CityHost.UA
Допомога і підтримка

Як видаляти спамні посилання на сайт

 3972
31.10.2019
article

Зовнішня оптимізація сайту – один з ключових факторів, що впливають на ефективність просування в пошукових системах. Але нарощувати кількість посилань треба з розумом, адже всього кілька поганих беклінків, розміщених на сумнівних сайтах, зведе нанівець всю роботу.

У подібних випадках потрібно швидко їх видаляти. Інакше веб-ресурс не тільки позиції втратить, але і потрапить під фільтри пошукових систем. Про те, як видалити зовнішні посилання на сайт, і йдеться мова у даній публікації.

Звідки з'являються погані беклінки?

Часто низькоякісні вхідні посилання з'являються через:

  • реєстрацію в каталогах (безкоштовні площадки постійно потрапляють під фільтри);

  • придбання на сумнівних біржах, де якість площадок-донорів нижче середнього;

  • перетворення сайтів-донорів в ГС через розміщення величезної кількості покупних лінків.

Як знайти низькоякісні посилання?

Навіть при ретельному відборі донорів з часом виникне потреба відключити непотрібні посилання. Адже контролювати сторонні сайти неможливо.

Як їх знайти? Періодично аналізувати посилальний профіль сайту та відстежувати позиції за допомогою сервісів. Так ви точно не пропустите момент появи поганих посилань.

Читайте також: Що таке хостинг.

Для аналізу зворотніх лінків можна використовувати не тільки сервіси типу Ahrefs чи Linkpad. Для даної задачі вистачить і функціоналу панелі вебмайстрів Гугл і Яндекс. Правда, якщо в Яндекс.Вебмастері відображається вся потрібна по сайтам-донорам інформація, то в Google кабінеті доведеться перевіряти площадки вручну.

Як видалити зовнішні посилання на сайт?

Існує кілька способів, як видалити зовнішні посилання на сайт:

  1. Якщо є контакти власника ресурсу-донора – зв'яжіться з ним напряму і попросіть видалити посилання. Метод простий, але не завжди допомагає, оскільки веб-майстер може відповісти відмовою або зовсім проігнорувати прохання.

  2. Якщо посилання купувалися через біржі – скористайтеся відповідним функціоналом. На популярних площадках є опція, за допомогою якої можна відключити непотрібні посилання в 1 клік. У разі її відсутності доведеться звертатися напряму до адміністрації.

  3. Якщо жоден спосіб не допоміг – скористайтеся інструментом Disavow Links Tool від Google. Правда, він не видаляє посилання, а тільки повідомляє пошуковику, щоб той не брав їх до уваги при ранжируванні.

На жаль, у Яндексу подібного інструменту немає. Для нього підходять лише перші 2 способи.

Підсумки

Тепер ви знаєте, як видалити непотрібні сайти з посилального профілю. Способи прості, але не завжди допомагають. Тому намагайтеся проводити нарощування посилальної маси розумно, відбираючи якісні сайти-донори. Звичайно, повністю уникнути поганих посилань не вийде, зате їх кількість буде мінімальною, що теж непогано.

Публікація була пізнавальною? Тоді поділіться нею в соціальних мережах і додавайтеся в наш Telegram канал. Нагадаємо, що купити хостинг України ви можете у хостинг-компанії CityHost. З технічних питань звертайтесь до онлайн чату або по телефону ☎️ 0 800 219 220.


Сподобалася стаття? Розкажіть про неї друзям: