CityHost.UA
Допомога і підтримка

Вплив швидкості сайту

 3120
28.06.2019
article

Швидкість завантаження веб-сторінок — характеристика, яка відіграє величезну роль у тому, як швидко ви будете рухатися до вершини видачі Гугла. Адже з червня 2018 року вона є фактором ранжування в мобільній версії пошуку цього пошуковика.

Швидкі сайти люблять не тільки краулери, але й користувачі. Затримки завантаження веб-сторінок навіть у кілька мілісекунд серйозно знижують конверсію і прибуток онлайн-бізнесу падає.

Сьогодні ви дізнаєтеся про те, які є інструменти для вимірювання швидкості завантаження блогів, онлайн-порталів та інтернет-магазинів, чому для прискорення просування слід замовити надійний і швидкий хостинг, а також які дії виконуються в першу чергу, щоби зробити веб-проект швидким.

Як виміряти швидкість сайту

PageSpeed ​​Insights — найпопулярніший інструмент, який перевіряє швидкість сайту. Крім інформації про те, як швидко з моменту введення URL і натискання кнопки Enter вміст веб-сторінки стає доступним для перегляду, цей онлайн-сервіс визначає чинники, що заважають ресурсу швидко завантажуватися.

Інші безплатні інструменти для вимірювання швидкості сайту:

  • gtmetrix.com
  • tools.pingdom.com
  • webpagetest.org
  • performance.sucuri.net
  • pagelocity.com

Способи прискорення сайту

  1. Увімкніть стиснення. Використовуйте для цього gzip — утиліту, що зменшує розмір файлів JS, HTML, CSS, які важать понад 150 байт. Не рекомендується використовувати gzip-стиснення для зображень — замість цього зменшуйте вагу картинок у Фотошопі або за допомогою сервісу Squoosh.
  2. Скоротіть код файлів HTML, CSS і JS. Це робиться шляхом видалення зайвих пробілів і символів, коментарів і т. д. Гугл рекомендує використовувати для мініфікаціі файлів утиліти HTMLMinifier, CSSNano, csso і UglifyJS. Швидкість завантаження сайту після зменшення розміру HTML і CSS файлів виростає.
  3. Усуньте редіректи. Перенаправлення з однієї веб-сторінки на іншу уповільнюють завантаження ресурсу. Щоби знайти редіректи в інтернет-магазині, блозі або порталі, використовуйте ПО Screaming Frog SEO Spider або Netpeak Spider.
  4. Використовуйте кешування в браузері. Якщо налаштувати цей спосіб оптимізації, під час першого завантаження веб-сторінки, її вміст буде збережено на комп’ютері користувача. Наступного разу, коли він знову зайде на цю ж сторінку, буде завантажена її кешована версія. Це займає менше часу, ніж якби веб-сторінка завантажувалася із сервера.
  5. Орендуйте віртуальний сервер. Веб-проекти на цьому типі хостингу завантажуються моментально. До того ж, коштує VDS дешевше виділеного сервера. Тому, якщо ви задасте досвідченому веб-майстру питання про те, як прискорити завантаження сайту, з великою ймовірністю почуєте: «Орендуйте VDS!».
  6. Використовуйте CDN. Мережа доставки контенту — безліч серверів, розташованих у різних частинах світу. Під час підключення до CDN, файли онлайн-ресурсу копіюються на кожен із цих серверних комп’ютерів. Далі, коли користувач заходить на сайт, CDN визначає, який із серверів географічно ближче всього до користувача, і завантажує вміст із нього. Завдяки цьому, швидкість завантаження онлайн-ресурсу залишається високою, незалежно від того, з якої частини світу до нього звертаються.
  7. Оптимізуйте зображення. Перше правило — використовуйте формат PNG для графічних елементів із менш, ніж 16 кольорами, JPG — для інших фотографій або картинок. Друге правило — використовуйте CSS-спрайти для значків, кнопок і інших зображень, які часто з’являються на сторінках онлайн-проекту. Третє правило — якщо якість графіки не повинна бути ідеальною, використовуйте сервіси для стиснення зображень. Наприклад, Squoosh.

Що несе за собою прискорення сайту

Після того, як ви виконаєте викладені вище рекомендації, ще раз перевірите сайт на швидкість і побачите, що завантаження веб-сторінок знизилася на кілька мілісекунд або навіть секунд, готуйте зібрати такі плоди старань:

  • зниження відсотка відмов, яке позитивно впливає на поліпшення поведінкових факторів;
  • збільшення рівня довіри з боку пошуковиків і більше шансів вивести веб-проект у ТОП, докладаючи менше зусиль;
  • збільшення числа повернувшихся клієнтів, які запам’ятали про високу швидкість блогу або інтернет-магазин і про те, що не довелося витрачати час на очікування завантаження сторінок.

Ці три переваги прискорення онлайн-ресурсу в підсумку призводять до того, що ви починаєте отримувати більше прибутку, незалежно від того, чи продаєте товари, надаєте послуги або рекламуєте партнерські продукти.

Зверніть увагу! Виконувати перевірку швидкості сайту слід регулярно. Не забувайте про те, що швидкий інтернет-магазин або портал може почати «гальмувати» після установки нового розширення, доповнення, плагіна або теми.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанія CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: