CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як змінити хостинг провайдера

 3560
29.01.2020
article

Іноді виникають ситуації, коли потрібна зміна хостингу сайту. Наприклад, погіршилася якість сервісу, веб-ресурс часто не доступний, консультанти не допомагають у вирішенні проблем. Або початкова вартість тарифу зросла до непристойних цифр. Але переїзд сайту постійно відкладають, оскільки вважають дану процедуру складною.

Так, тут є свої нюанси, які треба враховувати. Тому в даній публікації ми докладно розглянемо правила зміни хостингу – що, як і в якій послідовності потрібно робити.

Як змінити хостинг-провайдера: покрокова інструкція

Перед тим як приступати до переїзду, потрібно вибрати нового провайдера. Як купити хостинг сайту і не помилитися на цей раз? Рекомендується вибирати провайдера із загальнодоступних рейтингів. Там вказується рівень репутації кожної компанії, відгуки користувачів та інша інформація, на основі якої вибір буде зробити нескладно.

Потім можна починати переїзд сайту на інший хостинг:

  1. Зайдіть на колишній хостинг і скачайте актуальну копію файлів. Також зробіть бекап бази даних (БД).
  2. Завантажте файли і БД на новий хостинг. Потім налаштуйте підключення до бази даних.
  3. Створіть e-mail на новому хостингу (якщо поштові сервера обслуговувалися старим провайдером).
  4. Перевірте працездатність веб-ресурсу.

Останній пункт виконується різними способами. У деяких хостерів передбачена сервісний адреса сайту, що дуже зручно. Якщо дана опція відсутня, тоді перевірку можна виконати через файл «hosts», розташований на локальному ПК. За замовчуванням він знаходиться за наступним шляхом:

  • WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts.

Почніть редагувати файл і допишіть рядок 1.2.3.4 site.com:

  • замість 1.2.3.4 вказується IP-адреса сервера нового хостингу;
  • замість site.com прописується доменне ім'я.

Так ви «повідомите», на якій адресі розташована площадка із зазначеним доменом. Після перевірки роботи веб-ресурсу даний рядок в файлі host видаляється.

Читайте також: Що таке домена зона.

Налаштування домену

Далі треба вказати, щоб домен «дивився» на новий хостинг. Реалізувати це можна 2 способами:

  1. Зайдіть в параметри домену та вкажіть в записах типу A нову IP-адресу веб-сервера. Вкажіть адреси поштових серверів в записах типу MX.
  2. Вкажіть DNS сервера хостера в налаштуваннях домену. Внесіть потрібні параметри вже на стороні нового провайдера.

Рекомендується використовувати другий спосіб. По-перше, простіше і зручніше налаштовувати домен і хостинг в одному місці. По-друге, більша частина налаштувань ставиться автоматом – і залишиться тільки вказати DNS сервера.

Якщо використовувалася стороння поштова служба (Yandex чи Гугл), то додатково потрібно виконати ще один пункт. А саме: вказати в MX записах ті ж дані, що прописані на старих DNS серверах.

Оновлення даних

Коли змінили параметри – не поспішайте відключати старий веб-ресурс. Певний час він повинен працювати і на двох хостингах. Причина проста: дані про домен оновлюються протягом 72 годин. Це потрібно, щоб кешувати (запам'ятати) зазначену інформацію.

Тому слід, як мінімум, почекати 1, а краще 2-3 дня. Потім можна спокійно видаляти сайт з колишнього хостингу.

Підсумки

Тепер ви знаєте, як змінити хостинг-провайдера на іншого. В цілому вся робота займає не більше 1 години (не враховуючи час, яке потрібно чекати для поновлення даних).

До речі, вибираючи тариф у нового провайдера, враховуйте попередні помилки. Можливо, вам знадобиться більше дискового простору або виділений сервер. Переїзд сайту – ідеальний час, щоб змінити характеристики хостингу на більш підходящі.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: