CityHost.UA
Допомога і підтримка

Огляд сервісу 2ip

 10512
10.01.2020
article

Сервіс 2ip – один з популярних інструментів в арсеналі веб-майстрів і SEO-оптимізаторів. Спочатку створювався для перевірки IP-адреси пристрою, з якого виходять в інтернет. Про це свідчить Title головної сторінки, залишився незмінним донині.

Сьогодні інструмент 2ip окрім IP-адреси показує і інші дані: про браузер, провайдера, місце розташування пристрою, з якого вийшли в мережу. Також у нього з'явилися додаткові функції, які стануть в нагоді для аналізу сайту. Тому дана публікація присвячена огляду 2ip і його інструментів.

27 корисних тестів на 2ip

Якщо в верхньому меню вибрати перший розділ «Тести» – відкриється нова сторінка з простими і корисними функціями, яких налічується 27 штук. Під кожним тестом коротко описано, що він робить і навіщо потрібен. Докладно пояснювати тут не потрібно – кожен зможе розібратися самостійно.

Половина тестів стосується характеристик з'єднання ПК або смартфона з мережею. А друга половина – параметрів роботи сайту. Відповідно, вони можуть стати в нагоді як простим користувачам, так і власникам блогів чи інших веб-ресурсів.

Читайте також: Що таке хостинг.

Інструменти 2ip для вебмайстрів

Крім простеньких тестів на сайті є непоганий арсенал для вебмайстрів. Ним можна користуватися при створенні сайтів або при розробці стратегії просування. Розглянемо докладніше основні функції:

  1. Сайти на одному IP. Показує кількість площадок, які являються сусідами. Якщо їх занадто багато - це може збільшити навантаження на сервера хостингу і, відповідно, погіршити швидкість роботи сайту.
  2. Пошук доменного імені. Ця функція сервісу 2ip виручає, коли потрібно вибрати домен сайту. Можна пробувати різні варіанти і відразу знайти вільні назви.
  3. Доступність сайту. Виручає, коли потрібно визначити причину, чому сайт недоступний за своєю URL-адресою. Все, що потрібно - вказати домен конкретної площадки.
  4. Відвідуваність сайту. Показує приблизну кількість відвідувачів. Виручає в тих випадках, коли немає доступу до лічильників аналітики чи інших інструментів (наприклад, для аналізу сайту конкурентів).
  5. Конвертор punycode для .рф доменів. Показує, як виглядає кириличний домен для пошукових систем, програм, web-сервісів і користувачів (при копіюванні адреси).
  6. Перевірка сайту на віруси. Виявляє шкідливі коди, через які можна втратити і відвідувачів, і довіру з боку пошукових систем.
  7. Наявність IP в спам-базах. Допомагає визначити причину, чому різко знизилася кількість відвідувачів з пошукових систем. Іноді так буває, що один із сайтів-сусідів отримує бан, а всі інші, які знаходяться на тому ж IP-адресу, теж потрапляють до «чорного списку». В даному випадку рішення одне – зміна IP-адреси на іншу. Також якщо IP-адреса потрапить в спам-бази, то майже всі поштові сервіси будуть автоматично кидати листи з розсилок в категорію «Спам».

Функціонал сервісу 2ip для аналізу конкурентів

При необхідності можна виконувати і аналіз конкурентів за допомогою 2ip. Спеціально для цього на сервісі передбачені ряд функцій:

  1. Інформація про IP-адресу. Крім самого IP додатково підтягує дані з сервісу Whois та показує провайдера, хост, місто і країну.
  2. Хостинг сайту. Виводить дані про сервера, на яких розміщений сайт конкурента.
  3. Система управління сайтом (CMS). Визначає, на якому движку працює площадка. Отримана інформація може використовуватись для будь-яких цілей. Наприклад, для створення нового сайту на тій же CMS, що і у конкурента.
  4. Всі домени одного власника. Показує інші веб-ресурси конкурента. Виручає в випадках, коли є підозри, що він побудував мережу сателітів або використовує дорвеї.
  5. Інформація про сайт. Видає детальний звіт про площадку. Показує його авторитетність, наявність реєстрації в каталогах, швидкість завантаження, інформацію по беклінки, наявність VPS серверу та ін. Тут же є посилання на деякі інструменти, що згадуються вище, що виключає необхідність користуватися ними в окремому порядку.

2ip

Підсумки

Як бачите, сьогодні сайт 2ip.ru – багатофункціональний сервіс. Він має безліч цікавих тестів і функцій, які стануть в нагоді абсолютно всім. Прості користувачі можуть використовувати будь-який потрібний інструмент 2ip окремо, а вебмастера та SEO-оптимізатори – користуватися всім функціоналом для аналізу потрібних сайтів (власних чи конкурентів).

Вище були розглянуті найбільш корисні функції, але їх на порядок більше. Тому рекомендуємо додати даний сайт в закладки (або просто запам'ятати його адресу) – в майбутньому він ще не один раз стане вам в нагоді.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що замовити дешевий хостинг ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: