CityHost.UA
Допомога і підтримка

Google пояснив ситуацію з поганою індексацією

 2302
23.06.2020
article

Черговий відео-чат співробітника Компанії Джона Мюллера з вебмайстрами був присвячений постійним скаргам володарів сайтів на складнощі, що виникають при визначенні наповнення сайту. Є відчуття, що не вся інформація підлягає аналізу.

Одна з претензій: Google припинив сканувати веб-сторінку, за тими самими принципами, що і раніше, а це викликає занепокоєння.

Представник Search Engine Roundtable Баррі Шварц висловив припущення, що в пошуковому алгоритмі системи щось суттєво змінилося, про що і попросив прокоментувати Мюллера. Але Джон заперечив цю підозру, підтвердивши, що ні якість ні глибина індексації сайтів не змінилася. Більше того Google вдосконалив певні звіти в Search Console. Завдяки цьому користувач отримує найточніші показники, і це не говорить про наявність якихось проблем, просто перевірка робиться більш ретельно.

Читайте також: Коливання сайту в пошуковій видачі займають близько року.

Гуглер відмітив, що ніяких особливих нововведень не відбулося. Правда останні пів року інформація подається більш наочно в Search Console. В процесі спілкування він пояснив, чому не варто говорити про кординальні зміни в процесі індексації, бо за великим рахунком їх не відбулося. Було відмічено, що наразі вебмайстри можуть бачити найточніші дані по тих URL, які побачив, але не проіндексував Google.

Хоча це виглядає так, ніби це проблема, яка вимагає негайного рішення або як “недолік”, який терміново треба виправляти. Насправді нічого смертельного в цьому немає, підкреслив Мюллер. Причина полягає в тому, що у алгоритмів програми немає можливості індексувати весь інтернет.

Читайте також: Джон Мюллер про алгоритм BERT.

Було відзначено, що зі співробітниками Search Console відбулася розмова про те, що така інформація додає непорозуміння, і володарі сторінок намагаються виправити помилки. Однак є думка, що ці дані необхідні для розуміння, що сторінки були побачені пошуковиком.

Немає ніякого більш-менш зрозумілого пояснення, чому сторінки побачили, але не проіндексували. Для розробників важливо, аби користувачі розуміли, що сайт вцілому, був побачений, але через його великий об’єм лише мала частина була проіндексована.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і домен com.ua ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: