CityHost.UA
Допомога і підтримка

Огляд сервісу Quirktools

 2706
09.01.2020
article

Адаптивність сайту – важливий момент, який треба враховувати при SEO-просуванні. Якщо раніше цей пункт вважався просто рекомендацією пошукових систем, то тепер він являється одним з факторів ранжування. А це означає, що Google і Яндекс перевіряють, наскільки добре сайт адаптований для мобільних користувачів. Тим площадкам, у яких з цим повний порядок, вони дають високі позиції у видачі, а всім іншим – низькі. Та й самі користувачі все частіше виходять в інтернет зі смартфонів і планшетів. І якщо сайтом не зручно користуватися – вони миттєво покидають його.

Перевірити адаптивність сайту можна за допомогою спеціалізованих сервісів. Наприклад, через Quirktools. Його ми і розглянемо в даній публікації.

Функціональні можливості інструменту Quirktools

Перевірка адаптивності сайту за допомогою Quirktools виконується простіше простого:

  1. Зайдіть на сайт https://quirktools.com/.
  2. Перейдіть у вкладку «Screenfly» і вкажіть URL-адресу аналізованого веб-ресурсу.
  3. Виберіть потрібні активні елементи, щоб подивитися, як виглядає сайт на різних екранах.

Першою йде іконка з комп'ютерами і ноутбуками. На вибір тут пропонуються екрани розміром від 10 до 24 дюймів і роздільною здатністю від 1024х600 до 1920х1200 пікселів відповідно.

Друга ікона – пл.аншети. Тут теж доступні всі варіанти: від 7 до 8,9 дюймів (від 533х853 до 800х1280 пікселів).

Далі йде іконка для смартфонів з безліччю різних дозволів:

І остання ікона – телевізори. Так, відсоток користувачів, які заходять в інтернет з ТБ, невеликий, але все ж. Тому можна заодно і подивитися, як сайт відображається на величезному телевізорі.

Додатковий функціонал сервісу

Якщо стандартна роздільна здатність не підходить – її можна вказати вручну. Для цього на сервісі передбачена кнопка «Custom screen size». З її допомогою можна вказати будь-яке нестандартну роздільну здатність, якщо потрібної не виявилося серед запропонованих варіантів.

Читайте також: Що таке хостинг і як його замовити в CityHost.

Також сервіс Quirktools дозволяє імітувати поворот екрану на пристроях, які підтримують таку можливість. Для цього передбачена опція «Rotate».

Додатково інструмент Quirktools може:

  • показувати, як сайт відображається на тому пристрої, з якого ви зайшли (розділ «Retro»);
  • створювати карту сайту (опція «Smaps»);
  • будувати шаблони web-сторінок (функція «Wires»).

Але для отримання доступу до цього функціоналу потрібно пройти реєстрацію (для перевірки адаптивності в ній немає потреби).

Підсумки

Як бачите, користуватися сервісом Quirktools дуже просто. Достатньо вказати доменне ім'я сайту – і можна дивитися, як він відображається на різних пристроях: комп'ютерах, смартфонах, планшетах і навіть на телевізорах. І заодно – перевірити працездатність меню і різних елементів навігації.

І якщо раптом виявляться недоліки – їх можна швидко виправити, не чекаючи, поки із-за цього погіршаться поведінкові чинники. Тому якщо ще не перевіряли сайт на адаптивність – обов'язково зробіть це найближчим часом.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: