CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як скоротити посилання: 15 ТОП сервісів

 8637
13.10.2020
article

Для просування сайту важливо використовувати масу інструментів, в тому числі і короткі посилання. Довгі лінки плутають і дратують читача, їх складно запам'ятати, вони займають багато місця. Вони не просто важко читані і незручні, але можуть стати проблемою переадресації на цікавий контент. Деякі платформи мають обмеження в кількості символів, тоді посилання працювати не буде, і матеріал не відкриється. Також їх складно аналізувати: система видає громіздкі звіти на їх підставі.

Через це лінки скорочують за допомогою спеціальних додатків, що створюють нову коротку адресу. Джерело зберігається в системі, завдяки особливому ключу за яким програма розуміє, що по короткій версії потрібно звертатися на правильну адресу. У статті ми поділимося рецептом, скорочення посилань і секретами робочого процесу.

Чим хороші короткі посилання?

Перше - це легкість сканування. Для складних посилань потрібен об'ємний розмір відбитка. QR-код коротких линків сприймаються будь-яким пристроєм. При цьому короткий код логічний і зрозумілий. Довгі лінки вимагають великий розмір відбитка. Скоротити посилання важливо для економії місця. Цікаво, що межа дуже тонка: 49 символів займає в двічі менше обсягу, ніж 50. Скорочений URL - панацея для соціальних мереж і єдине можливе рішення. Така адреса легко вводитися і запам'ятовується.

Для якісного обслуговування споживачів партнерські програми воліють скорочувати посилання. Довгі адреси виглядають громіздко і кострубато, особливо при розсилці реклами. І останній аргумент. QR-коди і теги NFC краще реагують на адреси, якщо посилання скоротити. Тепер зрозуміло, чому потрібні короткі лінки, щоб їх зменшити придумали сервіси скорочення посилань.

Як скоротити посилання онлайн

Важливо вкорочувати адресу з чітким дотриманням протоколу захисту. особливо це суттєво якщо контент містить комерційну або особисту інформацію. Далеко не кожен сервіс скорочення посилання досить просунутий, щоб зберегти певні дані закритими. Є спеціальні плагіни, наприклад в WordPress, які при перенаправленні посилання її зменшують. Тому перенаправлення потрібно підв'язувати до плагінів. Скоротити посилання можна і через зовнішній провайдер.

Для орызання лінків використовуються хостинги з використанням входу через FNR. Перед створенням переадресації потрібно прописати короткий внутрішній URL. Багато користувачів вважають за краще використовувати доступні сервіси, але вони не повідомляють користувача про зміни. Це порушує політику захисту. Стандартні сервери діють таким чином: формується недовгий URL, для формування звіту за кількістю кліків в поточному браузері, для чого зберігають IP користувача.

url сокращение

Виберіть для себе кращий сервіс зменшення посилання

Найчастіше використовують Bitly. Причина в простоті його використання і безкоштовної реєстрації. Панель управління містить зручні інструменти в великому різноманітті. За допомогою сервера легко відстежити биті посилання, використовуючи простий знак плюс. Спеціаліст легко може відстежити статистику і змінити спосіб управління посиланням. Вид посилання на цьому сервері такий: "bit.ly/xyz". Процес запускається простим копіювання і запуском команди "Скоротити".

Функціонально і просто працює Goo.gl. Він доступний, безкоштовний, а ще не вимагає реєстрації. Як і в першому варіанті, панель зручна, статистика зрозуміла і солідна. За безпекою можна стежити. Для використання цих можливостей потрібно просто додати "goo.gl" в посилання. Є одна проблемма, Google збирається закрити цей сервер в найближчі місяці.

Читайте також: Що таке ключові слова.

Еталоном безпеки можна вважати t1p.de виробництва Німеччини. Це найнадійніший скорочувач посилань. З властивою німцям точністю сервер перевіряє можливі атаки і шкідливі програми перш ніж запустити процес. Використовуючи його, ви можете бути впевнені в абсолютній конфіденційності. Сервер пропонує додаткові опції по визначенню життєвого терміну посилання і швидкості переходу. Для використання в пошуковому рядку вводитися адреса сайту і функція "Перевірити наявність". У порожньому полі введення з'явиться випадкове коротке посилання.

Найдавніший і наіконсервативніший зменшувач посилань в нашому списку Is.gd. Його життєвий цикл - десятиліття. За цей час не зазнав ніяких змін ні в принципі роботи ні в дизайні. Додайте посилання в закладку і скорочуйте будь-які лінки швидко і якісно. У нього проста, зручна панель управління, що застосовується в основному для реклами і візиток. Попередній перегляд дає можливість відстежувати статистику посилання. Лінки завжди доступні і незмінні після створення, є можливість внести в них зміни, щоб вони стали для вашого продукту унікальними.

TinyURL по праву вважається класикою, його фішка полягає в тому, що ви можете створювати не просто посилання, а окремі URL-адреси. Вони вводяться відразу після домену. Ще одна перевага-простота у використанні. У текстове поле на сайті вводиться довге посилання, і процес запускається.

Новаторським і найновішим серед всіх плагінів вважають Rebrandly. Всі деталі продумані з метою полегшення роботи користувачем. Платформа містить корисні додаткові функції і не вимагає реєстрації. На відміну від інших серверів на цьому є можливість редагувати вже створені посилання. Безкоштовний обліковий запис дозволяє створювати тисячі коротких посилань за відносно невисоку плату.

Соцмережі надають перевагу у використанні Ow.ly певної функції самого популярного інструменту управління Hootsuite. За допомогою неї скорочуються посилання саме в соцмережах. Для користувачів Hootsuite процес спрощується. Можна заходити безпосередньо з панелі інструментів. У ній же доступний перегляд статистики. Деякі моменти:

  • звіт ефективності URL і перенаправлення посилань;
  • перевірка коротких лінків;
  • ранжування;
  • підтримка мобільних додатків;
  • відстежує рівень соціальної рентабельності.

Електронна комерція добре взаємодіє з AdLinkFly. Цей ресурс дозволяє монетизувати процес. Він легко кооперується з соціальними мережами, необхідний рекламодавцям і парнёрским сайтам.

Досить простий спосіб скоротити посилання - скористатися Bit.do. Існує два варіанти: з реєстрацією або без неї. Реєстрація дає певні переваги. Ви зможете бачити роботу посилань, і хто за ним переходить. Також є можливість використовувати особистий домен прикріплений до бізнесу. Ці посилання безстрокові.

Підтримку браузера надає Mcaf.ee, одна з найвідоміших компаній з комп'ютерної безпеки. Скорочення посилань відбувається відповідно до всіх вимог дотримання конфіденційності. Додаткова опція: адреса з якого прийшло скорочене посилання. Ця інформація потрібна для того, щоб підвищити безпеку.

Служба підтримки надає вихідний адресу, аби користувач міг переконатися в тому, що посилання підходить для використання. Для багатьох браузерів плагін додається прямо на панель, що значно спрощує роботу.

url

Stumbleupon - сервіс, який рекомендує своїм користувачам ресурси і публікації в залежності від уподобань. Сам по собі сайт цікавий тим, хто шукає різний цікавий контент, яким ви можете ділитися на своїх сторінках в соцмережах. Він містить інструмент щодо скорочення посилань Su.pr. Цей зменшувач дає можливість залишати коментарі та лайкать безпосередньо за посиланням. Програма дає статистику відвідувань.

Читайте також: Основні біржі вічних посилань.

Власники брендів вважають за краще Polr, який надає окремий хостинг і володіє сторінкою для демонтування. Таким чином перш ніж прийняти умови роботи, ви можете перевірити чи підходить вам контент. Додатково ви можете отримувати аналітику по роботі і розміщення посилань. Ще одна перевага: будь-якому бренду можна дати окремий URL.

Безпрецедентно високий рівень відстеження гарантує BudURL. Цей сервіс підійде для електронних листів і публікацій, в принципі, нічого нового. Відмінною особливістю є функція великого відстеження, забезпечення повної конфіденційності і контролю, внесення змін місця публікації посилання і призначення. Простим натисненням кнопки ви отримуєте звіт про кількість кліків на посилання. При всій багатофункціональності суворе дотримання безпеки даних абсолютно гарантовано.

Автор послуги Moourl.com вирішив трохи пожартувати. підключивши інструмент, ви зустрінете милу мультяшних корівку. Не варто губитися і думати, що ви зайшли на сайт з мультиками. У спеціальне поле вставте посилання, яке треба скоротити і натиснути, знову таки не дивуйтеся, "Moo!". Пережити цю невелику подорож в дитинство можна абсолютно безкоштовно і з користю. Робота сервісу направлена ​​на скорочення посилань. Задумка автора, інженера-програміста зі значним портфоліо, була потролліть інші плагіни. Метою Родріго було створити доступний, простий, незамороченний скорочувач посилань для тих, хто зовсім нічого не розуміє в програмуванні.

Трохи дитячий дизайн заспокоїть будь-якого початківця блогера або піарника. Тут немає страшних переадресаций в панелі інструментів і нескінченних переходів від одного кроку до іншого. Все гранично зрозуміло. Може бути функціонал не великий, але він підійде кожному новачку, який губиться при вигляді складних інтерфейсів.

Останній учасник хітпараду сервісів скорочення посилання Cutt.us. Назва лаконічна і страшна, можливо через те, що сервіс забезпечує Саудівська Аравія. В даному сервері все чітко і виважено: статистика по будь-якому вашому запиту, широкий асортимент інструментів для роботи з продуктом. Але головне, що можна скорочувати посилання масово. У платній модифікації використовується до 100 посилань одночасно. Найважливіше, що інструмент доступний і на мобільних пристроях: телефонах і планшетах. А це вже ноу-хау, згідно з тестом Mobile-Friendly, який підтверджує не тільки унікальність, але і високу якість послуги.

Що в результаті

Укорочені посилання краще, ніж довгі. Довгі лінки виглядають заплутано і незрозуміло. Короткі лінки легше запам'ятати і внести вручну при необхідності. Вони незамінні в мейлах і соцмережах, для яких важлива стислість. Бренд повинен бути відомим, а не зарозумілим.

Завжди перевіряйте безпеку сайту, який використовується для скорочення. Перевірте, щоб посилання виявилося на своєму місці, що воно не бите, переконайтеся в його довгостроковості. Для цього потрібно використовувати перевірені сервіси (кілька з них ми запропонували). Якщо упустити цей момент, можна через якийсь час виявити, що посилання не працює. І останнє, читайте наш блог і ставте запитання, які цікавлять вас.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити хостинг України з конструктором сайтів, ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: