CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як відключати посилання за допомогою Disavow Links Tool

 2952
01.11.2019
article

Будь-який власник сайту може зіткнутися з просіданням позицій через низькоякісні зворотні лінки. Для реабілітації площадки в очах пошукових систем тут необхідне фізичне видалення зовнішніх посилань. Але домовитися з власником сайту-донора або адміністрацією біржі виходить не завжди.

До 2012 року це вважалося проблемою, поки не з'явився Disavow Links Tool. Несподіваний подарунок від Google сподобався всім. Адже Disavow Links Tool – це спеціальний інструмент, розроблений для відхилення неякісних зворотних посилань. Так, за фактом він їх не видаляє. Але інструмент повідомляє пошуковику, щоб той не брав до уваги дані посилання при ранжируванні. І це суттєво полегшило роботу з посилальним профілем сайтів.

Що треба знати перед застосуванням інструменту?

  1. Інструмент не видаляє зовнішні посилання, а тільки відхиляє їх. У списку лінків, що відображається в панелі веб-майстрів, вони залишаться, проте пошуковик перестане враховувати їх вплив при ранжуванні сайту.

  2. Користуватися інструментом потрібно правильно. Відхиляти через нього посилання можна тільки при одержанні листа від Google про неякісні лінки. Або якщо точно впевнені, що позиції просіли через погані зворотні посилання. В іншому випадку інструмент тільки ускладнить розкручування сайту.

  3. Процедура відхилення посилань виконується один раз. Google автоматично усуне негативний ефект від поганих лінків, і позиції сайту повернуться (якщо вони просіли з цієї причини). Відправляти додаткові запити про перегляд веб-ресурсу не потрібно.

  4. Беклінки відхиляються не відразу. На обробку запиту і переіндексацію посилань потрібно пару тижнів.

  5. Google радить використовувати Disavow Links Tool як останню міру. Наприклад, коли не виходить видалити лінки іншими способами.

Читайте також: Що таке хостинг.

Як працювати з Disavow Links Tool: покрокова інструкція

  1. Виберіть посилання, які хочете видалити. Отримати їх список можна, вивантаживши з панелі вебмастерів в файлі формату .csv. Або ж проаналізувавши посилальний профіль сайту через спеціалізовані сервіси. А щоб охопити максимум лінків, пройдіться по всім дзеркалам сайту.

  2. Проаналізуйте зібраний список посилань і видаліть їх вручну. Робити це можна за допомогою спеціальних сервісів або функціоналу Яндекс.Вебмастер. Для масштабних проектів має сенс замовити платний аудит з перевіркою посилального профілю. Головне завдання на даному етапі – постаратися видалити погані беклінки, зв'язавшись з власниками веб-ресурсів або адміністрацією біржі.

  3. Збережіть у файлі ті посилання, що залишилися. Лінки, які не вдалося видалити стандартними способами, потрібно зберегти в текстовий файл і завантажити в Disavow Links Tool. Додатково можна прописати домени, для яких будуть ігноруватися всі сторінки. Реалізовується це за допомогою команди «domain:».

  4. Зайдіть в Disavow Links Tool. Виберіть необхідний сайт, клацніть на кнопку «Відхилення посилань» і завантажте підготовлений раніше файл.

Далі залишиться просто чекати. Відключення посилань триває кілька тижнів, які необхідні на обробку запиту та переіндексацію.

Як відключити зворотні посилання для Яндексу?

У вітчизняного пошуковика подібний інструмент відсутній. І відключення зворотних посилань доводиться виконувати стандартними способами. А якщо не вийде – то це Яндекс не хвилює.

Допомоги не дочекатися і від технічної підтримки. Так, можна написати їм листа, і вони навіть відповідять, проте скажуть, що погані посилання ніяк не впливають на позиції вашого сайту. Хоча насправді негативний вплив все ж буде.

Єдине, що тут можна зробити – намагатися ретельно відбирати донорів, щоб потім не довелося відхиляти погані посилання. Так, вони будуть завжди. Але при мінімальній кількості їх вплив виявиться незначним. І якщо правильно нарощувати кількість посилань, зовнішня оптимізація все одно дасть потрібний результат.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: