CityHost.UA
Допомога і підтримка

Facebook заявив про те, що він буде судитися

 2225
25.06.2020
article

Найпопулярніша соціальна мережа заявила про подання позову в суд проти компаній, які зловживали довірою користувачів, використувавши їх особисті данні для свого зиску. В Facebook заявили, що в декількох країнах Є і окремих Штатах Америки будуть порушені судові впровадження з приводу несанкціонованого втручання в платформи Instagram та Facebook третіми особами.

В Офісі зробили акцент на неприйнятності обходити умови компанії і створювати свої правила в цих соцмережах.

Ця соціальна медіа-компанія створила перший прецедент в юриспруденції, висунувши такі нехарактерні претензії в захист прав інформації. Звинувченя подано на фейкову службу, зареєстрованої в Іспанії в Испании і сумнівну контору по збору данних зі штату Каліфорнія. Таким чином порушені закони про використання онлайн-платформ, з метою отримання баз даних, зловживання і компьютерному шахрайстві одразу на обох континентах.

Читайте також: Різниця між абсолютним і відносним URL.

З якою метою був впроваджений цей судовий позов? Безумовно: вберігти користувачів від дій злочинців, що будуть спекулювати їх особистими данними.

У впровадженні фігурує Іспанська компанія MGP25 Cyberint Services. Ці хлопці використовували реальні аккаунти для розповсюдження фейкових лайків і коментарів, что є серйозним порушенням закону. Все це робилося з комерційною метою і продовжувалося навіть після офіційного попередження про некоректну поведінку.

В свою чергу в Сан-Франциско (США) в суді разбиратися діло проти Мохаммада Загара. Ему висувають звинувачені в тому, що фіктивна служба Massroot8 вимагала від користувачів підтвердити свої облікові записи на їхньому сайті, аби увійти в мережу.

Читайте також: Рекомендації від TikTok, як залишатися в тренді.

Таким чином Загара отримав можливість доступу до еальних профілей людей, Він обнуляв дані і створював ботів, які лайкали і коментували потрібні йому пости, без узгодження з реальними особистостями.

Цей випадок не свідчить про те, що велика могутня корпорація вирішила придушити маленького незграбного приватного підприємця. Навпаки, ми спостерігаємо за тим, як сьогодні, коли Світом керує інформація, глобальні соціальні мережі намагаються захистити своїх споживачів. Ви лише уявіть, що буде, якщо ваші “соціальні друзі” почнуть отримувати від вас лайки і коменти на інформацію, яку ви навіть і не читали?

Нажаль на данному етапі проти порушників не застосовано жодних санкцій і їх сайти продовжують створювати шпалений кавардак в світовій інформаційній павутині.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і зареєструвати домен com.ua ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: