CityHost.UA
Допомога і підтримка

Джон Мюллер висловився про створення карти сайту

 2092
04.06.2020
article

Нещодавно в Reddit було опубліковано питання про створення файлу Sitemap для великого ресурсу, який прокоментувано і дано поради співробітником Google Джоном Мюллером. За словами фахівця, краще всього відмовитися від створення цього файлу вручну. Він з цього приводу дав інші рекомендації. Один з вебмайстрів повідомив, що має клієнта з технічної виробничої ніші. Компанія займається продажем промислових деталей дуже схожих між собою, але при цьому вони специфічні. Налічується в асортименті більше 2 мільйонів SKU.

Завдання вебмастера полягає в тому, щоб створити карту сайту. Веб-сторінок велика кількість, тому створювати необхідно вручну. Також є список URL, в якому впорядковані товари і категорії. Вони були витягнуті з API. Необхідно відзначити, що тільки до 50 тисяч URL можуть містити файли Sitemap. Усього є 37 сторінок в документі Excel, на кожній з яких знаходиться по 50 тисяч URL.

Читайте також: У Twitter тепер можна планувати свої публікації.

Веб-майстер розповів, як збирається здійснювати поставлену задачу, і при цьому попросив допомоги у досвідчених SEO-фахівців. До цього запису був залишений коментар, який написав співробітник компанії Google Джон Мюллер. За його словами, вручну створювати карту сайту не слід. Він зазначив, що найкраще Sitemap отримати з бази даних або CMS. Також в обговоренні брали участь і інші фахівці, які висловили свою думку. Один з вебмайстрів повідом, що можна зробити Sitemap через API, через який був витягнутий список URL.

Читайте також: IGTV3 відеореклама була запущена в Instagram.

Крім правильного створення карти сайту, необхідно продумати ще один важливий момент. Після того, як Sitemap отримано, необхідно щоб він завжди залишався актуальним. Його потрібно не просто створити, а й постійно підтримувати. Випадок описаний вище має величезну кількість посилань і товарів, і вони можуть постійно змінюватися. В такому випадку буде просто нереально змінювати кожного разу карту сайту вручну.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і домен ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: