здійснюватися за наступними напрямками:

  • Minecraft (вік 10-15);

  •  Створення мультиплікацій та анімацій (вік 10-16);

  • Roblox (вік 10-15);

  • Професійна ІТ-освіта для підлітків (вік 13-17);

  • Junior Business Academy (вік 11-16).

Крім, цього на базі IT STEP діє Мала комп’ютерна академія в форматі онлайн, що пропонує курси програмування для дітей. Подати заявки можуть користувачі у віці 9-14 років.

Курси програмування для дітей онлайн Robocode

курси програмування для дітей Robocode

Robocode — це IT курси для дітей нового формату, що пропонують повноцінне річне навчання у віддаленому режимі. Суть такого підходу полягає в тому, що загальна програма (програмування для дітей онлайн чи інший напрям) поділена на річні IT-курси. В такому разі, на думку керівництва, діти та підлітки зможуть легше засвоїти інформацію, котра надходить поступово.

На фінальному етапі в кінці навчального року учням пропонується технічне завдання, в процесі якого можна задіяти весь креатив та фантазію. У разі виникнення труднощів діти можуть розраховувати на професійну підтримку чуйних викладачів. В результаті проходження етапу учень створює готовий проєкт, який додається до портфоліо.

Серед основних напрямків в Robocode можна виділити розробку ігор та створення сайтів. В рамках першої програми учні зможуть навчитись створенню ігор більш, ніж в 20 жанрах, а також опанувати основи створення справжнього віртуального всесвіту. Крім цього, IT-школа Robocode пропонує курси програмування для дітей онлайн, які допоможуть в створенні повноцінних веб-додатків.

Читайте також: «Віртуальний планетарій Stellarium 1.0 — цифрова версія Всесвіту» 

Школа Go-Mother - онлайн курси програмування, комп'ютерної графіки, робототехніки та англійської

it курси для дітей Go-Mother

Таку назву має ще одна професійна IT-школа, яка пропонує онлайн курси для дітей різного віку. Рівень підготовки не має значення. Фахівці Go-Mother навчають як новачків, так і юних айтішників з досвідом програмуванням. Серед основних переваг школи можна виділити:

  • Індивідуальний графік. Навчання з програмування для дітей проводиться в дні та години, які для них найзручніші. Тривалість заняття також визначають учні.

  • IT-курси в форматі рівнів. За основу береться принцип «від простіших понять до складних». Додатковою перевагою є поступовий перехід, що дає час на засвоєння інформації.

  • Різноманітність форм навчання. Кожен учень може обрати IT-курси в групах (4 або 3 учасники), дуеті, а також індивідуальні заняття.

Програми курсів охоплюють повноцінне введення в предмет, починаючи від базових термінів і завершуючи створенням власної гри, публікацією проекту на виділеному сервері або блоком корисних порад із пошуку першої роботи. 

Метод навчання залежить від рівня навичок конкретної групи та адаптується під її особливості. Напрямки в Go-Mother різноманітні. Варто виділити програмування для дітей онлайн (Java, Minecraft, Unity). Крім того, в школі є групи подовженого дня, школа першачка та інші формати.

Розробка ігор, сайтів та програм - IT школа SkillEd

курси програмування для дітей онлайн Skilled

Якщо цікавлять інноваційні IT-курси, то варто розглянути SkillEd. Це IT-школа з достатньо гнучкою та персоналізованою системою здобуття знань, яка підходить для підлітків та дітей. Всі заняття з програмування проходять у форматі 1 на 1.

Це означає, що дитина працює безпосередньо з викладачем в онлайн-режимі. Серед додаткових особливостей можна відмітити велику різноманітність напрямів. Діти можуть опанувати розробку ігор, створення сайтів, основи цифрового дизайну, розробку додатків та відеоблогінг.

Завершуючи підбірку IT-шкіл, варто наголосити, що кожна з них дає цінні знання, які однозначно стануть у пригоді дитині чи підлітку. В часи стрімкого розвитку цифрових технологій та діджиталізації вони допоможуть знайти роботу мрії та отримати високий дохід.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям:

Автор: Богдана Гайворонська

Журналіст (з 2003 року), IT-копірайтер (з 2013 року), контент-маркетолог Cityhost.ua. Спеціалізується на статтях про технології, створення та просування сайтів.