CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як дізнатися хостинг чужого сайту

 7625
29.01.2020
article

Часто виникає необхідність дізнатися хостинг сайту. Наприклад, щоб зрозуміти, послугами якого провайдера користується конкурент. Або щоб звернутися до того ж хостера. Втім, причини не настільки важливі.

Дана публікація присвячена способам визначення хостингу. Їх і розглянемо докладніше.

Як дізнатися хостинг чужого сайту: 3 простих способа

Дізнатися хостинг чужого сайту з достовірністю на 100% неможливо. Адже жоден із способів не показує повну інформацію. Втім, розглянемо те, що є, а як перевіряти – вирішуйте самі.

NS – нейм сервера

Нейм сервера визначається будь-яким Whois сервісом. Часто власники веб-ресурсів використовують нейм VPN сервера власного хостера. Але буває й інакше. Наприклад, можна замовити хостинг сайту в одній фірмі, а нейм сервера взяти в іншої.

Тому такий спосіб є малонадійним. Він підходить тільки для отримання додаткової інформації.

А записи для домену

В даному випадку перевіряється IP-адреса серверу, на який спрямований домен. Його можна визначити 2 способами:

  • будь-якому Whois сервісі;
  • за допомогою команди «host» в консолі (на операційній системі Linux).

Будь-IP-адреса присвоюється конкретної компанії. Нічиїх IP-адрес не існує. На основі цієї інформації можна зрозуміти, де розташований сайт. Додатково Whois сервер показує дані про власника мережі, сайт і контакти.

Цей спосіб допомагає знайти власника мережі IP-адрес. Але визначити хостера з 100%-ою гарантією не вийде. Адже він може взяти обладнання в оренду у data-центру і, відповідно, користуватися його IP-адресами.

Читайте також: Що таке домена зона.

Спеціалізовані сервіси

Якщо не знаєте, як перевіряти нейм сервер, IP-адресу та інші дані або не бажаєте цим займатися – можна скористатися спеціалізованими сервісами. Подібні площадки визначають хостинг сайту другим методом. Тобто, пробивають IP-адресу і збирають по ній всю наявну інформацію з Whois.

Користуватися ними дуже просто – достатньо вказати URL-адресу сайту. Все інше сервіс зробить сам.

Даний варіант актуальний для «зелених» користувачів, які мало, що розуміють в подібних питаннях. Або для тих, хто не хоче вручну перевіряти нейм серверу, A записи та іншу інформацію. Можна сказати, що цей варіант являється самим простим, зручним і, відповідно, самим популярним.

Підсумки

Тепер ви знаєте всі існуючі на сьогодні способи визначення хостера. Як бачите, жоден з них не дає на 100% достовірної інформації. Адже хостинг-провайдер чужого сайту може взяти стороннє обладнання в оренду і користуватися лівою IP-адресою.

Найбільш точним являється другий метод – шляхом перевірки A записів. А перший метод підходить лише в якості доповнення. Спеціалізовані сервіси застосовують той же принцип, що і в другому способі – просто роблять це самостійно, позбавляючи вас від ручної перевірки.

 


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: