CityHost.UA
Допомога і підтримка

Що таке проксі сервер?

 4264
13.10.2020
article

Сьогодні, коли основна маса комп'ютерів працює через хостинг, використовує різні програми та маскуює вихідні, необхідна додаткова онлайн підтримка. З англійської proxy перекладається, як "довірена особа", тобто зв'язок між споживачем і кінцевим пунктом.

Їх існує два типи:

  • Локальні. Дають можливість не перевантажувати ресурс часто.
  • Зовнішні. Прийнятні для повсякденного приватного застосування, що забезпечує високу швидкість обробки матеріалу і збереження анонімності. Найбільший плюс - це швидкий доступ і легкість використання.

Проксі сервер, що це?

При мільярдний кількості запитів за день необхідний розподільник контенту для правильного напрямку на цільовий пункт з окремим IP. Налаштування проксі-сервера працюють як передавач, прямого контакту між особистим персональним пристроєм і цільовим немає. Подібний зв'язок необхідний для двох несумісних систем.

Немає різниці яким гаджетом користується клієнт мобільним або стаціонарним, сервіс передбачає використання функції фільтрації і забезпечення повної анонімності. Є два види адреси проксі сервера: прямий і зворотний. Перший максимально захищає від зовнішнього впливу з інтернету. Другий говорить про використання захисту за допомогою вищого пристрою.

Можливі типи

Прямі є простим посередником між персональним пристроєм і глобальною мережею. Зворотні пов'язують глобальну мережу з групою подібних пристроїв, їх завдання конвертувати протоколи з одного типу в інший для мереж, що використовують різні алгоритми, і служити шлюзом між локальним пристроєм і інтернетом. Відкиті або безкоштовні проксі сервера мають великий набор функцій. Їх ще називають "публічні" тому, що ними може скористатися будь-хто.

Для кого це потрібно?

В першу чергу користувачам, для яких важливо зберігати повну онфіденційність IP адреси. Сучасні веб-сервіси та онлайн ресурси збирають багато особистої інформації про користувачів мережі: на які сайти клацають, посилання, локації, уподобання в мережі. Щоб зберегти особисту безпеку, можна використовувати доступний публічний варіант і отримати сервіс безкоштовно.

Гарантія безпеки

За допомогою анонімайзера забезпечується повна конфіденційність і недоступність особистої IP адреси, замість якої видно загальний ідентифікатор, що дозволяє зберегти анонімність користувача. Це важливо тому, що за адресою визначається локація і будь-які особисті дані, які можуть бути використані в шахрайських схемах. Навіть безкоштовні проксі сервера в Україні дозволяють приховати геолокацію і розширити можливості по використанню доступів в мережі. Наприклад, приховавши місцезнаходження, можна підключитися до on-line каналів за межами своєї країни.

Контент завантажується швидше

Скорочення часу пов'язано з процесом кешування даних. Всі доступи до онлайн платформ зберігаються автоматично, що економить час на відображення сторінки. Потрібно врахувати, що сторінка повинна бути вже завантажена. Інакше час піде на початкове скачування, зате потім процес йде швидше.

Відсіювання поганих сайтів

Використання посередника дозволяє відфільтрувати веб-платформи, які можуть нести загрозу. Блокування шкідливого контенту проводиться адміністратором, який визначає ступінь небезпеки посилання. Також проксі-сервер служить своєрідним бар'єром. Якщо користувач зайшов на бите посилання, зараженню піддається не його особистий пристрій, а посередник. Сигналом буде блокування ресурсу.

Проксі сервер, список

Знайти потрібну платформу, яка співпрацює з хостингом можна практично у будь-якого інтернет-провайдера і скористатися відкритим доступом. Списки є у вільному доступі в Інтернеті. Геолокація не обмежена. Виберіть потрібні дані і занесіть вручну в пошукове вікно браузера і проксі-службу операційної системи.

Читайте також: Основні біржі вічних посилань.

прокси сервер

З чого почати?

Починати роботу можна відразу після того, як була обрана адреса. Налаштування встановлюються в операційній системі і в браузері. Безпосередня імплементація в систему дозволяє використовувати його всіма програмами, а, установка в браузері, дає доступ тільки в даному браузері. Перший варіант дає можливість управляти через сервер всім трафіком. Другий дозволяє контролювати конкретний браузер, інші працюють в звичайному режимі. Використовувати можна як один, так і кілька проксі для різних програм.

Покрокова інструкція для користувача Windows 10:

  1. У пошуковому рядку Windows внесіть слово "проксі".
  2. Внизу активуйте запуск сервера.
  3. Згідно з інформацією від провайдера внесіть дані порту і служби. Все це можна знайти в документах або на сайті провайдера.
  4. Залишилося тільки зберегти настройки спеціальною кнопкою. Після цих маніпуляцій ви повинні помітити прискорення в роботі і завантаженні.
  5. Якщо використання сервера-посередника більше не актуальне, його можна деактивувати за допомогою відповідної кнопки.
  6. Перевірте підключення через IP адреса: він буде змінюватися в залежності від того включений або виключений проксі.

Windows 7, як внести зміни:

  1. Дії виробляються на панелі управління.
  2. Вибрати в меню настройки мережі та властивості оглядача.
  3. У вікні "властивості інтернету" підключіться до локальної мережі.
  4. Процедура дозволяє налаштувати різні конфігурації, операційна система автоматично підбирає оптимальний сценарій, або користувач робить ручні настройки.
  5. Для ручного втручання потрібно прибрати прапорець з авто визначення для уникнення помилок.

Чому це необхідно?

Посередник між клієнтом і основною веб-платформою потрібен для отримання певної послуги. Наприклад, ви хочете зайти на ресурс новин. Анонімизатор бере запит в роботу і проходить наступні етапи:

  1. Перевіряється локальний кеш на наявність певних відомостей. При позитивному результаті клієнт отримує внутрішній лінк, глобальна интерпелляция не робиться.
  2. При негативному результаті у внутрішньому сховище, пошук триває в інтернеті. З метою безпеки використовується спеціальний загальний ID, а не особистий юзерский. Анонімайзер виступає від імені клієнта, створюючи спеціальну адресу. Тільки після знаходження потрібного контенту виробляється зв'язок з аккаунтом клієнта.

Чотири аспекти даної послуги: створення кеш-файлів, проходження фільтра, контроль за здатністю отримувати інформацію і забезпечення конфіденційності. Передбачені певні параметри для фільтра. Вся інформація сортується за спеціальними характеристиками, необхідні ресурси зберігаються в буфері, навантаження розподіляється між серверами для забезпечення безперебійної роботи і високої швидкості, він створює бар'єр для впливу шкідливих сайтів і кібер атак на персональний комп'ютер.

Читайте також: Що таке ключові слова.

Відмінність анонімного сервера-посередника від звичайного

При пошуку в мережі через звичайний трафік всі запити направляються прямо з комп'ютера користувача на цільовий носій. Дані, які були запитані, перенаправляються безпосередньо на юзерский ПК у вигляді посилання на сайт. У зв'язку з цим користувач повинен передати всі свої особисті дані, щоб відповідь повернулася безпосередньо вам. Дані про вас будуть збережені, в результаті інформація перестає бути конфіденційною, і нею можуть скористатися просунуті шахраї.

Особливості анонімного проксі-сервера

При використанні анонімного входу конфіденційність повністю захищена від третіх осіб. Замість особистого IP створюється штучна тимчасова адреса, яка відправляє запит в мережу. Після відповіді клієнту, дані про користувача не зберігаються, що забезпечує повну секретність. Оператору доступні тільки дані адреси Анонімайзера. З іншого боку, теж блокується інформація і видно тільки шлях запиту від комп'ютера користувача до посередника. результат відстежити неможливо.

Читайте також: Що таке хостинг.

Анонімний доступ є як платний, так і безкоштовний. У мережі можна знайти безліч різних варіантів високої якості. Додатки кешують запити на контент, що відбивається на швидкості пошуку інформації. Через проксі сервер можна працювати без встановлення додаткового програмного забезпечення, є безліч доступних безкоштовних версій. Завдяки маскуванню адреси відбувається прискорення трафіку і забезпечується гарантована безпека даних. Тільки якісні і дорогі віртуальні приватні мережі дають повну гарантію анонімності і високу швидкість обробки запиту.

Нюанси роботи через сервер-посередник

Для початку роботи в операційну систему вводиться адреса з проксі списку. Та ж інформація вноситься в браузер. Практично всі браузери запускають інформацію автоматично після першого внесення. Якщо ви помітили, що ваш інтернет провідник не зберіг посилання, потрібно вручну зайти в налаштування і поправити помилку, щоб всі програми перенаправлялись автоматично на комп'ютер в майбутньому.

Як працювати з Google Chrome?

  1. У верхньому правому куті браузера знайдіть опцію "Налаштування".
  2. У додаткових налаштуваннях потрібно провести зміни.
  3. У властивостях інтернету буде посилання на локальну мережу. Для активації проксі-сервера введіть потрібну адресу.

Особливості налаштувань для Firefox:

  1. Вікно меню відкривається в верхньому правому куті натисканням на галочку.
  2. В опції "Додатково" буде посилання на мережу і загальні настройки.
  3. Адреса і порт вносяться в ручні настройки служби і HTTP. Всю інформацію можна знайти в списку проксі-серверів.
  4. Після закінчення використання необхідно все видалити. Якщо проксі сервер перестане бути активним або доступ до нього буде заблокований, ви не можете скористатися інтернетом.

Проблеми та помилки, які можуть виникнути в процесі роботи

Є ряд причин, за якими виникають помилки при спеціальному використанні серверів посередників.

  1. Перевантаження платформи. Це стосується в основному безкоштовних версій. Ними користується величезна кількість користувачів. Як правило обсяг трафіку не справляється з кількістю запитів і ресурс починає перезавантажуватися. Користувач сприймає це як збій в системі. Часто клієнти вважають за краще скористатися іншими сервісами.
  2. Можливість входу може бути заблокована, якщо ресурс був відключений або видалений зовсім. Причин як правило дві: технічний збій або не дотримання провайдером умов оплати. Потрібно скористатися іншим сайтом.
  3. При зміні власником IP, підключитися буде неможливо. Проблема вирішується через введення потрібної конфігурації в браузері або системних настройках.
  4. Помилка при передачі даних під час з'єднання через невірні налаштувань самого проксі сервера. Виправити можна, зв'язавшись зі спеціальною службою технічної підтримки. Фахівці перевірять настройки анонімізації, доступ на ресурс, можливі помилки введення інформації, адрес і мережних портів.

Важлива інформація для тих, хто вибрав проксі.

  1. Застосування сервера-посередника дає користувачеві повну гарантію збереження особистих даних в секреті. Але якщо поставити собі за мету і мати достатні знання і навички, можна отримати доступ до інформації, обійшовши анонимизатора.
  2. Щоб цього не сталося, важливо дуже уважно проаналізувати всі особливості проксі сервера, перш ніж зупинити свій остаточний вибір на одному з них. Пам'ятайте, що провайдер має доступ до персонального пристрою, а відповідно до даних. Це можливо в тому випадку, якщо доступ відбувається не через HTTPS, а HTTP. Тоді ваші дії можна легко простежити. Іншу небезпеку становить оператор адміністративної служби. Він може без пояснень і попередження блокувати доступ.
  3. Іноді пропускна здатність обмежується безпосередньо провайдером. У такому випадку потрібно переконатися, що у вас високий трафік, і проблема не в вас.
  4. Існують так звані "прозорі" сервера. Їх спеціально застосовую провайдери. За допомогою таких проксі достовірності програмний продукт надсилатиме кінцевому ресурсу всю інформацію про ідентифікатор. Спосіб застосовується для поліпшення трафіку.
  5. Краще купувати послугу, а не використовувати безкоштовний доступ. Практично 80% відкритих доступів не використовують протокол HTTPS, що, зменшує гарантії безпеки і захисту від кібератак. Деякі безкоштовні ресурси самостійно змінюють коди і розмітку, засинаючи користувача рекламою.
  6. Для того, щоб не помилитися з вибором при покупці, перегляньте рейтинг надійності. Переконайтеся, що ваш провайдер користується перевіреним хостингом.

Зважуючи можливості анонімайзера і VPN, перевірте протоколи. У будь-якому випадку, вибираючи між виділеним сховищем і анонімайзером уважно поставтеся до питання безпеки і рівню захищеності, який пропонує провайдер. Замовити робочий проксі сервер, якісний хостинг, зареєструвати домен можна в компанії CityHost. Ми надаємо вам можливість повного контролю над своїм ресурсом, якісну технічну підтримку 24/7, гарантію повної безпеки.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: