CityHost.UA
Допомога і підтримка

The Wall Street Journal завив, що YouTube в фаворитах у Google

 2016
22.07.2020
article

Складається враження, що вся необхідна відеоінформація зберігається виключно на YouTube. Принаймніі Google-пошуковик видає посилання на канал в топі. Підозру підтвердили дослідники журналу The Wall Street. Для перевірки був створений бот, який заходив з різних айпішників і шукав відео, які точно розміщені і в інших соціальних мережах. YouTube незмінно в лідєрах. Зробили висновок про внесення технічних змін алгоритмів самою компанією Google, щоб тримати рейтинг Каналу високим.

На цю претензію прес-секретар Корпорації Лара Левін відповіла спростуванням: пошуковик чистий перед користувачами, використовуються лише алгоритми по виявленню найбільш корисної інформації. Однак конкретні приклади, наведені в статті Журналу, вона відмовилася коментувати.

Читайте також: Нові можливості від Google і бета-тестування Google ADS.

Це загрожує грандіозним антимонопольним скандалом, адже конкурентні маніпуляції Google вже викликали питання у Міністерства юстиції США, тому в кінці липня доведеться дати пояснення Конгресу щодо внутрішньої політики лобіювання інтересів деяких партнерів.

Суттєвим доповненням до позову буде і торішнє розслідування Журналу, в якому було заявлено про навмисне ​​підтасовування налаштувань командою інженерів Компанії для досягнення певних бізнес-цілей.

Читайте також: Ok Google став зрозуміліше і ближче до людей.

У січні цього року провели спеціальне тестування, згідно якого схожі або ідентичні відео на Facebook, VIVENDI SA, Twitter Inc. і TikTok не ранжуються так високо, як YouTube. Підозріло звучить і "умовивід" Google, що зростання популярності Каналу в січні 2020 робить його найсильнішим з медіа-гігантів.

Ситуація виглядає не дуже привабливо. Що ж, почекаємо 27 липня, коли стане зрозуміло чи симпатії Google зацікавлять антимонопольний комітет чи їм все зійде з рук. Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах. Нагадаємо, що купити надійний VPS сервер і зареєструвати домен in.ua ви можете у хостинг-компанії CityHost.

 


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: