CityHost.UA
Допомога і підтримка

Переваги та недоліки CMS WordPress

 2929
08.09.2020
article

WordPress - система контролю за контентом з загальнодоступним вихідним кодом. Система використовує мову php.

Переваги WordPress

Безкоштовність - головна особливість WordPress, яка сприяла її широкої популяризації. Абсолютно будь-який, хто веде свою сторінку або блог, може без фінансових вкладень придбати її.

Простота використання. Безкоштовних движків існує багато, але таких простих і зрозумілих - одиниці. WordPress легкий в установці, простий в налаштуванні і інтуїтивно зрозумілий в експлуатації. Якщо замовити хостинг для WordPress, то установка робиться в один клік. А додавати матеріал за допомогою візуального редактора не важче, вордовского інтерфейсу. Панель адміністратора освоюється в найкоротші терміни.

Велика база плагінів. Модулі потрібні для розширення і доповнення функцій на сайт. Щоб їх завантажити, треба зайти на сайт бази. Велика частина доповнень, шаблонів і модифікаторів знаходиться також в безкоштовному доступі.

Простота структури. При необхідності змінити відображення, стилістику чи структуру сайту можна легко підправити код в файлах теми. У порівнянні з CMS Joomla, шаблонна структура WordPress, ієрархія файлів простіше і зрозуміліше новачкам.

Читайте також: Як підключити Google Analytics на WordPress.

Захист від вірусів. Постійні оновлення від розробників зводять до мінімуму можливості заражень, а з'являються недоліки движка швидко ними виправляються. Наприклад, за результатами досліджень 2013-2014 років за ступенем захищеності CMS серед 30 000 сайтів в «.ru» зоні WordPress виявився на 7 місці. Важливо самостійно проводити заходи щодо захисту веб-сайту і відстежувати його слабкі місця, це більшою мірою зменшить шанс зараження.

Допомога користувачів. Через шаленої популярності на форумах і спеціалізованих сайтах можна оперативно знайти відповіді на виниклу проблему з двигуном WordPress.

Недоліки WordPress

Велике навантаження. При установці на движок WordPress безлічі модифікацій сервер стане сильно завантажуватися, від чого почнуться «фризи» і помилки. Для зниження навантаження варто знизити число плагінів до мінімального, крім того, блог краще розмістити на якісному хостингу. Також можна оптимізувати базу даних і скористатися доповненням для кешування сторінок.

Дублювання. WordPress автоматом робить копію сторінок, що негативно для популяризації блогу. Крім того, він копіює картинки з різними розмірами. Дублювання картинок і сторінок виправляється установкою спеціальних плагінів.

Недовірливість пошукових систем. Популярність движка має і негативне значення. Так як на його основі разом з СДЛ утворюється велика кількість ГС і сателітів, пошукові системи не довіряють новим веб-сайтів WordPress і інших безкоштовних CMS.

Читайте також: WordPress що це таке і з чим його їдять.

Обмежений функціонал. Функцій, закладених в даний движок, з часом стає недостатньо, це проблему вирішують доповнення, проте вони сильно навантажують сервер. Тоді варто звернути увагу на вихідний код движка і скорегувати його на свій смак, для чого потрібні певні навички або виклик фахівця. Тому спочатку варто розібратися з цілями, видом, структурою і специфічними функціями для потенційного веб-сайту.

Погана репутація. Більшість новачків в створенні сайту вчаться у своїх клієнтів, роблячи чимало помилок в розробці. Клієнтам дуже часто не подобається результат, наповнений «багами» і гальмуючий під час кожного кліка. Тому їх відгуки негативні. Так як движок безкоштовний, з ним невигідно співпрацювати агентствам, адже вони позбавляються комісії з продажів від проектувальників інших CMS.

Висновок. Движок WordPress підійде для початківців блогерів, його простота і зрозумілість перекривають для новачка всі інші мінуси.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: