CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як видалити непотрібні плагіни і шаблони WordPress

 4796
15.09.2020
article

Якщо використовуєте CMS WordPress, ви знаєте, що це дає вам необмежені можливості в установці і управлінні плагінами і шаблонами веб-сайтів. Це часто призводить до того, що сайт стає «важким», і навантаження на нього полягає не в кількості контенту, а в непотрібних елементах.

Безліч функцій і доповнень дозволяють дуже легко заповнити CMS непотрібними елементами. Це вплине не тільки на розмір веб-сайту на сервері, а й на швидкість його завантаження, положення в Google або те, як він буде сприйнятий одержувачами. При створенні оптимального веб-сайту варто використовувати прислів'я: чим менше, тим краще. Швидка робота сайту не тільки спростить його використання, але і поліпшить його позиції в результатах пошуку.

Як видалити непотрібні плагіни WordPress

Видалення плагінів в адмінці WordPress можливо після їх попередньої деактивації. Також не рекомендується видаляти плагіни з FTP-сервера, що не відключивши їх попередньо в CMS.
  • Авторизуйтесь в адмінці WordPress.
  • Перейдіть в Модулі> Встановлені плагіни.
  • Вимкніть вибрані плагіни, які хочете видалити.
  • Підтвердіть видалення плагіна (в браузері з'явиться повідомлення з проханням підтвердити дію).

Вищезгаданий метод швидкий і зручний, для багатьох він, безумовно, буде кращим рішенням. Але віддалені таким чином плагіни можуть залишати сліди, наприклад, файли на FTP-сервері або записи в базі даних SQL. Перейдіть в папку / wp-content / plugins /. Потім видаліть папку плагіна з сервера. Тільки знявши ці елементи, ви переконаєтеся, що від плагінів не залишилося і сліду.

Читайте також: Як встановити тему в WordPress.

Як видалити непотрібні шаблони WordPress

Видалення шаблону веб-сайту WordPress однакова. Можете зробити це в панелі адміністратора WordPress, натиснувши кнопку «Видалити».

  • Авторизуйтесь в адмінці WordPress.
  • Перейдіть в Зовнішній вигляд> Теми
  • Знайдіть тему, яку хочете видалити.
  • Клацніть посилання «Видалити». Можете видалити тільки шаблон, який в даний момент не активний (не використовується).

Другий спосіб видалити шаблон на WordPress полягає в тому, щоб зайти в менеджер файлів - сайт - wp-content - themes - папка з шаблоном WordPress, виділити папку і натиснути "Видалити".

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що орендувати VPS сервер і купити домен info ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: