CityHost.UA
Допомога і підтримка

Вплив циклічних посилань

 3993
25.06.2019
article

Циклічні посилання — це лінки, які ведуть на ту ж веб-сторінку, на якій розміщені. Приклад, який зустрічається на багатьох сайтах — пункти меню «Контакти» або «Про компанію», які залишаються клікабельним після того, як користувач перейшов на сторінку «Контакти» або «Про компанію» відповідно.

Чому важливо видалити зациклені посилання

Вплив циклічних посилань на SEO — вкрай негативний. Це проблема, яка уповільнює рух інтернет-магазинів і блогів до перших рядків видачі пошукових систем. Основні причини того, чому важливо позбутися таких URL:

  1. Вводять відвідувачів в оману. Користувач, який вперше зайшов на той чи інший сайт і провів на ньому достатньо часу, зазвичай починає плутатися в навігації. Він також може забути, які сторінки вже відвідав, де перебуває зараз і як сюди потрапив. Якщо на сайті немає циклічних посилань і, перебуваючи на сторінці «Доставка й оплата», користувач бачить, що вона неактивна, йому стає легше орієнтуватися в навігації.
  2. Їх не люблять пошукові системи. Краулери, які переходять по зацикленому лінку, змушені переходити по ньому знову і знову. За це пошуковики карають сайт уповільненням зростання позицій у видачі. Усунення циклічних посилань допоможе веб-павукам правильно зрозуміти структуру вашого сайту й не витрачати даремно на його сканування краулінговий бюджет.
  3. Не приносять відвідувачам ніякої користі. Сучасні веб-проекти створюються у такий спосіб, щоби кожен їхній елемент приносив користь користувачеві. Клікнувши по зацикленому посиланню, відвідувач блогу, порталу або інтернет-магазину очікує побачити новий контент. Але потрапляє туди ж, де тільки що перебував. У підсумку він витрачає час, а враження від користування сайтом у нього залишаються не найкращі.

Зверніть увагу! Зациклені URL на сторінках блогів, порталів та інтернет-магазинів гальмують їхнє просування. Але не так сильно, як низька швидкість сайтів. Щоб онлайн-ресурс «літав» навіть у години пікових відвідувань, рекомендуємо орендувати віртуальний сервер на СітіХост. 50 ГБ на бекапи, SSD-диски, повний root-доступ і 100 % автоматизація управління — мала частина переваг VDS CityHost.

Як знайти зациклені посилання

Оптимальний метод пошуку циклічних URL, який не вимагає грошових витрат, але на який потрібно витратити час — вручну:

  • Перевірте хлібні крихти. Часто останній пункт навігаційного ланцюжка вказує на сторінку, на якій перебуває відвідувач. І так само часто він залишається клікабельним. Вирішити таку проблему допоможе або програміст компанії, який зобов’язаний знати як усунути циклічні посилання на сайті, або розробник движка.
  • Перевірте список категорій. Якщо рубрики блогу або порталу вказуються в сайдбарі або футері кожної веб-сторінки, під час переході в ту чи іншу категорію, часто виникає циклічний лінк.
  • Перевірте зображення в статті або новині. Деякі з них можуть вести на сторінку, на якій опубліковані, створюючи у такий спосіб зациклення.
  • Перевірте головне меню. Приклад циклічних УРЛів у меню сайту вже наводився на початку статті. Після переходу на сторінку «Контакти» або «Політика конфіденційності», пункт меню, який веде на «Контакти» або «Політику конфіденційності» відповідно, повинен ставати неклікабельним.
  • Перевірте логотип. Зручно, коли після кліку по логотипу виконується повернення на домашню сторінку онлайн-ресурсу. Але шкідливо для просування, коли логотип залишається клікабельним на головній сторінці.

Ви дізналися, що таке циклічні посилання і як їх знайти на сайті. Видаливши зациклені лінки з веб-сторінок, а також вирішивши інші проблеми з технічною оптимізацією (наприклад, вихідні посилання або дублі контенту) з часом помітите, що просувати сайт стало простіше і швидше.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити український хостинг ви можете у хостинг-компанія CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: