CityHost.UA
Допомога і підтримка

Указ про регулювання соціальних мереж був підписаний Дональдом Трампом

 2340
02.06.2020
article

У США посилили контроль над соціальними мережами. 28 травня Дональдом Трампом був підписаний відповідний указ. Нова постанова передбачає внесення коректив до Федерального закону, який був створений на захист IT-компаній. У ньому зазначено, що вони захищені від переслідування з боку судових органів і не можуть залучатися до відповідальності за більшу частину контенту, розміщену користувачами в соцмережах.

Великі технологічні компанії називають цей захист відомий, як розділ 230 Закону США про цензуру в телекомунікаціях, основою інтернету. Але президент США не раз робив заяву про те, що такий розділ дає право Facebook, Google і Twitter цензурувати консерваторів. Самі компанії з цими звинуваченнями були не згодні. «Ми зібралися тут сьогодні з метою забезпечити захист свободу слова від однієї з найсерйозніших небезпек», - сказав Трамп перш ніж підписати документ. У новому указі зазначено, що FCC (Федеральна комісія із зв'язку США) зобов'язана внести поправки в зміст розділу 230. Сьогодні скарги на політичну упередженість будуть розглядатися саме нею.

Раніше кабінет президента США висунув їй прохання перевірити, чи відповідають політики модерації публікується в соцмережах, обіцянкам IT-компаній зберігати нейтралітет. У директиві також є пункт, де зазначено, що федеральним агентствам доведеться внести корективи до витрат на рекламу в соціальних мережах.

Читайте також: У Twitter тепер можна планувати свої публікації.

Передумови

Така реакція Трампа обумовлена ​​тим, що Twitter зробив позначки в двох його публікаціях, посилаючись на те, що вони містять недостовірну інформацію. Згодом президент пригрозив соцмережах і Twitter посилити контроль над ними.

Новий указ: прогнози експертів

Фахівці галузі заявляють, що такі нововведення можуть змусити розробити нові правила і продумати заборони для IT-компаній, яким пред'явили звинувачення в політичній упередженості. Крім цього, є наступний прогноз: директива Трампа може спричинити за собою більш масштабні наслідки і торкнутися, як соцмережі, так і сайти, додатки або сервіси, де користувачі активно викладають пости і діляться своїми поглядами.

В американських джерелах говориться про те, що IT-компанії вже ведуть бурхливі дискусії на тему того, чи подавати судовий позов, який оскаржить новий указ президента. Але до одноголосної думки вони поки ще не прийшли. Фахівці в певних галузях права США впевнені, що, найімовірніше, новий указ буде оскаржуватися в суді, так як він може порушувати першу поправку до Конституції США.

Читайте також: IGTV3 відеореклама була запущена в Instagram.

Заява компаній

Представники компаній прокоментували дії Трампа:

  • Прес-секретар Facebook Ліз Буржуа впевнена, що компанія покладається на захист свободи слова, а поправки, внесені в розділ 230, приведуть до зворотного ефекту. Компанія Google також дала коментар з цього приводу. Прес-секретар Ріва Скіуто заявила, що такі обмеження можуть негативно позначитися на економічній ситуації і тієї ролі, яку Америка грає в свободі інтернету.
  • У Twitter відзначили, що директива Трампа не що інше, як «реакційний і політизований підхід до знакової закону». Компанія впевнена, що розділ 230 захищає запроваджене нововведення і свободу висловлювання і посилається на цінності демократії. А наміри його розгромити несуть серйозну загрозу для майбутнього свободи слова на просторах інтернету.

Заява законодавчого органу

Рон Уайден, американський сенатор, зазначив, що нова директива ніяк не підкріплена законом. Він також сказав, що президент підписав новий указ з метою залякати великі компанії (Facebook, YouTube і Twitter). А основна мета залякування - це змусити їх забезпечити йому підтримку. 28 травня Трамп виступив в Овальному і знову обрушив гору звинувачень на IT-сферу, посилаючись на те, що вона накопичила «неконтрольовану владу».

Вільям П. Барр, генеральний прокурор США, також прокоментував ситуацію. Він зазначив, що Міністерство юстиції Америки бере участь в розробці нового закону щодо посилення контролю над IT-сферою. Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і домен ви можете у хостинг-компанії CityHost.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: